Shamanėt, nje dokumentar i France5 ne Marok ku mund te shohesh nga min. 42 se si nje Shaman e udhezon nje grua per te hyr ne Trans, ne menyr qe t'komunikon me shpirtin/xhinin/djallin qe e ngacmon ! Kur shpirti fuzionon me xhinin / shpirtin / poltergeistin trupi nuk ndien kurrefar dhimbje, djegje apo kufi tjeter !
Per t'qen nje shaman i tille, duhet qe se pari t'i pranosh kushtet qe vet te jesh i poseduar. Shamani s'sheh si i poseduari, por i udhezon t'poseduarit. Sigurisht keto praktika jan te ndaluara me fe.
Sikur psikanaliza t'ishte bombe atomike, ashtu sic e prezanton, perse nuk i sheron njerezit qe gjinden ne psikiatri ? Un s'guxoj te them se psikonaliza/psikoterapija s'jan asgje, por per raste ekstreme ku veshi dhe shpirti nuk degjojn, eshte i kot mundi ! Fakti, qe njerezit shėrohėn nėpėrmes vargjėve kur'anore, deshmon se e njeh dhe e kontrollon kundershtarin e tij.Mirepo ne keto koherat tona kur kemi kaluar fazen tribale te magjise,egzistojne metoda me te mira per te arritur ne pjeset e pavetedijshme te trurit - nje nder to eshte Psikoanaliza....Psikoanaliza/psikoterapija eshte "bomb atomike" nese i nenshtruari ka mendje senzibile dhe intelegjence per te pershkruar jeten e tij !Burdushi nuk eshte Shaman,por nje sharrllatan klasik....Nje shaman per fisin e tij eshte midis tjerash edhe "Profet", shamanizmi eshte bote fascinante mirepo ritualet jane ato qe i bejne te mvarur dhe psikotik ! Nuk egzistojne gjera te pazakonta,egzistojne gjera te cilet ende nuk jane sqaruar sakte dhe bindshem deri ne fund.Ndersa nese nuk jane sqaruar bindshem kjo nuk do te thote qe ato fenomene ti lidhim me gjerat qe ke lexuar ne librat fetare....Me pare vetetima eshte spjeguar si dic qe vie nga Zoterat,por tani sakte e dime Cka eshte,Pse ndodh dhe Si ndodh...
P.S: Pse nuk shkruan keshtu,pa ofenduar anetaret.Edhe pse munde te kemi dallime te medha, mbas nje shkembim mendimesh korrekt, do te shihesh qe te pakten Une nuk ju kam armik...!
Keshtu shkruaj gjithe, por sa here qe shkruaj me nje antar te ri, fillon dhe me quan terrorist, apo si Illyrian Patrioti qe kerkonte edhe plum per sojin tim. Un s'jam 'armik' dhe s'jam ketu qe t'ju terrorizoj !
Krijoni Kontakt