...pyetja nuk eshte me nuanca politike por...psikollogjike.
kur isha femi i vogel kam degjuar dhe kam share te tjeret nga nena.
Kur u rrita dhe kuptova ndjeshmerine e ndjenjave te nenes, kur kuptova dhe ndjeva se sa e shejte eshte nena...une kurre-kurre nuk kam share asnje njeri nga nena.
Nena per mua meriton vetem respekt dhe nderim.
Kam qene shume shume here i merzitur, i stermerzitur nga padrejtesite dhe fyerjet qe njerezit me kane bere..por nuk i kam share nga nena.
Me ka qelluar qe ne nje moment kur me shau njeri nga nena qe kisha 10-vjet pa e pare...mu erresua cdo gje..jeta nuk kishte kuptim..ne moment doja ta mbysja me gishtat e mi ate "monster"..edhe sot e kesaj dite e kujtoj dhimbjen qe me ka shkaktuar ai qe me shau. E ngushelloja vehten me mendimin se ai ne te vertete nuk e din se sa rende po me shan. Nuk e din dhe nuk e ndjen si une se sa e shejte eshte nena. Dhe me plot gojen e them si konkluzion se per mua, pse nena eshte e shejte une nuk shaj kurre nga nena.
Me kete motiv aresyetoj Berishen. Per ate aspak familja ose vajza e tij jane te shejta ashtu si per cdo shqiptar. Nese i ka te shejta , ai nuk duhet te i ja shje askujt, por vehtem te tregoje respekt per familjen e te tjereve ashtu sic ka respeket (nese ka) per familjen e vet.
Ne fund te fundit Taulanti nuk ja ofendoi ose e preku ne dinjitet ose ne ndershmeri vajzen e Berishes. Edhe sikur ta bente, nese per Berishen ashtu si per mua, familja eshte e shejte, nuk duhej qe ta poshteronte familjen e tjetrit ne ate far feje. Sali Berisha KURREN-E-KURRES NUK DUHEJ TI THONTE TJETRIT QE MOTRA JOTE SHK...... MOTELEVE.
Por Sali Berisha e tha. The une pyes psikologun, pse e tha?
Aspak nuk mendoj sepse e ka te shejte familjen. Me kete brutalitet qe reagoi Berisha tregon se ai nuk don kurren e kurres qe familja e tij te diskutohen nga te tjeret. Dhe jo sepse familjen e ka te shejte por sepse krahas Argites ne familje eshte djali i tij per te cilin nen rrogos flitet se eshte implikuar me Gerdecin dhe nga ana e se shoqes lidhjet te lidhin me Serbine e Sllobodan Milloshevicit.
Kjo mund te jete e vetmja alternative qe e detyron Berishen te behet si i cmendur po i kujtove (dhe jo t'ja ofendosh) pjesetare e familjes.
Deshiroj dhe uroj me gjithe zemer te jem i gabuar ne aresyetimin tim. Une, me keqardhje e them, kam mbi 10-vjet qe jam shkeputur nga Shqiperia.
Dhe ky eshte i gjithe inati personal qe une kam me Sali Berishen, sepse nuk e beri Shqiperine qe kush ka deshire te kthehet te punoje dhe te jetoje nje jete modeste ne vendlindjen e tij.
Votem ja kemi dhene qysh ne fillim, por ai e dogji dhe e shkaterroi ne vend qe ta ndertonte ate vend te shejte per ne qe nuk ma ben goja ta shaje kurren e kurres dhe qe i themi nene Shqiperi.
Sali Berisha mundesite i ka patur, por nuk ka dashur.Per ate kam frike se me shume se sa shejteria e familjes atij i intereso thjeshte pushteti i tij personal dhe lufton per kete me te gjitha armet..perfshi shejterine e familjes.
Krijoni Kontakt