Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 90
    i/e regjistruar Maska e Andrra e Jetes
    Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Snaiperist!Kesaj here e ke humbe shenjin apo ke dashte me gjuejte kuturu nuk e di!Letrarisht eshte versioni i shqipes zyrtare te imponuar me kongresin e Drejtshkrimit te shqipes,(me sakte do ishte Shtrembetshkrimit te shqipes),nuk eshte vecse nje fragment i gjuhes kombetare ne te cilen perfshihet vetem toskerishtja kur do te duhej te perfshiheshin gjithe dialektet,nga jugu ne veri se jane pasuri kombetare!Gjuha letrare e "72 qe zgjidhje politike dhe pikerisht per kete zgjidhje te njeanshme kemi keto probleme qe vazhdojne e diskutohen edhe sot!Asaj zgjidhje i pat munguar kryesorja:argumenti e per kete eshte jashte kohe sot!Po nejse mos lodhemi kot me nene e dekrete mundet vetem te burgoset nje njeri por nje gjuhe eshte diēka permbi to!Koha do i vendose gjerat aty ku i takojne sa i takon gjuhes ndersa per ate qe thoni "jashte teme" te garantoj se eshte krejt brenda teme por me duket se nuk iu pelqeka!Te kulturuarit shqiptare na duhen por kulturologet e kultivuar neper France e tjera vende aleate te tjera te Serbise nuk kemi pse ti ndjekim besoj!?

i/e regjistruar Maska e CETARI
    Anėtarėsuar
    17-12-2002
    Vendndodhja
    Shqiperia e Bashkuar
    Postime
    6
    NESE SERBI DO TE KTHEHET, ATEHERE AKSH-JA DO TI DALI PERBALLE DHE DO TE MBROJE SHQIPTARIN ! ! !

RROFTE ARMATA KOMBETARE SHQIPTARE !
    Nuk lejohen reklamat ne kete forum ne firme, vetem ne profil.

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Po besa!
    Si UCK ne 99.
    Beeeeeeeeeeeee

i/e regjistruar Maska e ENDRI_FR
    Anėtarėsuar
    25-12-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    6
    gegerishtja apo toskerishtja kane diferenca dhe gjithmon do te mbeten por gegerishtja e kosoves po merr rruge tjeter nga ndikimi i serbit qe ndodhet atje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    17
    Anderr:

Sigurisht qe une e di se cfare do te thote gjuhe letrare. Me duket se nuk e humba une shenjen, por ti batuten...

Se pari, ti je krejtesisht jashte teme. Kalove tek gjuha neper nje kendveshtrim qe s'ka te beje fare me identitetin.

Nuk je ne gjendje te formulosh mendimet dhe t'i paraqesesh ato me kuptim, por endesh sa andej ketej neper formula te dala boje patriotizmi te vjeteruar e primitiv. Komentet jane pa lidhje me njera tjetren. Mundohesh te mbulosh nen "gegnisht" mungesa te theksuara ne formimin tend te pergjithshem qe vihet re shume lehte.

Megjithate miku im, kjo nuk eshte asgje perpara rreshtave te meposhtem qe m'kan hedh dekun tuj qeshe:

>Koha do i vendose gjerat aty ku i takojne sa i takon gjuhes >ndersa per ate qe thoni "jashte teme" te garantoj se eshte >krejt brenda teme por me duket se nuk iu pelqeka!Te kulturuarit >shqiptare na duhen por kulturologet e kultivuar neper France e >tjera vende aleate te tjera te Serbise nuk kemi pse ti ndjekim >besoj!? [/B][/QUOTE]

Po me Francen (uren) c'pate xhanem? A e ke seriozisht apo ben vete? Ka ardhur koha qe ata qe s'jane ne gjendje te shprehen qarte (nuk e kam fjalen per gjuhe letrare apo gegerisht) te penalizohen me injorim. Ose t'ua vesh mendjen atyre qe shkruan, ose une nuk te pergjigjem me, sepse s'kam kohe te me keto.

Albsniper

Ps. ?! te cilat i ke vene me siper jane 'kodra mbas bregut' mor grup
    Geg' e tosk', malsi, jallia**)
    jan' nji komb, m'u da, s'duron;
    fund e maj' nji a Shqipnia
    e nji gjuh' t'gjith' na bashkon.

