Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4

Tema: Formalist

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-07-2005
    Postime
    15

Formalist

Mund te me ndihmoj dikush si i thuhet ndryshe formalistit, fillon me shkronjen P por spo me kujtohet.
    faleminderit

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Me fal, na e thuaj pak me llafet e tuaja ēfare eshte formalisti, sepse une te them te drejten nuk po e kuptoj e s'e kam degjuar ndonjehere si fjale shqipe "formalist"
    La vita č bella...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-07-2005
    Postime
    15
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Me fal, na e thuaj pak me llafet e tuaja ēfare eshte formalisti, sepse une te them te drejten nuk po e kuptoj e s'e kam degjuar ndonjehere si fjale shqipe "formalist"
    FORMALIST mb.

1. Qė ėshtė karakteristik pėr njė njeri, i cili shikon vetėm formėn dhe lė mėnjanė pėrmbajtjen, qė i jep rėndėsi vetėm anės sė jashtme; formal. Qėndrim formalist.

2. filoz. Qė mbėshtetet nė formalizėm, qė ndjek e pėrkrah formalizmin.

3. let., art. Qė mbėshtetet nė formalizėm; qė krijon sipas rrymės dekadente borgjeze tė formalizmit, qė pėrkrah a ndjek formalizmin. Shkollė formaliste. Art formalist. Letėrsi formaliste. Piktor formalist. Estetėt formalistė.

4. Pėrd. em. sipas kuptimeve tė mbiemrit.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Nuk e di, ka te beje me keto ndoshta estetik, stilistik etj, ose patetik perderisa shifka vetem per formen: Per perjashta lale-lule, per perbrenda glas pule, i thojne nje fjale:P

P. S me vjen keq qe s'te ndihmoj dot))
    La vita č bella...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •