Ok, meqenese tema Shkencetaret zbulojne planetin me te ngjashem me Token eshte kycur, po i jap Rapsoul nje pergjigje ketu, dhene pergjigjia e tij disi feminore dhe me nje krenari feudaleske (qe Fishta feudalet dihet se si i quante).
Me pak fjale, "vellau i Rapsoul", sic informon vete Rapsoul, na paska kopjuar nje permbledhje te nje lajmi te bere nga nje far anetari te quajtur Borix. Ky i fundit na paraqet ne forme shqetesimi jo dhe aq alarmant faktin qe pergjithesisht shqiptari ka mahnine te plagjiarizoje. Ky Borix na priste nje pergjigje te tipit "Me falni", por ne vend te kesaj, mori nje pergjigje teper te bukur, te argumentuar me premisa, dhe me nje urim ne fund fare:
Eshte fati im qe Rapsoul i ka renditur pikat e veta shfajesuese sipas rendesise. Pika e pare eshte pjesa me e bukur e pergjigjes - s'kam kopjuar gje. Pika e dyte eshte nje pohim pozitiv i tipit negativ. Dhe pjesa e trete dhe me interesantja qe kam lexuar ndonjehere ne jeten time eshte bashkimi i nick-eve si dhe nje pike-cuditese ne fund. Wow, me pas vjen dhe nje urim.Postuar mė parė nga RapSoul
I nderuar Rapsoul, nuk kam asgje kunder teje, prandaj nuk ke cfare te shfajesosh. Shqetesimin tim ne lidhje me plagjiaturat e kam shprehur edhe neper shkrime neper gazeta te perditshme shqiptare. Duke qene ne brendi te ketij problemi, qe eshte endemik ne shoqerine tone, une u kapa nga ai rast. Eventualisht, prisja nje pergjigje te tipit "Vellau im mbase e ka kopjuar pa dashje, por per shkak te bashkimit te nickeve tona, duket sikur e kam plagjiarizuar une. Gjithe te mirat." Kjo po do te ishte pergjigje e qare dhe pak me e pranueshme.
Te kuptohemi drejte, nuk kam asgje kunder perhapjes se njohurise. Madje, une jam dhe do te mbetem i parimit se njohuria i perket njerezimit, jo nje elite dhe jam ne favor te shperhapjes ne ritme te shpejta. Megjithate, une kam shpenzuar jo pak minuta per te permbledhur nje lajm si ai qe vellau yt ka marre diku nga une, dhe aq me teper per nje komunitet virtual ku as nuk paguhem, as nuk kam perfitime te tjera; por e bej thjesht per hir te sloganit tim te perhapjes se njohurise se sakte.
Gjithesesi, smod-i darius i ka dhene pergjigje plagjiatoreve, megjithese une do te kisha deshire ta shihja si teme me vete, qofte edhe ne rregullore.
Krijoni Kontakt