Qoftė mallkue kush qet ngatrrime
    ndėr kto vllazėn shoq me shoq,
    kush e dan me flak' e shkrime
    ēka natyra vet' pėrpoq.***)

Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Snaiperist!Niveli i pergjigjieve tuja qe heren e pare me vuri ne dyshime por thashe ishte kohe pushimesh e nuk e ke lodhe shume trurin qe te lexosh ato qe shkruhen!Gjithsesi une nuk kam pse te kerkoj me shume ju sepse njeriu di aq sa di!Injoranca nuk eshte ndonje krim, snaiperist ,e nese ju nuk dini mbajeni kete si cilesi tuajen e mos na mundoni ne tjereve sepse nuk kemi ndonje borxh per mungesat ne formim te njerezve.Ke marre persiper te shkruash nje teme per Kosoven e nuk se ēfare funksioni negativ pati Franca si dhe pengesat e saj ne pavaresine e Kosoves bile edhe ne kohen e luftes qe NATO beri ne '99.Po te kishit ndjekur lajmet ate kohe do kishe pare ate gjeneralin francez qe u kap duke dhene informata per serbet!Meqe nuk dini atehere heshtni,heshtja eshte flori kane thene !Mos shkruaj kur nuk je i afte ne zoterimin e nje teme,shko lexo,kulturohu e merr informacionet qe duhen kur t'i hysh nje teme aq me teper si kjo qe ke marre persiper! Pergjigjia e fundit e tregoi qarte identitetin tend!Fjale te tilla"mor grup" tregojne origjinen tende qe nuk eshte e veshtire te identifikohet,te tillet si ju i kemi perdite neper kafenete plot tym te Shkodres!Desha vetem te di nje gja prej jush:"Jeni podgoriēan apo jo?"Mos i jep vetes shume te drejta ne gjykim sepse nese do te duhej te penalizohej dikush atehere ju do ishit i pari qe do penalizoheshit per ē'gramatizim te gjuhes!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    17
    Pershendetje perseri, po te pergjigjem sepse i rashe ne te qe mesazhet e tua nuk jane dashakeqe, por teper naive dhe te thjeshta. Une e di rolin negativ te Frances gjate sulmeve te NATOs, por konteksti ne te cilin e perdore ti ishte sikur te permendje pushtimin e Beratit nga Anzhuinet...

Me qarte:

>Koha do i vendose gjerat aty ku i takojne sa i takon gjuhes

Ne rreshtin e pare shkruan qe gjerat do te shkojne ne vendin e vet - pra e kemi fjalen per gjuhen, apo jo? Megjithate, me padurim nuk pret as te mbarosh fjaline, por krijon konfuzion duke u hedhur me turr perpara pa menduar aspak se ku po te con mushka:

>ndersa per ate qe thoni "jashte teme" te garantoj se eshte

Ne pjesen e dyte te fjalise perdor 12 fjale te tera (sa e lire qenka fjala per ty) per te "garantuar" dicka dhe nuk kumton asgje. Kur merr persiper per te perdorur fjalen e rende 'garantoj' duhet te mbrosh mire idene tende, qe ti nuk e ben fare por hidhesh ne ledhin tjeter - sigurisht nuk je ne gjendje te cosh deri ne fund nje mendim.

>krejt brenda teme por me duket se nuk iu pelqeka!

Kjo pjese pati qellim te kete ironi, por thjesht rendon plumb mbi fjaline qe tashme eshte stergjatur dhe jep nje mendim kaq pergjithesues saqe te lodh. Po me ze gjumi. . .Ku e kishim fjalen? A, po, tek "katundaret" qe cliruan Kosoven dhe qe mua nuk me pelqen.

>Te kulturuarit
    >shqiptare na duhen

Hopa, ja ku erdhi kercimi tjeter, gjigant dhe pompoz, vete iluminizmi shqiptar i mijevjecarit te ri. Cfare thote? Qe te kulturuarit shqiptare na duhen...Mire, mor bos, por s'po na thua gje te re, vetem po rrit konfuzionin sepse po paraqet nje ide krejt te re qe s'ka lidhje as me katundaret, as me gjuhen, as me faktin ironik qe mua nuk me pelqen dicka...? Dhe gjithe kjo, ne tre-kater rreshta. Ne dy fjali kater ide te ndryshme, te medha, pa lidhje me njera tjetren dhe c'eshte me e rendesishmja sic i themi ne Shkoder "don me i ra nga Kina". Nejse, te shohim anen pozitive te saj: edhe po te dua une te shkruaj keshtu si ti nuk mundem. Je i zoti, jo shaka...

>por kulturologet e kultivuar neper France e

Pra, ku jemi? A, te kulturologet shqiptare qe na duhen, por jo te kultivuar ne France. C'eshte ky mendim i Baba Qemos? Ore je ne metro ti apo s'je fare? Une i kam mbaruar studimet ne nje universitet amerikan, megjithate do ta kisha per nder "te kultivohesha ne France". Ok? Ndonje gje tjeter interesante, pervec te ngushtuarit e mendjes sa nje pipez?

Perseri ti po hap nje front te tere beteje me dy fjale, merr persiper shume e terhiqesh si burracak. Kujton se po nenkupton dicka e ne fakt nuk arrin te formulosh nje mendim, por dridhesh e perdridhesh me nje stil te shkruari qe te kujton filmat e Caplinit.

>tjera vende aleate te tjera te Serbise nuk kemi pse ti ndjekim >besoj!? [/B][/QUOTE]

Kjo pjesa e fundit i vuri kapakun. Mor, as gegnisht, as shqip, as kinezce nuk eshte ne rregull. Pervec faktit qe si lexues me duhet te duroj kercimet e trillet e shkrimit tend duke e sforcuar te shkreten mendje, tani po me dhembin edhe syte. Po e provoj njehere ta lexoj gegnisht...prape me dhembin syte. Pastaj me djeg edhe me shume, miku im, sepse ve re qe ti, per nje arsye apo per nje tjeter nuk ke pasur mundesi te marresh as arsimimin e duhur ne gjuhen tende amtare. E ku ka fatkeqesi me te madhe per nje njeri kur nuk eshte ne gjendje te shkruaje mire 5 rreshta ne gjuhen e nenes?

>Pergjigjia e fundit e tregoi qarte identitetin tend!Fjale te >tilla"mor grup" tregojne origjinen tende qe nuk eshte e veshtire >te identifikohet,te tillet si ju i kemi perdite neper kafenete plot >tym te Shkodres!

Perseri lajthitje. A hoqe keq per te zbuluar qe jam nga Shkodra? A kujton se me vjen turp per kafenete plot tym? Hej, Sherlok ta mori dikush ne kthese.

Sa i thjeshte paske qene...

Albsniper

Ps. Ti nuk e kupton sa gabime ben kur shkruan. Sikur ta kuptoje, do te perpiqeshe 10 here me shume per ta ndryshuar gjuhen. Megjithate, "te garantoj" qe shume prej ketyre gabimeve nuk kane te bejne me gramatiken e shqipes apo toskerishten, por me formulimin e mendimit tend, i cili s'ndryshon lehte.

Ps2. Teshpo ju ngrij n'sharpa...Prej ka pa t'duket kja?

Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Snaiperist!Per njat Zot kenke djal arit!Po si mor burr nuk pergjigjesh a je apo nuk je podgoriēan?Edhe me ken nuk ashte ndonji marre he burre,tek e mbramja si tane podgoriēajt ke me kene!Mbasandaj,nuk je as i pari e as i fundit!Ban vaki edhe me pase mbaru ndonji universitet amerikan veē une besoj se universitetet atje kane kritere pranimi e gjykue nga niveli qe paraqet ne tema,per Zoten, po security te dera e nuk do mujshe me e marre intervisten!Ban vaki gjithshka!Megjithese "Sherlok" e kam gjete kush je e ne daē edhe emnin ta shkruej nuk eshte e veshtire me te njofte,je i afirmuem ne Shqipni sidomos gjate '91-it kur ia ke mbathe se te kerkuen viktimat e tua!A thue po i bjen ne ta apo...?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    17
    Pare kisha dhan qi ti je shkodran tuj pase parasysh disa shprehje e struktura si jane vec ne Shkoder. O bosi, leni kto budallalleqet me podgorican se NUK jam podgorican. Mbasi po dike kaq shum per mu po te tham se shpin e kam ne Shkoder tek mahalla e cakajve. A po del ndoj gja tjeter ne drite me ket fakt? Nejse, megjithse nuk je shkodran prape asht e admirushme se si mundesh me shkru disa prej ktyne gjanave si jan vec n'Shkoder...
    Peace tesh se s'ia vlen ma me u marr me ket diskutim e te dy po ia fusim krejt kot ...Ciao baby...

Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Snaiperist!Ne telefon ne te tilla raste thuhet "wrong address"!Edhe une pare kisha dhane se nuk je njeni,por jo,e di tash se fjala eshte per nje tjeter njeri i cili ka kene snaiperist me te vertete i specializuem per vrasje mbas shpine ne Shkoder!Ai as ne Prishtine s'mundet me ardhe, nuk mundet me iu avite Shqipnise prej puneve te mira qe ka ba ne te shkuemen!Nejse hesapet jane te tijat!Me vjen mire qe je dikush tjeter ,per diskutimet na ia nisem ters nga fillimi e ashtu shkoi masandaj dakord per peace!Ne Mahalle te Ēakajve kam pase shume shoke,kam jetu do kohe njaty afer mahalles suej mbrapa shkolles se muzikes.Nuk jam shkodran por kam shume miq shkodrane e mbi te tana kam shume respekt per ta! Ashtu si i kam njofte e meritojne respektin me vjen keq per keqkuptimet e tane te mirat snaiperist!

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Ndėron jetė presidenti i Kosovės Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  3. Vuk Drashkovici per Kosoven
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2004, 13:01
  4. Copėtimi - Rreziku Mė I Madh Pėr Kosovėn
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 07-05-2004, 11:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •