Close
Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 147
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Shtëpia ku lindi Berisha do të bëhet muze

Shtëpia ku lindi Berisha do të bëhet muze

VALENTINA MADANI

Shtëpia ku ka lindur Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, do të bëhet muze. Ndërtesa 100-vjeçare në Viçidol të Tropojës, tashmë do të kthehet në një objekt historik për shqiptarët. Prej vitesh ajo është e pabanuar nga të zotët e shtëpisë, por që është gjithnjë nën kujdesin e kushërinjve të Kryeministrit të vendit. Përgjatë 100 viteve, ndërtesa trekatëshe, nga rëndesa e viteve të gjata ka filluar të rrëzojë pjesë të murit. Ajo ka kaluar të gjitha etapat e historisë që ka përjetuar dhe treva e Malësisë së Gjakovës. Dhe historia nis me strehimin e patriotëve të zonës, duke u kthyer kështu në një bazë të fortë të qëndresës antiserbe. Më pas erdhi Lufta Antifashiste Nacional Çlirimtare ku sërish kulla e Berishajve që njiheshin për patriotizmin e tyre në mbrojtje të vendit, u bën një qëndresë e pakapërcyeshme për okupatorët e Shqipërisë. Në atë vite lindi dhe ai që do t’i krijonte një histori më vete shtëpisë Berisha, në atë kohë plot meshkuj shtëpie. Djali i vogël i Ramë Berishës, do të dallonte për zgjuarsinë e tij, ndaj shumë shpejt do të linte vendlindjen për të nisur studimet në moshën 14-vjeçare. Ky moment shënoi dhe shkëputjen e tij nga Viçidoli, të cilin do e vizitonte gjithnjë e më rrallë, dhe vetëm në kohë pushimesh. Në Tiranë, djali tropojan gjeti vetveten por duke memorizuar fort porositë e prindërve, ata që deri në vdekje i ushqyen dhe i mbajtën gjallë ndjenjën patriotike për atdheun. Dhe një ditë shtëpia do të mbetej bosh, por gjithnjë përreth saj e populluar nga fisi Berisha, të gjithë kushërinj të atij që tashmë ishte vënë të krye të lëvizjes antikomuniste në vitet ‘90. Ngjarjet politike të mëvonshme që përkuan me rrëzimin e diktaturës komuniste dhe ardhjen në pushtet të PD-së, e ngritën atë në majën më të lartë të shtetit, duke u bërë President i vendit. Dhe shtëpia në Viçidol, tani do të mbante një emër tjetër, shtëpia e Presidentit. Ajo ngjalli interesin e kujtdo që vizitonte atë zonë, dhe shumë më tepër, atë të kosovarëve, me të cilin e ndanin pak minuta matanë kufirit. Por ata se kishin menduar se në vitin e vështirë të gjenocidit serb, në vitin 1999, do të kishin si strehë të tyre, pikërisht, atë shtëpinë e ish-presindetit Berisha. Ndërtesa që po u afrohej 100 vite jetë, tashmë do të kthehej në një bazë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Lejen e dha vetë Sali Berisha, në atë kohë kryetar i PD-së në opozitë. Deri në çlirimin e plotë të Kosovës, shtëpia e tij u shndërrua si vendstrehim por edhe vendstërvitje për ushtarët kosovarë të cilët u kthyen në Kosovë fitimtarë pas një luftë të egër dhe mizore e cila u mori njerëzit më të dashur. Por shtëpia ka filluar të rrëzohet. Vitet kanë bërë të vetën. Por pritet të ringrihet sërish, për të ringjallur edhe historinë e saj 100-vjeçare. Ajo vizitohet shpesh nga familjarët e Kryeministrit Berisha, nga bashkëshortja Liria, vajza Argita dhe djali Shkëlzeni. Ndaj dhe shumë shpejt do të ketë dhe një projekt muzeal për shtëpinë e njeriut që i dha Shqipërisë dhe kombit vlera për 18 vite me radhë. Ishin paraardhësit e tij, atje në Viçidol të Tropojës, të cilët edhe sot mbahen mend në zonën e Malësisë së Gjakovës, për ndjenjat patriote dhe atdhedashëse, të cilat u përcollën edhe tek ai që sot qeveris vendin, dhe ai është Sali Berisha.
    13/07/2008

Gazeta Standart
    ---------------------------------------------

Berisha dhe shtepine e tij do ta rindertoje me parate e taksapaguesve.

PS. Viçidol, eshte toponim sllav apo do te thote Viçi - dol(i) ?
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po sikur te kishte lindur ne maternitet lol............maternitetin do benin muze!!!e ku te pillnin grate........eh dikush mund te thote,le te pillnin ne shpi,qe te bejme muzera gjithmone.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    =Korcar-L1;1973217]Shtëpia ku lindi Berisha do të bëhet muze

VALENTINA MADANI
    ---------------------------------------------

Berisha dhe shtepine e tij do ta rindertoje me parate e taksapaguesve.
    Une kam ndegju se do merr kredi me ndreq shtepin e tij
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    a ka foto te kesaj shtepie e te natyres per-rreth..?

mir do ish qe argita ta riparoje me paret e veta..

po dhe shteti ne se e riparon nuk ben keq..
    jan mijra e mijra shqiptar qe dikur jetuan ne kafaze te qelbura te burgjeve apo shpijave kolibe te kohes enverit.. qe sot jetojne ne vila si ne fshat e qytet ..ne saje te kohes se re qe solli berisha..

keshtu mendon brari qe ne shqiperi jeton ala ne shtepi apartament 2 e guzhin te kohes se enverit.. e qe do kundershtohet tani nga vilaxhij e pronar gratacielash e dyqanesh.. e trojesh.. e bemeverash..

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    le ta bejne mumje dhe saliun dhe le ta ven brenda shtepise/muze qe do bejne per te
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    mumje ju bejme juve o bledi i korcareve te enverit qe kishit mbi populluar hetuesite e prokurorite e zyrat e kuadrit te aparatit kanibal shteteror te enverit..

ju kish enveri mjeshtra te punve te zeza juve..

ka kush e do berishen or shoku raqi..

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    E meriton mumjellëkun.

Saahli Gërdecaeri I. Faraon i shqiptarëve.
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Une propozoj qe t'i ngreme dhe nje bust, me kushtin qe ne 2091 te mos te hidhet poshte.

"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    mumje ju bejme juve o bledi i korcareve te enverit qe kishit mbi populluar hetuesite e prokurorite e zyrat e kuadrit te aparatit kanibal shteteror te enverit..

ju kish enveri mjeshtra te punve te zeza juve..

ka kush e do berishen or shoku raqi..
    e kam pare mllefin qe ke kunder korcareve o bra(i)ri djali dhe me vjen shume mire qe nje si ty ka mllef dhe urrejtje per korcen dhe korcaret,ndryshe nga shumica e shqiptareve,ta dish se je nje pakice shume e vogel si nje pike qe del nga kemba time e mesit kur bej cicin ne fund kur e tundim mir e mir.

mbaje berishen tende fort,shtrengoje se mos te iken por ki kujdes kur e shtrengon se mos leshoje ndonje pordhe dhe te rezon dhe ato dhembe qe te kane mbetur nga sheqerkat dhe embelsirat qe ha me pusht-etaret e salkes.
    te te rro(Ua)je berisha or shoku i lepirseve greke.
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    jo vetem une po gjith shqiptaret e mire.. bashk me ne dhe korca e mire.. ka mllef me ju kelishet e enverit.. te dale nga korca me rrethine.. qe ne 50 vite ishin prokuroret e xhelatet me te shpifur te enverit.. dhe cimentusit e asaj diktature gjakatare.. me pende e vula e pranga e kobure..
    jo me kot kicua i ben blushit te soji juaj kanibal vjen i merr votat..

nuk je korca ti..
    ti je aparati shtypes enverist me origjin pe korce.. qe ishit ne tere shqiperine te deleguarit e enverit per te bere reprezalje..

prandaj nuk e do berishen..

Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Arkivi i gazetës elektronike sportive: "FUTBOLLI"
    Nga no name në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 3100
    Postimi i Fundit: 06-09-2007, 05:28
  2. Vend i lirë pune: Shtëpia e Bardhë në kërkim të një "cari të luftës"
    Nga Zemrushja në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 19:31
  3. Shtëpia e Nënë Terezës do të zhvendoset në Shkup
    Nga unforgiven II në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2007, 14:00
  4. Zjarri aksidental, digjet shtepia e aktoreve Fatos e Natasha Seli
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 21:15
  5. Shtëpia e çuditshme
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-08-2004, 11:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •