Po
Jo
para pak ditesh ndodhesha ne shqiperi dhe me beri pershtypje dyndja e madhe e turistave te ardhur na maqedonia ,kosova dhe italia e pa dyshim mu be qejfi qe me ne funde edhe ne vendin time u be e mundur te jetohet si turiste .Ky ndryshime eshte merite e emigranteve qe kursimet e tyre i kane investuar me nje kulture e per kete e meritojne te votojne se duke votuar edhe pse large atdheut ata mendojne e punojne per ata pak njerez qe diten e kalojne duke bere politike e pire kafe.Sakrifica e nje grupi njerezish qe duke lene vendelindjen per nje te ardhme me te mire nuk duhet pare me perēmim nga ata qe rrojne me djersen e punen e tyre ,nuk duhet thene emigrante me nje perbuzje se pa ata keta zoterinje do te ishin lamashet e shekullit te xxi .Emigrante eshte nje titull nderi e kush e mbane ate jo vetem qe duhet te votoje sepse votone per ate qe ka ndertuar por edhe duhet te perkuleni perpara kesaj madheshtie .
Dielli lind edhe ne Shqiperine time
EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!
mu me duket se 99% e shkrusve as qe e kan lexu shkrimin e pare
mendoj se situata e tanishme e shqiperise eshte ne analogji me shqiperine e para viteve 90,ne te cilen punonin rreth 1mln fshatare dhe "qytetaret"defreheshin bareve te qyteteve,
Per ta sqaruar,them se ne te njejten situate jemi edhe tani,
ku afro punojne afro 1mln emigrante dhe hane pjesa tjeter e shqiptarerve.
Prandaj mendoj se kontributi i tyre eshte i padiskutueshem,dhe tu mohosh te drejten e votes eshte gjeja me jonoramale qe mund tu behet atyre
Emigrantet si qytetar shqiptar kan te drejten kushtetuese dhe morale per te votuar. Duhet ne radhe te pare tju kujtoj se me shume se 40% e gdp se shqiperis perbehet nga dergesat e emigranteve.
Liberté, égalité, fraternité
nese diskutoni se ku mbahet ekonomia e popullit jam dakort se mbahet nga kurbeti por ne se diskutojme se nese duhet te votojne shqiptaret e kurbetit athere ceshtja merr kthese 180 grade . te me falni por une jam larguar qe ne vitin 1990 nga vendlindja ime si thoni juve a mund te kem une nje mendim te sakte se cilin mashtrues duhet te votoj ne vendin tim ????????? .sepse te gjithe ata politikane qe neve votojme i votojme sepse jane me te zotet ne mashtrim dhe jo sepse jane me te zotet sepse bejne me shume per vendin e tyre dhe per popullin qe ata perfaqesojne . kush mund te me thote nje emer te zgjedhur dhe te pakorruptuar?????????? qe e justifikon voten tone ?????????/ mendoj se problemi i zgjedhjeve nuk na takon neve qe jemi thjesht vezhgues dhe mysafire ne vendin tone se te gjithe neve qe jetojme ne kurbet nuk i perkasim me vetem vendlinjes tone por i perkasim edhe vendit ku japim kontributin kryesor ,vendit qe i japim djersen e ballit dhe na jep hakun e mundit tone ,vendit ku kemi derdhur gjakun e moshes me te mire ,vendit ku ndihemi me te sigurt se ne shtepine tone dhe te gjithe e dime kete gje ,kushdo qofte ky vend dhe kudo qofte ai . mendimi im eshte sepse ne te kurbetit te larget do te jepnim nje mendim me te mire sikur te kishim mundesine te votonim ketu ku rrojme sepse ketu i njohim kandidatet ,njohim personalitetin e tyre ,njohim veprat e tyre ,dhe me e rendesishmja nga te gjitha eshte se kandidatet e shteteve te tjera sa hipin ne fron fillojne veprimtarine per te bere vepra sa me te mira qe te rizgjidhen serish pra ata luftojne per nje emer te mire dhe jo si ne SHQIPERI qe luftojne te rrjepin sa me shume dhe sa me shpejt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!me thoni nje emer politikani qe punon per ata qe i besuan voten e tyre dhe une do te marr mbrapsht te gjitha ato qe thashe me nje zemerim te madh dhe e di se nuk jam i vetmi qe mendoj keshtu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kėto probleme qė thua ti nuk janė vetėm pėr ata jashtė, por dhe pėr ata brenda Shqipėrisė.
Pėersa i pėrket informimit pastaj nė lidhje me kandidatėt, ēdo person jashtė shtetit mund tė informohet po aq sa dhe ata qė janė nė Shqipėri, kuptohet nėse i intereson. Njerėz qė nuk kanė pikė interesi ka dhe jashtė dhe brenda, kėshtu qė tė dyja grupt mund tė votojnė kot.
nga informacioni e dime qe nuk mund te marrim asgje te sakte sepse shtypi dhe tv. jane ne dispozicion te partise qe eshte ne fuqi ti si thua ??????????????/
We come from the land of the ice and snow,
From the midnight sun where the hot springs blow.
The hammer of the gods will drive our ships to new lands,
To fight the horde, singing and crying: Valhalla, I am coming!
On we sweep with threshing oar, Our only goal will be the western shore.
Prektora
Krijoni Kontakt