Pershendetje te tereve,
E keqja jone eshte se duke pasur mentalitetin e "qenit" qe lef e lef edhe i do te tere njerzit ta degjojne. Madje shume ketu jane edhe EGOCENTRIKE( bota rrotulohet rreth tyre) mendojne se kur flasin ato dicka une duhet ti them PO PO KE TE DREJTE. Kjo me duket vjen nga mungesa e lirese qe disa persona mund te kene pasur ne familje kur dikush fliste edhe te tere pohonin , sikurse edhe nga mentaliteti i tere popullit shqiptar, qe tere jeten e vet ka ngritur edhe hymnizon UN_in edhe tere lira vjen nga UN-i. Ketu nuk dua te permend qe ne epoken mitologjise , edhe deri ne ditet moderne(epoken e kallashit). Nese une thashe qe ne i perkasim kombesise se KANIBALVE ai eshte mendimi im , edhe jua vertetoj ate.
Kush eshte ai ngaa ju qe do te FALTE GJAKSIN E VET(Ate qe mund ti kete vrare baben nenen vellain motren,,,)edhe do tja linte ne dore shtetit(kam fjalen per nje shtet qe quhet shtet edhe jo bande terroristash e kamorristash)?? Flitni? A nuk jemi popull qe tere jeten qe kur jemi krijuar kemi pasur parimin GJAKU ME GJAK? edhe kete e trupetojme si NDERI shqiptarit ? Dikush permendi faktin qe kemi qene krenar per qenien shqiptare edhe tere jeten na kane rene ne "qafe". Pse nuk i rane ne "qafe"BELGJIKES ? pse nuk i rane ne "qafe" PORTUGALISE, per te mos vazhduar me tej me shume e shume shtete te vegjel qe i kane bere balle historise ? Fakti eshte i hidhur edhe shume veta e pak e pohojne. Ne jemi fanatike te egersise, simbol te tradhetise, le te dale dikush edhe te thote qe tere ato rilindas qe jetonin ne TURQI edhe kishin perkrahjen e TURQVE nuk tradhtuarn ato qe i mbanin me buke. Apo permenda ISMAIL QEMALIN, cdo kush e di fare mire se nga erdhi ISMAIL QEMALI. Apo per te ardhur me vone me TE VETE SHPALLURIN MBRET TE SHYPNIS, qe iku (nuk e di arsyjen e mire qe ka pasur ai per te ikur nga shqiperia ,por di qe kush largohet nga nje fushe beteje pa filluar ajo eshte tradhetar). Edhe per te ardhur pastaj me vone gjate luftes, ku shume shume luftetare u vrane si pasoje e tradhetise, prerjes ne bese.
Dikush del e flet per NDER E BESE. Shqiperise e kam cilesuar edhe njehere ju ka dashur disa tipare qe ti frynte edhe madje duke qene se ka qene problem,aq shume tipari i "kanibalizmit" (vrasjes , krimit, shperfytyrimit) qysh ne 1473 me KANUNIN E LEKE DUKAGJINIT , egzistonin ligje qe, ndalonin dicka te tille, edhe atje flitet qarte se cfare tiparesh karakterizonin nje popullsi ku ky kanun kishte fuqine e tij.
Nuk mohoj , faktin qe une jam shqiptar, edhe une bej perjashtim , pasi kam folur ne veten e pare shumes NE, por po ju them , qe figura qe bejme nuk eshte ajo cfare ne duam te jemi. Nuk po them ketu qe pjesa tjeter e globit eshte ndryshe , por te pakten jane me te CIVILIZUAR, edhe kane respekt e njohin (me sakte kane frike) ligjin, Ndersa tek ne ndodh e kunderta, ligjin se respekton njeri, frike nuk e kane , cdo gje zgjidhet me KALLASH, keto gjera nuk na dallojne nga KANIBALET.
Me nderime edhe ja kalofshi sa me mire
gezuar festat......
Krijoni Kontakt