Mirė do kishte qenė qe te na sjellesh ndonje provė matriale (foto apo video) qe te kuptojm me shumė rreth kesaj ngjarje te pazakontė...
Por nje gjė dihet ,siq tha absolute ,kjo nuk eshte dorė njeriu qe e ka bere kte te pazakontė...
Mirė do kishte qenė qe te na sjellesh ndonje provė matriale (foto apo video) qe te kuptojm me shumė rreth kesaj ngjarje te pazakontė...
Por nje gjė dihet ,siq tha absolute ,kjo nuk eshte dorė njeriu qe e ka bere kte te pazakontė...
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
E ēfare te largoje?!
Personalisht kam lexuar ashtu si ty per kete dukuri,por sinqerisht nuk i besoj fare!!!
Me vjen keq,por per mua kjo shpjegohet vetem me faktin qe njeriu ka shume imagjinate dhe arrin te trrilloje lloj lloj skenash per arsye qe nuk mund ti dime gjithmone.
Ne kete rast psh nuk e kuptoj pse kjo "dukuri" lidhet me fene myslimane!!
A thua duhet te lexojme dhe te besojme te kurani per "te shpetuar nga xhindet"!!!!![]()
"Carpe Diem"
Kjo eshte prej puneve e shejtaneve xhinde.
Kjo vjen prej shkaqeve te meposhtem
Para se te vijne banuesit vendi ka qene varreze, vend plehrash ose dicka tjeter dhe ka qene vend qe kane pas jetuar xhindet.
Perhapja e imoralitetit me ane te televizioneve.
Mbushja e shtepive me harame si alkoli, duhani, muzika etj.
Mos adhurimi i Allahut ne keto shtepi nga nejrzit qe banojne ne to.
Mos leximi i Kuranit ne keto shtepi dhe mos kryerja e dhikrit te mengjesit dhe mbremjes.
ndoshta dikush nga pjesetaret e familjes mund te kete lenduar ndonje xhinde me uje te nxehte me ndonje send a dicka tjeter dhe nuk ka permend Allahun ne momentin e kryerjes se veprimit.
Si te veprojme ne keto raste.
Mbeshtetja dhe lidhja me Zotin.
Fillimi i faljes se namazeve dhe kryerja e duave te mengjesit dhe mbremjes.
Leximi i sures bekare ne ate shtepi eshte ilaci me i mire per shtepine sipas hadithit te profetit .as ne shtepine qe lexohet bekareja nuk afrohet shejtani tre dite.
Leximi i ajetit kursij dhe sureve Felek Nas dhe Ihlas.
Nese do fillosh te kryesh keto do shikosh qe demet ne shtepine tende do largohen dhe ti bashke me familjaret do qetesoheni inshalla, me ndihmen e Allahut.
Per me shume shiko kete faqen dhe postimin numer 6
http://mjekesia-profetike.com/forum/showthread.php?t=45
"Shoku Mjekesise"
Na Muslimanet e kena Mesuesin me te mire, Muhammedin a.s per kete ngjarje...
Nese ka Mundesi qe dikush nga Banoret ta therrasin EZANIN... Pastaj Ne nje SHtepi qe Lexohet Surja El BEKARE ne ate shtepi 3 dite Shejtani nuk mund te futet. Keshtu qe un i kisha Sugjeru qe me ndonje Auto Parlant Nese mundet dikush ta Therret EZANIN... Gogja shpesh Bile
Me ndihmen e All-llahut ka mu ndal Zjarri... All-llahu ju ndihmofte
Jezusi:
"Unė jam i dėrguar vetėm te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit."(Mateu15:24)
ne bote ndodhin gjera te quditshme kam degjuar shume raste por qe nuk i kam perjetuar personalisht por mrekulli te medha kam perjetuar prej se besoj ne jezusin edhe ajo qa eshte me rendesi eshte se po te behet nje lutje drejtuar Jezusit cdo gje zhduket sepse vetem Ai mund te parandaloj dhe te bej mrekulli
sa i perket besimit tend DI_ANA, esht ceshtje personale, e ytja dhe e te gjith atyre, qe nuk besojne. Ndersa une iu them edhe njehere, qe e tera esht e vertete, kjo qe kam shkruar.E ēfare te largoje?!
Personalisht kam lexuar ashtu si ty per kete dukuri,por sinqerisht nuk i besoj fare!!!
Me vjen keq,por per mua kjo shpjegohet vetem me faktin qe njeriu ka shume imagjinate dhe arrin te trrilloje lloj lloj skenash per arsye qe nuk mund ti dime gjithmone.
Ne kete rast psh nuk e kuptoj pse kjo "dukuri" lidhet me fene myslimane!!
A thua duhet te lexojme dhe te besojme te kurani per "te shpetuar nga xhindet"!!!!
E kam pare me syt e mi, plus dhe disa gjera tjera, qe nuk i kam postuar ketu per arsye etike...
ndersa, atyre qe thone, se duhet kjo apo ajo... :
Te gjitha jane ber dhe jane duke u ber aty: lutje, lexim i Kuaranit, degjohet hoxha kur falet nga Minarja, dtth, Ezani dhe lutje tjera te ndryshme...por fenomeni nuk ndalet.... !!!
Ndersa pse e kam postuar ketu, kjo ka ndodhe pikerisht me sygjerimin e Moderatoreve... sepse une pajtohem, qe kjo s'ka te bej me asnje "religjion"... esht fenomen PARANORMAL
e perse hoxhallaret, jane implikuar ne ket fenomen, kjo esht ceshtje, se s'ka pas kush tejter, ndoshta....Dhe sigurisht, qe edhe "misticizmi Islam" i spjegon fenomeet te tilla...ne lidhje me Xhind, etj.
Pavaresisht, anetaret e familjes, kerkojne ndihme nga kush do qofte, vetem te rahatohen, sepse jane te lemeritur e tmerruar.
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!
sepse atyre qe ju ka ndodhur kjo jane musliman! nje gje duhet te dish, qe shejtanet gjejne musliman qe nuk kane njohuri dhe as dituri fare nga feja e tyre dhe i ngancmojn, corjentojn, etj etj. kurse ju si adhurues te tij qe jeni, ai ju ndihmon.
Po sherimi nga xhinnet dhe cdo semundje shpirterore ose dhimje trupore e pa shpjegueshme gjendet ne kuran, per besimtaret qe e besojn ate, qe eshte i zebritur nga Zoti i boteve, kurse mosbesimtaret nuk i sheron, por u shton dhe me shume deshperim.A thua duhet te lexojme dhe te besojme te kurani per "te shpetuar nga xhindet"!!!!![]()
FAKT dhe mrekulli kemi ajetin kuranor
17-82. Ne tė shpallim Kur'anin qė ėshtė shėrim dhe mėshirė pėr besimtarėt, kurse jobesimtarėve nuk u shton tjetėr pėrpos dėshprim.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Expedition : 27-07-2008 mė 00:53
Ju Prizreni,bile e keni shume leht;-keni hoxhallare,shehlere,prifterinj e ekspert te paranormales sa te doni si A.Abrashi me shoke...!!! ...???
-Landovica, me sa kam degjuar eshte vendbanim i vjeter,me shume toka dhe hapsira qe shtrihen ne toke ranore(shtrihet buze Drinit te Bardhe-mund te kete vakume gjeologjike nga periudhat teper te lashta ku jane depozituar dhe koncentruar gazra te ndryshme),ka shume shtresime varrezash dhe cka eshte me problematike-prrojet dhe prockat e ketij vendi-koheve te fundit me qellim te zgjerimit te trojeve te ndertimit, jane mbushur me materiale te llojllojshme si gure,mbetje urbane,plehra etj.,dhe pastaj mbi to eshte shtruar dhe nje shtrese dheu e cila nuk mund te ndaloj krijimin e djegjes se vetevetishme te gazrave qe lirohen nga dekompozimi i materialeve organike dhe lirimi i biokarbureve.Ata te Prizrenit (ekpertet), e dijne shume mire se ne deponine e Korishes ka ndodhur i njejti fenomen-djegja e gazrave qe lirohen nga toka edhe pse te mbuluara me nje shtrese te trash dheu- te shtresuar me dhjetra vite.
-Ndoshta duhet thirrur edhe ekpertet e UE qe kane projektuar dhe ndertuar Deponine e Qytetit, qe ata te analizojne rruget dhe kanalet e derdhjeve te deponise,sepse mund te ndodhe qe ka ndonje ngulfatje te atyre kanaleve prej nga behet drenazhimi.
Mendja ma thot,se ne kete rast tejet intrigues,ka pak vend per lutje hoxhallaresh e "ekspertesh" te fenomeneve paranormale e qe mund ta bejne punen leshe e li...
Data 25-07-2008, ora 16:14
Deklarimi:".... (nuk i kam fotot sonte por shpresoj qe tjua sjell neser )...."
Data 27-07-2008, ora 04:42:
No Comment: ENDE S'KA FOTO....
Deklarimet ne forme te zedhenesit te asaj familjeje ne foruminshqiptar se :
"Ata duan ndihme, ndihme, ndihme!" dhe
"Pavaresisht, anetaret e familjes, kerkojne ndihme nga kush do qofte, vetem te rahatohen, sepse jane te lemeritur e tmerruar."
Keto deklarime edhepse ma shtojne dyshimin ne vertetesine e ngjarjes ende me shume, une prapseprape do te ju jepja nje keshille:
"Le te shperngulen prej aty qe te gjithe, Fenomeni Inshallah nuk konsumohet dhe ti shesin ato shtepi per nja 10 milione euro per xhirimeve te filmave horror, ose dokumentare."
Pershendetje nga Prizreni
P.S. Ne Prizren ende s'ka thashethena rreth kesaj....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archicad : 27-07-2008 mė 06:16
Krijoni Kontakt