Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet te votojne emigrantet?

Votues
347. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

236 68.01%
  • Jo

111 31.99%
Faqja 25 prej 35 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 343
    Citim Postuar mė parė nga Liqvid Lexo Postimin
    Ti mohon kontekstin e diskutimit per ceshtje egoje ndoshta, po kjo s'ka rendesi, sepse tema thjesht pyet sipas mendimit tone a duhet te votojne emigrantet ne vendet jashte Shqiperie apo jo dhe jo a kane te drejte emigrantet si shtetas shqiptare qe ende jane, te vijne te votojne ne Shqiperi. Por ti duke sjelle vazhdimisht nenet e lartpermendura ketu duket se nuk ke kuptuar kontekstin e diskutimit.

Pastaj nqs. nuk je dakord me mendimin tim, se pse nuk duhet te votojne emigrantet, kjo eshte ceshjte tjeter. Njerez te shitur, sic e thua dhe ti mund te kete dhe brenda dhe jashte, por ata jashte jane ne cdo rast shume here me te manipulueshem se ata brenda, per arsye nga me ordineret e deri te me madhoret qe nuk me duket se i perkasin kesaj teme per t'u diskutu, dhe qe 18 vitet e fundit jane pare ne veprim konkrete. Levizjet e tilla, ne nje shtet qe supozohet se duhet te funksionoje sic duhet, perbejne cenim integriteti. Perjashtohen sic thashe kolonet, te cilet duhet te gezojne pervec te drejtave, dhe privilegje, per nga vete natyra e veprimtarise se tyre, por ne keto caste shteti shqiptar nuk ka nxjerre ende kolone, por thjesht emigrante te rendomte.
    Nenet i solla kur u tha qe nuk kane te drejte. Jo si arsye pse duhet te votojne. Un besoj se i kam thene dhe arsyet pse mendoj se duhet te votojne me pare. Kan shprehur dhe problemin mesa mbaj mend te ruajtjes se votes qe shof si te vetmin problem per votimin e emigranteve aty ku banojne.

Kurse une mendoj se sa i manipulueshem eshte nje njeri nuk varet aspak nga fakti se ku jeton. Se thote nje gazete greke qe Shqiperia po shkaterrohet, apo po plas lufta, vetem te jesh budalla ta besosh. Eshte shembull banal, po e kam fjalen qe cdo shqiptar si jashte si brenda, i merr informacionet kryesisht nga mendja dhe nga muhabetet qe bejn me njeri tjetrin.

Mund te kene kendveshtrime pak te ndryshme, por ama kjo mund te sjelle si plus dhe minuse si per ata jashte dhe per ata brenda.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2008
    Postime
    35
    Jam emigrant ne Itali qe 10 vjet.
    Perderisa mbaj pasaporte Shqiptare te drejtat e mija duhet ti mbroje shteti Shqiptar, e kush i mbron me mire ato gjithsecili nga ne e zgjedh vete me ane te votes.
    Sa per dijeni te drejtat tona ketu nuk i mbron askush, ambasada zčre se nuk ekziston fare.
    Sa per anen economike, mendoj se shpenzimet e ngritjes te nje qendre votimi ne tre consullata ne Itali paguhen bollshem me "industrine e emigracionit" qe eshte industria qe e mban ne kembe Shqiperine.
    E njejta gjo per te gjitha shtetet e tjera.
    Kjo per mu duhet te jete ne teori por ne praktike funksionon ndryshe perderisa kemi vetem politikane te korruptuar.

Tung.

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anėtarėsuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    Greku Dhe Italiani Na Marrin Neper Kembe Se Jemi Si Malli Pa Zot
    gjith importi qe bo Shqiperia nga greku dhe italioni e kan nis emigrantet. biles emigrantet bojn dhe ket, qe kur vijn ne Shqiperi i thojne familjeve te tyre me ble vetem mallra greke e italione simas venit te emigrimit, se jon me te mira, etj. paret qe fusin emigrantet ne Shqiperi shkojn prap ne greqi dhe ne itali nga importi, dhe duke qene dhe se prodhusi vendas ka vajt per lesh, ekonomia per faj te emigranteve eshte e zhvillume ne menyre te tille qe jo vetem emigrantet te punojn per grekun dhe italionin, po indirekt dhe ne ktu te punojm per grekun dhe italionin, sepse jemi te detyrum me ble mallrat e tyre. emigrantet jan virus per Shqiperine

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anėtarėsuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    dhe dun dhe te drejte vote jashte Shqiperie, ca gallate

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar mė parė nga limbo Lexo Postimin
    emigrantet jan virus per Shqiperine
    Pa dyshim jam kundra ketij mendimi! Pa emigrantet Shqiperia do te vdeste per nje cope buke! Nuk kam qene asnjehere emigrant, por mendoj se kushtet qe emigrantet te votojne nuk jane pjekur akoma!

Sepse ndikimi i politikes greke do te jete edhe me i madh seē eshte tani!

Pse? Sepse del psh Dule dhe deklaron : Po fitova une do ti merrni kartat brenda 10 diteve nga aplikimi? Greku se ka problem dhe per 10 dite i jep te gjithe emigranteve Shqiptar kartat siē u jep pensione te gjithe himarioteve, gjirokastriteve etj. Bile pensione nga greku marin dhe disa fshatra ne Berat! Lind pyetja ka grek ne Berat?

Shqiptari emigrant thote: A mi zgjidh problemet Dule? Po! Atehere Dule ka voten time?

Pra per me thjeshte: Votimi kthehet: 1 vote nje e drejte!

Emigrantet jane oksigjeni i Shqiperise por akoma nuk jane pjekur kushtet qe ata te votojne!
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Mendoj se dhe ato duhet te votojne.Me shum shqipetar ka jasht kufijve se shqiperis se sa ne shqiperi.Do te ishte absurde sikur mos ti jepeshe e drejta e votes emigranteve.
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

Citim Postuar mė parė nga limbo Lexo Postimin
    gjith importi qe bo Shqiperia nga greku dhe italioni e kan nis emigrantet. biles emigrantet bojn dhe ket, qe kur vijn ne Shqiperi i thojne familjeve te tyre me ble vetem mallra greke e italione simas venit te emigrimit, se jon me te mira, etj. paret qe fusin emigrantet ne Shqiperi shkojn prap ne greqi dhe ne itali nga importi, dhe duke qene dhe se prodhusi vendas ka vajt per lesh, ekonomia per faj te emigranteve eshte e zhvillume ne menyre te tille qe jo vetem emigrantet te punojn per grekun dhe italionin, po indirekt dhe ne ktu te punojm per grekun dhe italionin, sepse jemi te detyrum me ble mallrat e tyre. emigrantet jan virus per Shqiperine
    Ti po thua qe njerezit ne Shqiperi jane budallenj dhe nuk dine ta shikojne vete se kush prodhim eshte me i mire? Nese eshte keshtu atere u bie faji te gjitheve.

Por besoj se problemi qe ato leke ikin perseri jashte eshte sepse nuk ka prodhim ne Shqiperi, ose dhe ato qe jane, kane cilesi me te ulet se mallrat e huaja. Njerezit nuk kane besim te qeveria, keshtu qe nuk kane besim as te cilesia e mallrave qe ofrohen nga vendasit pasi nuk dihet a jane sipas standarteve apo jo.

Megjithate me duket se paske xhelozi te madhe, se kuptoj per ca arsye. Nese do ndihme per te emigru per ne Amerike me co pm, se do mundohem te te ndihmoj une me sa kam mundesi. Po nese je rehat ne Shqiperi te keshilloj mos vish. Keshtu mund te jesh nga ata delet qe u bindet emigranteve dhe blen mallra greke, ne vend qe te jesh emigrant.

Citim Postuar mė parė nga GeNi_25 Lexo Postimin
    Pa dyshim jam kundra ketij mendimi! Pa emigrantet Shqiperia do te vdeste per nje cope buke! Nuk kam qene asnjehere emigrant, por mendoj se kushtet qe emigrantet te votojne nuk jane pjekur akoma!

Sepse ndikimi i politikes greke do te jete edhe me i madh seē eshte tani!

Pse? Sepse del psh Dule dhe deklaron : Po fitova une do ti merrni kartat brenda 10 diteve nga aplikimi? Greku se ka problem dhe per 10 dite i jep te gjithe emigranteve Shqiptar kartat siē u jep pensione te gjithe himarioteve, gjirokastriteve etj. Bile pensione nga greku marin dhe disa fshatra ne Berat! Lind pyetja ka grek ne Berat?

Shqiptari emigrant thote: A mi zgjidh problemet Dule? Po! Atehere Dule ka voten time?

Pra per me thjeshte: Votimi kthehet: 1 vote nje e drejte!

Emigrantet jane oksigjeni i Shqiperise por akoma nuk jane pjekur kushtet qe ata te votojne!
    Sidomos per emigrantet ne Greqi nuk ka shume rendesi nese hapen qendra votimi jashte shtetit apo jo, se ata e kane me te lehte nga te gjithe per te shkuar e per te votuar ne Shqiperi. Keshtu qe edhe tani mund te votojne per Dulen pa problem po kane pasaporte shqiptare.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoēit
    Postime
    573
    o limbo mos u tall me emigrantėt o bur, se tė vret zoti

mir e ka prylli. na le rehat mer daj, se jena n pik t hallit. edhe te tallmet e tuja na duhen

Faqja 25 prej 35 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emigrantėt, rrezik kombėtar pėr Greqinė?...
    Nga DYDRINAS nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  3. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  4. Emigrantėt dhe diplomacia “Nano”
    Nga NEOLTI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-06-2005, 14:30
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •