Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2008
    Postime
    35
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin
    Familja KARAMANLIS eshte me origjine sllavo-maqedone

Te dy prinderit e plakut Karamanli ishin sllavofon te lindur dhe rritur ne fshat sllavobullgar

E ke teper gabim...
    Familja Karamanlis eshte me origjin nga Kapadoqia e Turqis, dhe u debua nga Turqia ne vitin 1922 me nderrimin e popullatave.
    Madje po te kerkosh ne internet, do mesosh dhe per gjuhen e karamanlinjve.

Sa per partin e "ylberit" merr gjithnje rreth 5000-7000 vota ne te gjithe Greqin. (kjo ka rendesi te madhe)
    per ceshtjen, se "ylberi" eshte dhe shenja karakterizuese e nje kategorie te caktuar te shoqeris boterore.
    Sa per ata qindra mijra sllav qe jetojne ne Greqi do kujtoj vetem shprehjen e funditi te P. Mela"s" kur Turqit e Varen.

"Roft Greqia" ne Sllavisht se greqisht nuk dinte fare.
    Pra ky cfare qe? Grek apo Sllav?

Maqedonia qe ben gjithe kete samata....e para ka dike te fuqishem nga mbrapa (se po te donte Greqia tia ulte hunden, ajo qe mund te bente, eshte 1. mbyllja e Selanikut 2. prerja e parave qe jepen nga Europa 3. Prerja e ndihmes ekonomike qe ofron cdo vit Greqia, e shume te tjera)
    dhe e 2ta. ne thelb te gjithe kesaj zhurme eshte ceshtja e Shqiptareve te maqedonis.
    Besoj se te gjithe e kuptoni pse.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nick_ : 23-07-2008 më 15:47

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Ca thu mo?
    E di ti qe edhe kryeministri i Maqedonise, Nikolla Gruevski, ka prejardhje greke. Ca u bo ketu? Le t'i nderrojne vendet keta te dy!

Kaptina e deformume e Nikolla Gruevskit tregon kjarte origjinen e tij bullgare, te lindesh ne territorin e shtetit Grek nuk do te thote se je Grek nga nacionaliteti

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    [QUOTE=cool_shqype;1980528]
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Karamanlis: Nuk ka pakicë maqedonase

PO SIGURISHT QE NUK KA PAKICA NE NJE VEND TE KRIJUAR NGA PAKICAT DHE E KTHYER NE SHUMICE ME BEKIMIN ORTHODHOKS TE BUBAJKAVE QE ME LIVAN KANE TYMOSUR C'DO TE KALUAR DHE JA KENE MBUSHUR MENDJEN DERI DHE CIGANEVE SE RRJEDHIN NGA LASHTESIA......

Nuk ka PAKICE MAQEDONESE ,,,,,,,,,,, dmth ka pakica SLLAVOFONE,,,,, qe i thone bukes LEBA e ujit VODA,,,,,,,,,,, vete fjala MAQEDONI eshte Greke dhe jo Sllave

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin
    Familja KARAMANLIS eshte me origjine sllavo-maqedone

Te dy prinderit e plakut Karamanli ishin sllavofon te lindur dhe rritur ne fshat sllavobullgar
    Karamanlis me shum tingllon emer turk ...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Esht e vertet se Karamanlis ka prejardhje nga Turqia , Karaman ka qytet ne Turqi , Kara- i zi (nga turqishtja).
    Shqiperi eshte edhe Cameria

I PËRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NË TOKË
    Postime
    156
    Nuk është e rëndësishme a ka apo nuk ka pakicë maqedonasa në Greqi, por e bëri super gruevski.
    Çfar bëri apo bën shteti shqiptar lidhur me çështjen çame, janë mëshefur si hardhuca nëpër biruca, profitera politik.
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TË KTHEHEMI

shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Eshte Ne Regull Reagimi I Gruevskit Por Duhet Ai Se Pari Te Rregulloj Ceshtjen E Merit Pastaj Ceshtjen Per Pakicen Maqedone, Ai Duke E Mbuluar Njerin Problem Kalon Ne Tjetrin Duke E Perqenruar Situaten....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Leter e hapur Z.Nikolla Gruevski, Kryeminister I Maqedonise

Realitete qe ngjasojne

Lexova me kureshtje lajmin se juve Z.Kryeminister I Maqedonise I jeni drejtuar kryeminstrit te Greqise ne lidhje me minoritetin e shperfillur maqedonas ne Greqi.
    Zemra ime filloi te gufoje sepse e ndjeva qe nuk isha vetem me perjashtim te faktit qe zeri im smund te shkoje aq larg. Juve Z Gruevski kini fatin qe tju degjohet zeri ne gjithe Europen per nje problem qe ngjason si dy pika uji me problemin e popullit tim. Prandaj: flisni dhe dijeni qe sjini I vetem. Paralelet historike ngjasojne pamvaresisht pikes ku ato pervijohen.
    Kush jam une? Askush per ty, por ideja qe une perkrah eshte po kaq e cmuar edhe per ty.
    Kam qeshur me te madhe kur lexova se fill pas letres tende, pseudogazetare te shypit te varur grek, kane shkuar ne fshatin tend te lindjes per ti treguar botes se problemi qe ju paraqistni eshte inegzistent. Ne kete menyre jane shprehur edhe disa kryeministra grek radhazi per problemin e popullit tim te shperngulur nga veriu I Greqise. Por fatmiresisht, ne egzistojme dhe idete qe ne perfaqesojme nuk zhduken. Mesa duket ata nervozohen njesoj dhe pergjigjen njesoj per masakrimet qe kane bere ne kuriz te popujve te tjere. Gjyshi jot shkoi ne luftene e dyte dhe luftoi per Greqine, por ata ja ndruan emrin dhe kombesine.
    Ballkani ka qene nje teren I nderthurur me popuj te ndryshem por me fat te njejte. Shtetet qe e perfaqesojne sot gadishullin ballkanik nuk jane shtete etnikisht te pastra. Ata perbehen nga popuj, kultura dhe religjione te ndryshme. Kete realitet une e shof brenda teritorit te Shqiperise, e shof edhe ne Maqedoni. Por fatkeqesisht nuk e shof ne Greqi. Si eshte e mundur te mbytet zeri I minoriteteve shqiptare, maqedonase, vllahe, rome, turk, bullgar etj ne teritorin e nje shteti Europian ?
    Vendlindja e te pareve te mi eshte ne Epirin e Jugut ose ne Greqine e veriut, diku atje afer ku ka lindur Pirro I Epirit. Per shekuj me radhe ata kane luftuar njesoj per veten e tyre si edhe per Greqine. Heronjte e Revolucionit grek jane bij te popullit tim. Cfare ndodhi me pas? Ne perudhen midis dy luftrave boterore, shteti grek u mundua te zbardh teritoret e banuar nga shqiptar dhe akti final ishte debimi me dhune dhe genocidi kundrejt popullsise se Camerise , krahine shqiptare , te ciles une I perkas. Tani ky popull endet akoma si muhaxhire posht e lart neper bote dhe qeveria greke nuk I lejon te kapercejne kufirin qofte edhe per te vene nje tufe me lule ne varet e te pareve.
    Jam I bindur qe e ngjashme duhet te jete edhe historia e popullit tend Z. Gruevski. Ju mbase kini lindur ne ato teritore ku ka lindur Aleksandri I Madh I Maqedonise. Edhe ju kini luftuar per njeri tjetrin dhe shteti grek ka mare nga zulma juaj dhe tani perpiqet tju shumezoj me zero. E tille duhet te jete edhe historia e shume popujve te tjere qe nuk guxojne te hapin gojen ne shtetin grek.
    Gjer kur keshtu?
    Z Gruevski, nuk jinni vetem , na kini edhe ne ne krah.
    Ne e ndjejme qe sjemi te vetem, kemi fat te njejte me ju. Prandaj cojeni zerin atje ne Strazburg kur mblidheni qe edhe Europa te mar vesh se ne jemi shume dhe se Greqia nuk eshte vendi I vetem ne Europe dhe ne Bote qe gjoja ska minoritete.
    Zoti qofte me ne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga djaliepirotas : 31-07-2008 më 00:24

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2008
    Postime
    157
    karamanlisi ben mire te shohe preardhjen e tij sepse ka mbiemr turk.. nuk u ngopen njehere keta me aneksime dhe trillime historike.. jane unike ne bote.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Papandreu: Qëndrimi grek ndaj Kosovës nuk do të ndryshojë
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 04-01-2010, 16:11
  2. Përgjigje: 175
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 18:30
  3. Policia maqedonase kap 400kg drogë në kufi me Kosovën
    Nga Flori në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 19:38
  4. Berisha takon Karamanlis në Athinë
    Nga Lioness në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2005, 10:40
  5. Zbulimet me te fundit te Ministrise se Brendshme Maqedonase
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 05-09-2002, 16:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •