une besoj se te dyja fete jane nga njera ane,
nga ana e Zotit,
pra le te behemi miq te mire
une besoj se te dyja fete jane nga njera ane,
nga ana e Zotit,
pra le te behemi miq te mire
Por duke u nisur nga fakti qe te dy fete jane qiellore, ashtu quhen ne enciklopedit fetare d.m.th nderhyrja e Zotit, une kisha me porosit qe duhet te jene miq per faktin qe jane fe qiellore.
Historia rrefen qe ne horizont vazhdimisht kane pasur koflikte per shkak te disa divergjencave dhe kryesisht ndaj botkuptimit te keq, kisha me theksuar botkuptimit krishter, sepse prijesit e kesaj feje kane ushtruar armiqesi, qe me mesimet- leximet e Dhjates se re vijn ne kundershtim.
Nga ana e fese muslimane, muslimanet kane qene me tolerat, sepse ashtu edhe porosit Libri i muslimaneve Kurani, citoj: O ithtare te librit ejani te bashkohemi per nje fjale te vetme qe mos te adhurojm askend perveq Zotit nje.
Megjithese pyetja ime ishte qe duhet te jene miq e potencoj qe komenti im mos te hase ne keqkuptime dhe te hapen komente negative te panevojshme.
Sepse une e kuptoj qe pergjigjet ne kete pyetje e kane karakterin bashkues, edhe ashtu duhet te jete e jo perqares, keshtu konsideroj.
He, teme e mire per te diskutuar, por kam frike se si cdo teme, shume leht perfundon me sharje!
Une mendoj se do te ishte e mundur per tu bere miq, por kerkon perulje shpirtetrore dhe jo krenari.
Shpesh mundohemi ti dalim zot Zotitthua se Zoti nuk eshte i zoti per veten e Tij!
Jezusi tha duani armiqet tuaj, u beni mire atyre qe ju keqtrajtojne...
Ku kjo thirrje na behet per armiqet, atehere cfare thirrje presim per te tjeret qe nuk jane armiq?!
Cdo te mire,
asopaj
"Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro
Kush tha qe nuk jemi?
PO si munden me qen miqe te mire fete mese veti kur na myslimante kemi kuranin i zbritur posaqerisht per mislimanet, dhe eshte fe qe besojm ne Allahun dhe se Allahu e kemi me vet kahe te shkojm dhe ku te rrim, veq ne WC jo! Dhe jemi njerz te paqes, qe kemi qef qe gjithe jo besimtaret te kthehen ne rrugen e Allahut dhe Muhametit a.s! Deri sa nuk kthehen te gjithe jobesimtaret ne rrugen e Allahut nuk ka mqesi me ta!
Kush tha se sjemi? apo mesia4ever te imponoi se sjemi?
Kemi qene dhe jemi, vellezer![]()
Sui generis
Ne panairin e librit ne Prishtine qe ishte mbajtur ne muajin e kaluar Pash nje liber te titulluar "Zoti te do miku im musliman " tek kumuniteti protestant.
Por me te vertet ka disa antar ketu qe Mungesa e besimit i ka ber te cmendur.
Mire/mbetshit.
SilenT Killer
Mungesa e besimit e ben njeriun te cmendur...
Krijoni Kontakt