semiku (11-11-2013)
Le devoue,
keto gjera nuk eshte e thene se mund t'i zgjidhin vetemse hoxhallaret. Mundet edhe dikush tjeter... Per Burdushin s'di cfare te them, por, ashtu sic e kam kuptuar, Burdushi po sherojke ne stillin "kush jep (paguan) me shume.
Ky rasti qe u permend ketu [Landovice], ashtu sic e kuptova une, mund te jet keshtu:
1. Ose ka pasur te beje me historine e asaj shtepie, ka ndodhur ndonje vdekje e papritshme [ndoshta mizore] dhe ai person i vdekur nuk ka qene i pergatitur per jeten e pertejme [ka qen ateist apo...]
2. Ose ketu behet fjale per elementalin e zjarrit [xhinit], quhet Salamander, dhe eshte pergjegjes per rregullimin e zjarrit. Nese, bie fjala, zonja e shtepise, e ka hidheruar ne ndonjefare menyre, ai kerkon hakmarrje...duke shkaktuar zjarre [sic e ilustron shume mire rasti i permendur ne kete teme].
Mua po me duket me e mundshme kjo nen 2.
Megjithese mund te ket edhe dic tjeter, te trete...
*
klipp&klar
Me kujtohet nje tekst i moēem rreth xhinėve (te kujtohet edhe ty me siguri) ku nje sherues e pershkruante boten e tyre, qe thoshte se ata kan fe te ndryshme, sikurse ka edhe te pa fe. Mund te lendohen aksidentalisht, mund te xhelozojn, mund te dashurohen dhe mund edhe te posedojn dhe ne raste ekstreme, edhe te perdhunojn.
Nese i degjon intervistat e Burdushit, ai terthorazi apo edhe direkt thot se ; Punoj me dreēnat ! "T'ia shes shpirtin djallit/kontrat me djallin", nuk eshte thjesht nje mitologji.
Un i permenda hoxhallaret, por e vertet qe edhe prifterinjt dijne rreth ekzorcizmit. Per fet tjera, s'kam njohuri.
Sa i perket shpirtit i cili bllokohet dhe ben deme pasi trupi t'i vdes, un prap s'kam njohuri edhe pse kam pa filma e seriale te ketij soji. Por sipas fese Islame, shpirtin pas vdekjes e trajton krejtesisht ndryshe ! Ndoshta e posedon nje liber i cili quhet : SHPIRTI, aty shpjegohet detajisht rreth shpirtit pas nderrimit te jetes.
///
Po, po. Libri me titull: "Bisede me xhinin musliman". E kam ende kete liber. Eshte mjaft interesant. Kur e pata lexuar per here te pare, me pat lene shume pershtypje. Mirepo, me kalimin e kohes, e sidomos kur i lexova edhe dy libra tjere te te njejtit autor, fillova te dyshoj ngapak ne vet autorin si dhe ne librat e tij.
Nese i degjon intervistat e Burdushit, ai terthorazi apo edhe direkt thot se ; Punoj me dreēnat ! "T'ia shes shpirtin djallit/kontrat me djallin", nuk eshte thjesht nje mitologji.
S'mundem me e vleresuar Burdushin komplet, sepse nuk jam marre me te shume, pos asaj qe e kam pare se si "sheron" ne ca raste...
Deshta me thene se kete ceshtje nuk e zgjidhin vetemse fetaret (hoxhallaret, prifterinjte...) por ka edhe njerez te tjere te specializuar per kete pune.Un i permenda hoxhallaret, por e vertet qe edhe prifterinjt dijne rreth ekzorcizmit. Per fet tjera, s'kam njohuri.
Sa i perket shpirtit i cili bllokohet dhe ben deme pasi trupi t'i vdes, un prap s'kam njohuri edhe pse kam pa filma e seriale te ketij soji. Por sipas fese Islame, shpirtin pas vdekjes e trajton krejtesisht ndryshe ! Ndoshta e posedon nje liber i cili quhet : SHPIRTI, aty shpjegohet detajisht rreth shpirtit pas nderrimit te jetes.
Per shembull, per shpirterat qe nuk pajtohen te shkojne ne boten e pertejme, problemi eshte se ata kane nevoje per ndihme. Ka njerez te specializuar qe hyjne ne kontakt me ta dhe i bindin per te shkuar atje ku e kane vendin - ne boten tjeter.
Keto raste iu ndodhin kryesisht atyre te vdekurve te cilet vdesin befasisht, ne menyre mizore, tmerrshme...por varet edhe nga lidhja e tyre e forte per kete bote. Pra, njerez qe, derisa kane qene gjalle, tere jeten e kane kaluar me te mirat e kesaj bote, kane ndertuar shtepi te mire, kane bere pasuri te madhe... per te jetuar sa me mire... keshtuqe jane te lidhur aq shume per kete bote, sa qen nuk pranojne dot te shkojne ne boten tjeter...Keshtu dhe mbesin ne ate shtepi dhe bejne zullume. Ecin naten neper shtepi, e leshojne ujin, hapin e mbyllin dyert e gjera te tjera. Me nje fjale nuk jane dakord qe ne ate shtepi te jetojne te tjeret...Keta, ne disa raste, mund dhe te materializohen (te behen te dukshem) here pas here...trishtim a?
*
klipp&klar
Njeriu beson ne Shpirtera,apstrakcione per shkak te tri gjerave :
- Iluzionet optike
- Halucinacionet dhe
- Pareidolise
Iluzion optik eshte kur sheh nje pamje/dukje mirepo te perceptohet ndryshe,si kjo me poshte.
Halucinacione kane pasur njerezit qe e kan shkruar Dhjaten e Vjeter / te Re /Kuranin ,sepse ne iluzionet e tyre kan "pare" gjera te cuditshme.Sipas te gjitha gjasave fajtor ka qene Kanabisi.
Ndersa Pareidolija eshte fenomen psiqik i lindur,kur njeriu ne natyre sheh dic qe i duket shume e rendesishme ndersa ne te vertet eshte fare e papercaktuar e parendesishme,ratesore,e turbullt...P.sh. kur u rrezuan Kullat Binjake ne Nju Jork ,ne flaken e krijuar shume veta shihnin te vizatuar "sotonen" ... (facepalm).
Xhinet,Demonet,shpirterat egzistojne vetem ne koken e njeriut,askund tjeter.
Qysh mos me qesh oredjali burre tu besu idiotesira
..e paramendoj cfare niveli je ..i njejt me nje te ri qe njoh , 24-25 vjeq ,arsim te mesem po krej lolo ...ju martua motra por nuk i kishte treguar burrit per semundjen (epilepsine) dhe pas disa muajsh burri e ndau dhe gjithe "fajin" per kete iu mvesh nje plake te lagjes ...kinse ajo i ka bere magji motres
"Ne zor jemi prej inxhes Rabi" ishin fjalet e tij
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ane : 11-11-2013 mė 08:11
Norēa.li, egziston nje video ne youtube te nje magjistari arabe i cili eshte penduar dhe tregon detajisht udhezimin e tij nga njeriu i thjesht, ne fazen e magjistarit deri tek pendimi, porsidoqoft, jep argumente qe perkasin totalisht me menyren se si 'sheron' (ose semund) njerzit e thjesht. Un e di qe gjindet mund te metamorfozen dhe te luajn me ndjenjat e njerezve, keshtu qe, nuk besoj fort ne shpirtra te bllokuar, per te vetmen arsye se Zotit nuk mund t'i ik askush. Te pata then dikur qe pata pasur disa eksperienca personale, tani prap jam deshmitar per fenomene paranormale por i shoh dhe i kuptoj nga nje kend krejtesisht ndryshe / thuajse t'kontrolluar![]()
///
Mir de ane, po e marrim nje shembull : Je vetem me nje dhome duke shiquar televizionin, dhe paprimtas televizioni yt, leviz rreth 10 cm para syve tu, n'live dhe ti e sheh, e sheh edhe burri yt (apo ndonje deshmitar) qe eshte me ty, e shifni qe te dy,.. cfar i thua ksaj ? "Jemi idiota" sepse s'ka mundesi ?
///
As ti m'duket qe nuk e ke lexuar cfare ka shkruar kjo ne fillim te kesaj teme.
Tregon se si jane dhezur zjarre ne shtepi, "nga asgjeja". Kjo, sic tha edhe vet, ka qene reportere dhe e ka pare zjarrin me syte e vet. Ka qene dita e 17-te kur ka qene kjo reporterja aty ne Landovice...
Kurse ky tipi ma nalt po thot: iluzion.
M'u kall shpija.... ky tipi thot "jo, ky eshte iluzion". Ec e....Kjo i bie sikur ai gomari, te cilin e ka ngrene ujku deri te fyti, e ky thot: "O Zot, ishalla jom n'onderr".
Magjistaret
Ka lloj-lloj prej tyre. Shumica jane sharllatana (edhe nder hoxhallare e prifter) dhe qellim kryesor e kane perfitimin ne dem te hallexhinjve. Por ka dhe hakikat nga te gjitha palet: muslimane, krishtere, "ateiste"... Por ja qe per popullin e rendomte eshte veshtire ta bejne dallimin.
Fundja, ne dite te sotit, profesioni (fitimi) me i mire eshte ai me pune te pista, mashtruese...
*
klipp&klar
Krijoni Kontakt