http://www.tahirzMarrė nga libri i Tahir Z. Berishės: "Emra qė nuk harrohen - Arsimtarėt ... Prishtinė 1994, fq.153). HAKI TAHA - MĖSUES PATRIOT, MARTIR E DĖSHMOR. Haki Taha (1913 - 1945). Pėr emrin e Haki Tahės mėsova pėr herė tė parė nė vitin 1943, .... HAKI TAHA (Gjakovė, 1913 - Prishtinė, 1945) rrjedh nga njė familje me ...berisha.com/hakitaha.htm
Nuk ka patriot pra te gjith paskan qene tradhetar prej skenderit deri te Enveri sipas jush askush nuk ka punuar shqip vetem zogu qe nuk dinte shqip e i biri tani po flet ngapak po mire eshte te punosh per vendin tuaj edhe nese te shajn horrat te shajne edhe nese3 te shajne shkjet te shajn sote eshte shekulli i ri po shqiptaret kthejn 100 vjet humbje
po pse meqe enveri ishte qyrre sllave, dmth qe ska pas patriote e? ja ku e ke nji me siper, haki tahen, sa e permene. atij i them patriot un, xhafer deves, abaz kupit, rexhep mitrovices, shaban polluzhes, mirush ivanajt, selaudin totos, kristo dakos, e plot e plot te tjerve. qe kuqt e shqipfolsat s'i kane nigju as emrin se ia ka zon koken lista serbe me emra si enver hoxha, mehmet shehu, shefqet peci e te tjer zagare te serbve qe i organizoi Popovici dhe Mugosha.Nuk ka patriot pra te gjith paskan qene tradhetar prej skenderit deri te Enveri
nuk kom ca i boj un cave qe ushqejn iluzione dhe masnej zhgenjehen kur hasin ne realitet. nqs dun me besu rrena, puna tyne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga limbo : 22-07-2009 mė 15:06
Ooooo....ēa me t'thon ty...oooo
Lexo ktu lexo pėr aleatin e gjyshit tatjashtqitja e Shqipnis
Nuk e lejun sepse e kishin nda prej kohėsh...
Pjesė tė shkėputme nga libri i lėkurkuqit Arben Puto "Nėpėr analet e diplomacisė angleze", Tiranė 1980.
Fjalėt e shefit tė Departamentit jugor nė Forein Ofice (Relacion, "Rising in albania dt. 26.12.1940)
Nikols: "Kjo ėshtė njė ēėshtje (ēėshtja e kufinjėve shqiptarė, Drafgunger) nė tė cilėn ne nuk mund tė veprojmė nė kundėrshtim me dėshirat e qeverisė greke, fundi fundit ėshtė ajo qė po e bėn luftėn nė Shqipėri". (Arben Puto, fq. 51)
Vazhdon...
P. Dikson, funksionar tjetėr i FO: "Ne nuk e kemi lidhur asnjėherė veten me prespektivėn e pavarsisė sė Shqipėrisė". (Arben Puno, fq. 53)
vazhdon...(ngaqė pėrdorin duracell kta inglizėt)
Dhe fjalėt e Antoni Eden nė Dhomėn e Komunėve (17-12-1942 PRO-FO/371 Albania 1942 File nr. 33107)
"Qeveria e madhėrisė sė tij e shikon ēėshtjen e kufinjėve tė shtetit shqiptar pas lufte si njė ēėshtje qė do tė duhet tė merret nė shqyrtim nė Konferencėn e Paqes". (Arben Puto, fq. 57)
...ene qė thu ti, ku e lash, ah po...Partizoni prap tek plenat, shum gjat e majtėm afėr Tironės...
Edhe Himleri Hesi Geringu Dr Mengele Atman Horti Millan Nediq Musolini dhe te gjith ata patriot te tjere fasho te'' dashur''' e atdhetare po edhe Xhaferri ishte i veshur si ko' i SS skenderbeg shum patriotik edhe ai rrinte ne verrnjaqka banja gjate okupimit fashist per ju qlirim e sa per kupa e rexhepa plote eshte deponija e ndryshkur e plhut kush i beri sherbim okupatorit i thone tradhetare e jo njeri
po thuje qe qeke ne ti ylber bolshevik, ta morim vesh. e mo na shit kopalla ktu.
E shikon qe une nuk jam si ty qe punet e gjyshit tend ke turp ti permendesh ? Kush e di se cfare ka bere diteziu !Nuk te ka lene aspak krenar !
Po na sjell ketu ne forum propoganden fashiste akoma , sikur te jemi ne 1939-1944 dhe sikur mos te jemi ne 2009 , pas kaq kohesh kur gjithe njerezimi ka reflektuar ?
Hajde miku , hajde ! Hypi makines se kohes dhe hajde kendej nga 2009 ! Se nazi-fashizmi e beri kete propogande ne ate kohe dhe nuk i piu uje dhe deshtoi !
Populli shqiptar nuk e hengri genjeshtren , por ne traditen e tij historike , nxorri belxhikun nga senduku !
Mos spekullo me fatkeqesine e disa anetareve te kombit tone qe nuk arriten te ngrihen ne lartesine e misionit te tyre , megjithese ata nuk tradhetuan dhe u bashkuan me pushtuesin sic bete ju ! Veprimet e tyre jane te kuptueshme !
Por nuk mundesh te permendesh ata shqiptare, per te bere "morale" dhe justifikuar tradhetine tuaj !
Mos i mat shqiptaret me kutin tend se pastaj do te duken te gjithe budallenj njesoj si ty! Dhe kjo po ndodh me sa duket
Hajde kendej nga trojet amtare dhe fol keshtu , vec vish ndonji bluze te vjeter se do te gjujn me domate dhe do ta prishin kostumin e blere me paret e tradhetise !
Pershendetje miku im i florinjte
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Popull Thjesht : 23-07-2009 mė 06:53
Une do te jap vetem nje fakt qe ai (qoftelargu) e shiti Kosoven.
-Po te arratisej nga ish-Jugosllavia per ne Shqiperi nje njeri i cfardo kombesie tjeter ai qendronte ne Shqiperi ndersa po qe se ai do te ishte Kosovar dorzohej menjehere tek famekeqja UDB.
Nuk e kam me te degjuar por kam pare te pakten 5 raste,sepse banoj prane kufirit me Maqedonine dhe ne ketu kemi degjuar shpeshe histori te tilla.
Krijoni Kontakt