Close
Faqja 54 prej 93 FillimFillim ... 444525354555664 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 927
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Meqe u permend "lufta e klasave". Nje gje nuk kuptoj une, vertet mendoni se "lufta e klasave" nuk ekziston me?

Te me falni, po cdo njeri qe ka dy pare mend ne koke sot bie ne te njejtin konkluzion:
    Cdo qeveritar, deputet apo politikungull ne 20 vjet ka menduar ekskluzivisht per xhepin e vet dhe te Kryetarit te Partise.

Me vjen keq, por pikerisht kjo eshte "lufta e klasave". Lufta e klasave nuk eshte me pushke. Eshte se ku do vene parate e shtetit, ne xhepat e politikaneve apo ne xhepat e popullit. Prandaj une edhe nqs e kam thene me pare, po e perseris, e keqja me e madhe e atij regjimi nuk ishte ajo qe beri por ajo qe po ben.
    Tani vetem ka ndryshuar vitrina. Nuk te internon njeri. Thjesht te le familjen pa pune. Nuk ia heq femijes tend te drejten per shkolle. Thjesht e le ne dore te shperndaresit te droges. Nuk i con njeri vajzat ne ferme "qe te edukohen ne gjirin e klases punetore". Thjesht e le ne dore te trafikanteve dhe tutoreve.

Atehere shtypnin popullin me ligje, sot shtypin me mungesen e ligjit. Perfundimi "ketej lume e andej det".
    Dmth ne qahemi c`na kane bere atehere kur neve po na e fusin akoma edhe sot.
    -

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Gash me qe me ke ba nje pyetje lidhur me organizimin e shqiptareve ne kater vilajete
    po te them qe te hysh ne internet Historia e Shqiperise forumi shqiptar dhe do te gjesh material mjaft te bollshem per kete problem.
    Edhe njehere shkurt fare, Shqiperia para ardhjes se turqve ne ballkan kishte nje siperfaqe prej 110.000 km 2 .Ne periudhen e luftes ruso-turke 1876-1877 turqia i jep popujve ortodokse te ballkanit gati 20000 km2 te tokave shqiptare.
    Konferenca e paqes qe u mbajt ne versaje 1919-1920 do te sanksionoje vendimet e traktatit te londres ku Shqiperia eshte kjo e sotmja 28700 km2.
    konferenca e Londres 1913 pas Kosoves e trojeve te tjera shqiptare qe ju dhane Malit te Zi
    gati gjysmen e Epirit, treva e Camerise ju dha Greqise.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga Gi de Masha Lexo Postimin
    O shkodran djali. Si ka mundėsi mor, unė vėrtet kam shumė miq nga Shkdora, Gruemira, Velipoja, Kopliku more edhe nga thellėsia e mbishkodrės por me ta merrem vesh shumė lehtė dhe asnjėherė nuk kemi pasur kundėrthėnie, por me ty sikur nuk mė ecėn. Mbase fajin e ka shkrimi, sepse shpesh nė tė shkruar edhe mund tė keqkuptohet njeriu.
    Pėr kėtė qė mė ke cituar, unė po ta them vetėm kėtė.
    A e di ti se mė i lig ėshtė frikacaku se vetė tradhtari. Tradhėtia, ky send shumė i keq, tipar i tadhtarėve mund tė jetė shumė mė katastrofike nga njė frikacak se nga vetė tradhtari. Mos harro se te tradhtari mund tė gjesh edhe burrėri e trimėri, por te frikacaku as ka burrėri as ka trimėri, prandaj frikacaku ėshtė nė gjendje tė bėjė vepra shumė mėtė ulėta se njė tradhtar ordiner.
    nuk ka keqkuptim ktu adem, thjesht kemi mendime te ndryshme per enver hoxhen.
    kjo qe thu ti ne teori eshte e drejte, por jo per ket qe po diskujtojme. ti the qe disa qe flasin sot dje nuk hapnin gojen se kishin tmerre. nga kush kishin frike? nga shteti. mendoj se kaq mjafton me tregu kush ishte enveri

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga flora57 Lexo Postimin
    Gash, mos harxho fryme kot me njerez qe ndyjne gojen neper forume ata dhe te vdekur e kane frike..
    me duket se me ke ngatrru me veten. nejse.
    un nuk kam frike njeri se fatmirsisht nuk e kam jetu ate kohe. kam linde pak muaj para se me vdeke hori.
    edhe ti po bjen mrende me kamt e tuja si gashi. pse u dashka me e pase frike kure paska qene kaq i miri ky xhaxhi juaj?

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga flora57 Lexo Postimin
    Puroshkodran , njeriu duhet te jape argumente per te mire dhe per te keq, nuk mund te marresh nje mal me balte e tja hedhesh nje njeriu qe udhehoqi nje vend kaq te vogel per gati 45 vjet.
    Hidhni poshte luften nacional clirimtare, ne nje kohe qe mos pjesmarrja e vendit tone ne ate lufte do te sillte copetimin e metejshem te kesaj Shqiprie qe ka ngelur.Fqinjet do te na kishin akuzuar si bashkepunetore me Gjermanin dhe do te kishim perfunduar si Cameria.
    Hidhni poshte elektrifikimin , industrializmin e vendit , arritjet ne bujqesi , ushtri,kulture, sport, arsim etj. Nuk kishim droge, prostuticion. shitje te femres shqiptare, korrupsion.
    Njerezit nuk ipnin rryshfet per te marre nje dokument, apo per tu vizituar ne spitale, pasi ishin falas. Arsimimi ishte falas , 8 vjecarja e detyrueshme dhe shteti siguronte pune jo vetem per personat me shkolle te larte por dhe per ato me te mesme.
    Ishte shtet i diktatures proletariatit, e kishe te sanksionuar ne kushtetute.
    Kishte lufte klasash , po kishte. Kemi dhe sot te dashur forumista, sa here e merr nje parti pushtetin pastron administraten nga njerezit per aresye bindjesh politike megjithese kushtetuta lejon pluralizmin.
    A jane vrare njerez kot, a jane internuar per nje arratisje te familjarit? Po edhe jane vrare edhe jane internuar, por per kete duhet te hapen dosjet ,pasi jane bere dhe hajdutet dhe perdhunuesit te persekutuar. Vriten dhe sot dhe se merr vesh fare nga te erdhi , te vret tjetri per nje prone, per nje dele, per nje flamur partie ( per flamurin shqiptar as mos ju shkoj ne mend se vritet njeri)per nje te share, per nje te pare.
    Perfundimi hic asgje.
    Vetem kjo pjese qe theksova mjafton me i hedh poshte ato "arritjet" qe permende siper. Nuk mundesh me thane "Ka vra ka pre, por....".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    nuk ka keqkuptim ktu adem, thjesht kemi mendime te ndryshme per enver hoxhen.
    kjo qe thu ti ne teori eshte e drejte, por jo per ket qe po diskujtojme. ti the qe disa qe flasin sot dje nuk hapnin gojen se kishin tmerre. nga kush kishin frike? nga shteti. mendoj se kaq mjafton me tregu kush ishte enveri
    Po mire me Daku ? Me thuaj nji shtet ku njerezit nuk kane frike nga shteti ? Ketu nuk po flitet per kete ! Se pastaj do te ishte nje diskutim mjeran nga ana itelektuale!

Ketu po flitet se shteti shqiptar i asaj periudhe , mbrojti interesat e shqiptareve ne teresi ? I dha prioritet zhvillimit te vendit ? Sa u shtua ne numer anetaret e Kombit ? Sa ata zhvilluan dijet dhe njohuritte e tyre ? Sa u persos organizimi qytetar dhe kohezioni krahinor ? Sa plage sociale apo shendetsore u zhduken ? Etj. Etj. e ku e di une se sa mund te rreshtoj tjeter ....

Cfare eshte kjo "kapje" , pse kishin frike nga shteti ? Kjo eshte pyetja me budallaqe qe kam degjuar !

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga Popull Thjesht Lexo Postimin
    Po mire me Daku ? Me thuaj nji shtet ku njerezit nuk kane frike nga shteti ? Ketu nuk po flitet per kete ! Se pastaj do te ishte nje diskutim mjeran nga ana itelektuale!

Ketu po flitet se shteti shqiptar i asaj periudhe , mbrojti interesat e shqiptareve ne teresi ? I dha prioritet zhvillimit te vendit ? Sa u shtua ne numer anetaret e Kombit ? Sa ata zhvilluan dijet dhe njohuritte e tyre ? Sa u persos organizimi qytetar dhe kohezioni krahinor ? Sa plage sociale apo shendetsore u zhduken ? Etj. Etj. e ku e di une se sa mund te rreshtoj tjeter ....

Cfare eshte kjo "kapje" , pse kishin frike nga shteti ? Kjo eshte pyetja me budallaqe qe kam degjuar !
    ishte fjala per lirine e shprehjes. nuk flisnin se kishin frike thote ademi. e kane frike edhe te vdekur thote kjo tjetra.
    e pse u dashka pasur frike shteti? nqs une rrespektoj ligjet jam ne rregull nuk kam pse ta kem frike. eshte ky mentalitet i kalbun qe na la 50 vjet nen diktature.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    ishte fjala per lirine e shprehjes. nuk flisnin se kishin frike thote ademi. e kane frike edhe te vdekur thote kjo tjetra.
    e pse u dashka pasur frike shteti? nqs une rrespektoj ligjet jam ne rregull nuk kam pse ta kem frike. eshte ky mentalitet i kalbun qe na la 50 vjet nen diktature.
    Po te jemi realist me lali !

Ne asnje vend ku ka shtet nuk ka liri fjale ! Liri llogjesh ka kudo , ka patur edhe ne Shqiperi ne kohen e Diktatures se Proletariatit !

Ka vetem nje ndryshim ! Se ne kapitalizem , shteti drejtohet me lobingje ekonomike qe vendosin ne drejtim , njerez, perfaqesues konkrete te tyre . Por duke share keta njerez , lobingjeve ekonomiko-politike , nuk ju behet vone , madje ju behet mire se devijohet problemi dhe pergjegjesia tek nje ose disa persona , kur "fajtori" realisht jane te tjera pushtete te padukshme !

Keshtu qe keta ta japin lirine e "llogjes" .

Te bej vaki dikush te preke keto pushtete , jo me fjale , por me belbezim , nuk do te kete as lluksin e nje gjyqi formal, qesharak , apo te montuar sic bente diktatura , por do te zhduket pa lene gjurme , sa nuk do te kete shanse qe te afermit te kerkojne edhe eshtrat ! Mos me thuaj te kunderten se nuk jam aq naiv???!!!

Kurse ne shtet monopartiak , sic eshte Diktatura e Proletariatit , apo cdo shtet monopartiak, cenimi i figurave drejtuese , merr kuptim te drejtperdrejt politik dhe reagimi eshte drejtperdrejt penalizimi ! A nuk e pasqyroi ne Kodin penal ne fuqi ne ate kohe edhe Diktatura e Proletariatit tek neve ???

Edhe ne ate kohe tek neve kishte liri "llogjesh" Mos te te permend me shume sa se skeēet e estradave qe trajtonin defekte apo probleme sociale me pushtetin ! Por ama ishte liri "llogjesh" sic gjen me shumice ne shtypin apo Tv- europiane dhe ato amerikane sot !

"Fjala, - miku - vret me shume se plumbi" thote populli yne ! E kush po te fal ta gjuash me plumb ? Cili shtet apo pushtet ???

Mos me prish gjakun , duke diskutu gjera te tilla ! I bie me qen naiv fare !

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga Popull Thjesht Lexo Postimin
    Po te jemi realist me lali !

Ne asnje vend ku ka shtet nuk ka liri fjale ! Liri llogjesh ka kudo , ka patur edhe ne Shqiperi ne kohen e Diktatures se Proletariatit !

Ka vetem nje ndryshim ! Se ne kapitalizem , shteti drejtohet me lobingje ekonomike qe vendosin ne drejtim , njerez, perfaqesues konkrete te tyre . Por duke share keta njerez , lobingjeve ekonomiko-politike , nuk ju behet vone , madje ju behet mire se devijohet problemi dhe pergjegjesia tek nje ose disa persona , kur "fajtori" realisht jane te tjera pushtete te padukshme !

Keshtu qe keta ta japin lirine e "llogjes" .

Te bej vaki dikush te preke keto pushtete , jo me fjale , por me belbezim , nuk do te kete as lluksin e nje gjyqi formal, qesharak , apo te montuar sic bente diktatura , por do te zhduket pa lene gjurme , sa nuk do te kete shanse qe te afermit te kerkojne edhe eshtrat ! Mos me thuaj te kunderten se nuk jam aq naiv???!!!

Kurse ne shtet monopartiak , sic eshte Diktatura e Proletariatit , apo cdo shtet monopartiak, cenimi i figurave drejtuese , merr kuptim te drejtperdrejt politik dhe reagimi eshte drejtperdrejt penalizimi ! A nuk e pasqyroi ne Kodin penal ne fuqi ne ate kohe edhe Diktatura e Proletariatit tek neve ???

Edhe ne ate kohe tek neve kishte liri "llogjesh" Mos te te permend me shume sa se skeēet e estradave qe trajtonin defekte apo probleme sociale me pushtetin ! Por ama ishte liri "llogjesh" sic gjen me shumice ne shtypin apo Tv- europiane dhe ato amerikane sot !

"Fjala, - miku - vret me shume se plumbi" thote populli yne ! E kush po te fal ta gjuash me plumb ? Cili shtet apo pushtet ???

Mos me prish gjakun , duke diskutu gjera te tilla ! I bie me qen naiv fare !
    mos bani kshi krahasimesh kote mor burre. a ke degju ti ndonji qe eshte arrestu, internu familjarisht, pushkatu, vetem se ka thene qe eshte buka e zeze, nuk ka mish, nuk ka qumesht etj etj mbas 90-tes?
    edhe nuk mjafton te jete e shkrume me ligj qe te jete e pranueshme shtypja. edhe mussolini e hitleri masakrat me ligj i benin po nuk do te thote se kishin te drejte ti benin

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    popull i thjeshte. nqs je para televizorit ēoje te tv klan e shif shqipnin e 90-es

Faqja 54 prej 93 FillimFillim ... 444525354555664 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  3. Intervista e Prof. Dr. Sali Berishės nė gazetėn " Express"
    Nga Antimafia nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 10:37
  4. Unė Kam Dhėnė Shumė Mė Shumė Pare Pėr Kosovėn Se Sorosi
    Nga Harudi nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2007, 15:11
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndėrkombėtar me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •