Greater Albania created by Italy August 1941.....por pas luftes se dyte boterore nuk ishte me keshtu,viset shqiptare ne kosov,maqedoni,mal te zi mbeten jashte Shqiperise,pazarlleqe komunistesh.
sikur luften e dyte boterore ta kishte fitu Hitleri,ne sot do ishim padronet e ballkanit,sa keq qe humbi.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Shiko miko, -ne rast se veprimi historik i transmetur me faktet e gjalla qe lexove siper nga Javan, nuk quhet tradheti, - domosdo qe do te jesh tradhetar edhe vet, dhe ketu nuk ka asnje dyshim. Sepse fjala tradhetar ne mesin e tradhetareve nuk ka asnje kuptim ngase ai qe tradheton tradhetaret s'mund te quhet tradhetar.
Te marresh ane nga bolshevizmi sllavomadh deri ne ate mase sa te mohosh me shume se gjysmen e kombit, ndersa pjesen tjeter ta shkombtarizosh sistematikisht nuk eshte veper patriotike por tradhetare.
Kam frike se tradhetaret aktin e tyre barbar e quajne trimeri, pasiqe akt patriotik s'kane si ta quajne duke qene se ata atdhe nuk kane, ose e kane diku tjeter.
Pastaj ekziston dallim i madh mes shtetasit shqiptar dhe shqiptarit. Aniqe secilit shtetas shqiptar i takon plotesisht e drejta per vepruar si patriot, -qe, apo nuk qe shqiptar, kete megjithate nuk e pres nga te gjithe joshqiptaret ani qe e kane pranuar Shqiperine si atdhe te vetin.
Kam frike se duhet rishikuar edhe nje here parashenjat e parametrave te gjykimit tend te paraformuluar qe te gjesh gabimin sepse ketu dicka nuk shkon!
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Te behem une miku yt do te thote qe nje hap para kesaj te harroj te marr fryme. Si te duket Rusia? Alamet mikeshe.
Dale, dale ca ketu po te thone qe nuk duan Enverin jo sepse ai nuk qe i pashem dhe orator, por sepse shkaterroi interesat kombetare. Je ti ai qe po thua se kush nuk do Enverin nuk do kombin. Pra po barazon Enverin me Shqiperine, te cilin luks nuk ja jep Saliut e Tosit.
Thene ndryshe, mos shit per cfare nuk ke.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 23-07-2009 mė 14:03
Oooo. juve ju intereson Italia fashiste bashke me "veprat???!!!" e saj ! Nuk ju intereson juve fare perpjekjet e ketij populli per liri , pavaresi dhe bashkim !
Nuk kam cfare diskutoj me ! Qe ketu debati per argumentat dhe dukurite historike nuk ka asnje vlere dhe asnje produkt ! Eshte nje debat shterpe !
Vetem se perpara se te beni ndonje apologji tjeter , merrini te pakten mbretit te savojes , kuroren shqiptare !
sa qeka shtu kjo raca sllave knej kto kohė! ka gjo mungesė moderatorėsh?
OPINION
Tė pėrndjekurit nė Vlorė hapin ekspozitė fotografike me tė pushkatuarit dhe tė burgosurit politikė nga diktatura
23-07-2009 / Nga Gėzim Llojdia
700 fotografi, 50 eksponante. Te gjitha fshatrat dhe qyteti i Vlorės ne ekspozite.
Nuk janė pak, por 1400. Vetėm tė pushkatuar apo tė varur janė 425, nga tė cilėt 14 janė gra. 980 janė tė burgosur, nga tė cilėt 52 kanė vdekur nė burgje, duke e rritur varrezėn gjigante tė kombit mė tė lashtė tė kontinentit
Komisioni i punės, njė grup tė burgosurish dhe tė pėrndjekurish politikė hapėn nw Universitetin I.Qemali, nė sallėn e katit tė parė njw ekspozitw me fotografitė e tė pushkatuarve dhe te burgosurve politikė nga diktatura komuniste. Rreth 50 eksponate me 700 fotografi tė cilėt flisnin pėr 1400 tė pėrndjekurit. Vetėm tė pushkatuar apo tė varur janė 425, nga tė cilėt 14 janė gra. Kurse 980 janė tė burgosur, nga tė cilėt 52 kanė vdekur nė burgje, duke e rritur varrezėn gjigante tė kombit mė tė lashtė tė kontinentit i vranė i brumosen pėr kėtė ata janė ende gjallė. Ky ishte edhe qėllimi i ekspozitės te gjithė duhet ti njohin ata fisnikw ata qw u vranė, u burgoswn ne 50 stenda ne sallėn 100, sheshi Pavarėsia ne Skele, ekspozita e viktimave te komunizmit ne Vlore, me ata qe vuajtwn sistemin e diktaturės. Shaban Xhyheri, ky qytetar i urtė, i moshuar, nė prag tė tw nėntėdhjetave, i cili mbart qytetari, kulturė dhe atdhetari, po realizon atė pjesė tė mohuar tė historisė sė Vlorės, e cila ėshtė e pandashme nga historia kombėtare qėllimin e hapjes sė kėsaj ekspozite. Fjalwn kryesore e mbajti historiani Fahri Shaska, i cili ndwr tw tjera tha se nw Shqipwri u vendos diktatura e hurit dhe e litarit. Injorantwt dhe tw pashkollwt pushkatonin inxhinierwt, ekonomistwt, juristwt. Vetwm nw fshatin Kuē janė 35 tw pushkatuar mes tyre 5 gra. Sot, tha ai, ne po vendosim gurin e parw tw njw kauze. Ekspozita do tw qwndrojw e hapur rreth 3 muaj.
55
Nuk me intereson Italia por ti nuk kuptonajo qe po thoja une eshte nje fakt,trojet Shqiptare ne luften e dyte boterore ishin te bashkuara,ishte gati per tu dhene dhe ēameria,menjehere pas kesaj lufte sllavokomunistet shkeputen copat e trojeve shqiptare perseri, sigurisht ne bashkpunim me enver hoxhen....pra a e shiti enver hoxha Kosoven??jo,ai e fali Kosoven dhe kjo eshte me keq akoma.
E thashe dhe me siper,fatkeqesia e kombit Shqiptar, qe Hitleri humbi luften.
Gjermanet nuk bene asnje masaker ne Shqiperi tek popullsia,jo,kurre(boroven ti e di me mire se une pse e dogjen ata).pervec se ju pergjigjeshin komunisto-shqiptareve qe kishin shitur shpirtin tek sllavet.
Nel 1941, durante la seconda guerra mondiale, le potenze dell'Asse occuparono per intero il Regno di Jugoslavia (Operazione 25), che venne "cancellato" dalla carta geografica: in base al Nuovo Ordine europeo voluto da Hitler[3], fu creato lo Stato Indipendente di Croazia (che comprendeva la maggior parte della Croazia odierna e tutta la moderna Bosnia-Erzegovina) sotto la guida del capo degli ustascia Ante Pavelić; gli italiani annessero il litorale della Dalmazia con Sebenico, Spalato e Cattaro (governatorato di Dalmazia), nonchč la Carniola (provincia italiana di Lubiana); la Stiria entrņ a far parte del Terzo Reich; la regione di Baka venne assegnata all'Ungheria; il Montenegro, paese natale della regina Elena, fu destinato all'indipendenza sotto protettorato italiano; infine, l'Albania acquisģ buona parte del Kossovo, la parte occidentale della Macedonia jugoslava (Dibrano) e, a spese del Montenegro, estese le sue frontiere a nord, nella regione della Metohija. Infatti, la Germania e l'Italia, incluse nelle grandi potenze dell'epoca (1913-15) e partecipanti alla famosa Conferenza degli Ambasciatori a Londra nel 1913, dove furono stabilite le frontiere striminzite dell'Albania attuale lasciando fuori pił della metą dei territori albanesi con una popolazione prevalentemente albanese (90%), si assunsero il diritto d'includere all'Albania nel 1941 quei territori che le erano stati tolti nel 1913 - 1915 e poi definitivamente nella Conferenza di Versailles nel 1919. Quindi l'annessione all'Albania del Kosovo risultava come una riparazione alle ingiustizie su menzionate. Dobbiamo aggiungere per dare pił valore a questa annessione del Kosovo, che l'istruzione in lingua albanese era proibita dal governo jugoslavo, come era stata vietata per tutta la durata dell'occupazione ottomana, benché la popolazione albanese usasse la sua lingua nazionale. Infatti, l'allora Ministro dell'Educazione nel cosiddetto governo "fantoccio" di Mustafa Kruja, aprģ nel Kosovo 200 scuole in lingua albanese inviandovi pił di 200 insegnanti. Da quel momento l'istruzione in lingua albanese nel Kosovo divenne ufficiale e continuņ durante la Federazione Jugoslava sino ai nostri giorni, quando si profila una indipendenza del Kosovo.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 25-07-2009 mė 03:56
UNE JAM TI-TI JE UNE
po perkthej vetem pjesen me bold.
Shqiperia mori pjesen me te madhe te Kosoves,pjesen perendimore te Maqedonise jugosllave,dhe i shkeputi Malit te zi,duke i zgjeruar kufijte ne veri,ne rajonin e Metohise.Ne fakt Gjermania dhe Italia,Te perfshira ne fuqite e medha(1913-1915)dhe pjesmares ne te famshmen konference e ambasadoreve ne Londer me 1913,ku u percaktuan kufijte e Shqiperise aktuale duke lene jashte me shume se gjysmen e territoreve shqiptare me nje popullsi me shumice shqiptare(90%),moren te drejten per te perfshire ne Shqiperine e 1941 territoret qe i ishin hequr ne 1913-1915 dhe me pas perfundimisht nga konferenca e Versajes ne 1919.Keshtu bashkimi i Kosoves me Shqiperine rezultonte si nje reparacion i padrejtesive me siper te permendura.
Duhet te shtojme per ti dhene me shume vlere ktij bashkimi te Kosoves,qe mesimi ne gjuhen shqipe ishte i ndaluar nga qeveria jugosllave,sic ishte i ndaluar pergjate gjithe pushtimit otoman,edhe pse popullsia shqiptare perdorte gjuhen shqipe,gjuhen kombetare.
Ne fakt,atehere Ministri i Arsimit i te ashtuquajtures qeveri "fantazme" i Mustafa Krujes,hapi ne Kosove 200 shkolla ne gjuhen shqipe duke derguar 200 mesues.Nga ky moment mesimi i gjuhes shqipe ne Kosove behet zyrtar,dhe vazhdoi gjate gjithe federates jugosllave deri ne ditet tona,kur profilizohet pavarsia e Kosoves.
UNE JAM TI-TI JE UNE
Keshtu ishte deri ne fund te luftes se dyte boterore,dhe pasi mbaroi kjo lufte,cberi enver hoxha!!!fali kosoven pa kundershtimin me te vogel.
UNE JAM TI-TI JE UNE
Krijoni Kontakt