Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet te votojne emigrantet?

Votues
347. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

236 68.01%
  • Jo

111 31.99%
Faqja 10 prej 35 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 343
    i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Kur u mbajten zgjedhjet per President ne France, emigrantet Francez qe jetonin ne Shqiperi votuan ne Shqiperi tek ambasada e tyre. Ishin rreth 45 veta me duket. Ne jemi nja 1 milion e mos me shume.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 29-07-2008 mė 22:21

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Nje JO e forte nga ana ime. Sidomos per ata qe kane fituar kombesi tjeter. I bie te pish 2 nena si puna e qingjit te urte. Sa per ilegalet edhe ato qe jane me letra ama akoma jo te 'konvertuar' jan dakort le te votojne.

Pastaj se sa do peshojne votat e emigranteve ne nje vend ku ndodhin cudira si Shqiperia eshte muhabet tjeter.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Shumica (per te mos thene te gjithe) ata qe kane fituar kombesi tjeter kane bere kerkese per lenien e kombesise Shqiptare ne fillim. Disa shtete e kerkojne kete si kusht. Ketu behet fjale per ata emigrante te cilet jane ende me kombesi Shqiptare.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Ky nuk eshte fare problem. Cilido emigrant qe eshte shtetas shqiptar dhe nuk ka hequr dore nga shtetesia shqiptare per hir te nje nenshtetesie tjeter, le ti hipi avionit ose autobuzit, ose tragetit, dhe le te veje te votoje ne qendren e tij te votimit te lagjes ku banon.

Te gjithe shtetasit kane te drejten kushtetuese per te votuar, por kjo nuk do te thote se te gjithe duhet te votojne me detyrim (kush deshiron dhe e sheh te arsyeshme voton) apo se "shteti duhet te detyroje te gjithe te votojne". Perkundrazi, shteti ka per detyre qe te perpiloje lista te sakta, te krijoje nje proces te hapur, transparent dhe te ndershem per te gjithe, dhe te garantoje me forcen e ligjit voten e cdo shqiptari qe zgjedh te votoje ne diten e zgjedhjeve.

Zgjedhesi nga ana e tij, qofte ai shtetasi qe banon ne Shqiperi, qofte ai emigranti, nese duan te votojne, duhet te paraqiten fizikisht ne qendrat e tyre te votimit dhe te hedhin ate voten ne kuti. Kush nuk paraqitet nuk voton dhe jo per faj te shtetit, por per faj te papergjegjshmerise se shtetasit. Justifikime si "jam emigrant e nuk vij dot" apo "po bie shi e me lagen kembet" nuk vlejne gjate zgjedhjeve demokratike.

Demokracia kerkon pjesmarrje dhe perkushtim dhe ligje qe i kthejne zgjedhesit ne dembele jane te rrezikshme per cdo demokraci. Shqiperia nuk ka nevoje per voten e te ikurve, ka nevoje per prezencen fizike, punen dhe detyrimet kushtetuese karshi shtetit: respektit ndaj ligjit dhe pageses se taksave.

Albo

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Ky nuk eshte fare problem. Cilido emigrant qe eshte shtetas shqiptar dhe nuk ka hequr dore nga shtetesia shqiptare per hir te nje nenshtetesie tjeter, le ti hipi avionit ose autobuzit, ose tragetit, dhe le te veje te votoje ne qendren e tij te votimit te lagjes ku banon.

Te gjithe shtetasit kane te drejten kushtetuese per te votuar, por kjo nuk do te thote se te gjithe duhet te votojne me detyrim (kush deshiron dhe e sheh te arsyeshme voton) apo se "shteti duhet te detyroje te gjithe te votojne". Perkundrazi, shteti ka per detyre qe te perpiloje lista te sakta, te krijoje nje proces te hapur, transparent dhe te ndershem per te gjithe, dhe te garantoje me forcen e ligjit voten e cdo shqiptari qe zgjedh te votoje ne diten e zgjedhjeve.

Zgjedhesi nga ana e tij, qofte ai shtetasi qe banon ne Shqiperi, qofte ai emigranti, nese duan te votojne, duhet te paraqiten fizikisht ne qendrat e tyre te votimit dhe te hedhin ate voten ne kuti. Kush nuk paraqitet nuk voton dhe jo per faj te shtetit, por per faj te papergjegjshmerise se shtetasit. Justifikime si "jam emigrant e nuk vij dot" apo "po bie shi e me lagen kembet" nuk vlejne gjate zgjedhjeve demokratike.

Demokracia kerkon pjesmarrje dhe perkushtim dhe ligje qe i kthejne zgjedhesit ne dembele jane te rrezikshme per cdo demokraci. Shqiperia nuk ka nevoje per voten e te ikurve, ka nevoje per prezencen fizike, punen dhe detyrimet kushtetuese karshi shtetit: respektit ndaj ligjit dhe pageses se taksave.

Albo

Te drejtat kushtetuese ndahen ne :

Status negativus ( une kam lirine e fjales; pra mund te mbrohem nese shteti ma cenon kete)

Satus positivus ( shteti detyrohe te bej dicka per te cilen une kam te drejte kushtuese, shemb: siguria, mbrojtja e territorit etj)

Neni ne fjale i kushtetutes i ka te dyja keto aspekte ne te.

Une kam te drejten te votoj ( pra mund te mbrohem ndaj shtetit nese ai me heq kete mundesi)

dhe:

Une kam te drejten te votoj, pra shteti duhet te shohe qe te organizoje mundesine time per te votuar.

Shteti pra eshte ne detyren e organizimit te votimit per shtetasit e tij. Kjo nuk vlen vetem per ata qe jane ne Shqiperi pasi kushtetuta vete nuk ka bere nje ndarje te tille. Pra ligjerisht Shteti duke mos i dhene mundesine emigranteve te votojne eshte duke shkelur kushtetuten. Kjo prej vitesh jo vetem nga kjo qeveri.

shembull: Shteti duhet ti garantoje dhe nje te moshuari, apo nje te verbri e paralizuari te votojne. Gjithashtu edhe pacienteve te spitaleve te cilet nuk ngrihen dot e te shkojne ne zonat e tyre elektorale. Eshte detyre kushtetuese e Shtetit ti jape cdo shtetasi te tij mundesine per te votuar, qofte kjo me ane te postes apo dhe votimit neper ambasada.

Kjo do te thote qe nese une kam lirine e besimit te garantuar ne kushtetute se Shteti detyrohet te ma garantoje mua kete. Pra shteti duhet te marre masa ndaj faktoreve qe shqetesojne kete liri. E jo: Po beso re ne c'te duash, shko anej knej ku ka nje kishe, por mos kerko nga une te lejoj ndertimin e kishave ne cdo fshat.

Kjo eshte llogika me te cilen flet ti, qe faktikisht nuk ka fare te beje me kushtetuten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 30-07-2008 mė 07:00
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Justifikime si "jam emigrant e nuk vij dot" apo "po bie shi e me lagen kembet" nuk vlejne gjate zgjedhjeve demokratike.
    Si e paske peshoren, tulle fare me i ane.

Shteti ka per detyre ti sherbeje shtetasve te tij. Duhet ti krijoje te gjitha mundesite e lehtesirat per te votuar. Ai emigranti qe i sjell shtetit 50000 Pound ne vit ne Shqiperi ska si te lere punen e familjen per te hedhur nje vote se nuk i leverdis sado deshire te kete per te votuar, ska pse te harxhoje ai 300 pound bilete per te votuar kur gna ky shtet spo i vjen asnje e mire. Kshu qe ka te drejte kur thote ma sill ti kutine ketu se e hedh une voten.

Francezet sjane me budallenj se neve qe nuk ju thane shtetasve te tyre hipini avionit edhe hajdeni ketu ne doni te votoni, po ja u krijuan mundesine per te votuar dhe ushtruar te drejten e tyre kushtetuese kudo ata ndodheshin.

1 milion vota mund te bejne diference te madhe ne rezultatin perfundimtar.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

Albo
    Ama llafe ...

Se shqiptaret ne US e gjetke jane ne welfare/asistence sociale dhe dredhin zinxhiret gjithe diten.
    Te ardhurat nga emigrantet qe kane vite qe e mbajne ate komb e ate qeveri (cilado qeveri) gjalle jane taksa e shkuar taksave.

Vota s'eshte me detyrim, se si ne Shqiperi ashtu dhe gjetke nuk do votojne te gjithe.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin

Se shqiptaret ne US e gjetke jane ne welfare/asistence sociale dhe dredhin zinxhiret gjithe diten.
    .
    Kush hyn tek vendi gjetke te dal nje xhiro se mu keputen kryqet duke ndenjur ulur ne karrige, du me dredh zinxhirin ca kohe ?

Kot kembengul, votimi eshte praktikisht i pamundur ,per arsye organizative.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Pulė, bėj vezė, por mos kakaris

Zhurma e kohėve tė fundit, rreth te drejtes tė votuarit tė emigranteve
    i perngjan nje pule punetore dhe te ndershme e cila, sipas gjelit, gjate
    lindjes se vezeve, nuk i lejohet te kakarise.

50% e popullsise shqiptare, e cila mbush kandilet me vaj, te mos i japim te drejten te votojne?

A nuk ju duket kjo nje drame tragjike?

rezart palluqi

holande

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anėtarėsuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    natyrisht qe jo. c'pun kan emigrantet me votu? se mos rrojn ktu ata qe duhet te merrkan dhe vendime per ne knej?! mor gjo un joemigranti vendime per venet ku emigrojn keta? jo. kshu dhe ata skan pune te zgjedhin per mu.

emigranteve biles duhet t'i veje takse vjetore shteti shqiptar, te cilen ta pagujn cdo vit qe jane emigrante. sepse kane ik dhe e kan lon venin ne balte dhe kjo duhet te parashikohet ne legjislacion. pra emigrantet te thojn mire qe spo ju vejn dhe gjoba, e jo mo te kerkojne me votu.

Faqja 10 prej 35 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emigrantėt, rrezik kombėtar pėr Greqinė?...
    Nga DYDRINAS nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  3. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  4. Emigrantėt dhe diplomacia “Nano”
    Nga NEOLTI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-06-2005, 14:30
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •