Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216

Çfarë programi të përdor për kufizimin e internetit në LAN?

Kam nje LAN, me nje windows server 2003, nga i cili marre internet dhe e shperndaj per userat,

cfare programi te perdor per kufizime te ndryshme lidhur me internetin, psh, dikujt t'
    ja bllokoj fare, ose te limitoj shpejtesine maksimale te download-it etj.

flm

FlashcRew's Maska e [^DANZEL^]
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Vendndodhja
    C:\WINDOWS\system32
    Postime
    53
    Ipcop eshte i mire por eshte per Linux ..

do shof per windows ndonje ..
    FlashcRew's

Albanian Ethernet Organisation ..!~

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    po ne ubuntu mund te instalohet ky???

mirepres version per windows server 2003 madje

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Cdo lloj server firewall te jep kete mundesi per te bere nje gje te tille. Nuk e di ca lloj networku ke ndertur apo ke implementuar me WS 2k3 por nje menyre teper e mire edhe e shpejte eshte perdorimi I ISA (internet security and aceleration server) ose Forefront server te microsoftit por varet nga lloi I serverit qe ke duhet te paguash per te mare keto servera ose mund ti gjesh ne ndonje p2p program. Nuk e di sa mire di ta perdoresh windows server 2k3 po ka eshte nje server shume I fuqishem qe te jep shume funksjone gjithmone varet nga menyra e implementimit qe ti ke bere. Me sa pashe ne google ka shume programe falas qe bejne nje gje te tille po sa kam lexuar me duket se mikrotik ben nje gje te tille. Po deshe me shume info per isa ose forefront me thuaj. Ne kompanine ku une punoj mbajme nje network me 800 usera me isa.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga nince_tutes Lexo Postimin
    Kam nje LAN, me nje windows server 2003, nga i cili marre internet dhe e shperndaj per userat,

cfare programi te perdor per kufizime te ndryshme lidhur me internetin, psh, dikujt t'
    ja bllokoj fare, ose te limitoj shpejtesine maksimale te download-it etj.

flm
    Bej ato qe tha Ardi.
    Menyra te tjera:
    Perdor grup polici qe ka vete winxp 2003 serveri.Te grup policia shiko per
    "restrict internet connection"Ose blloko numrat IP te komjuterave qe nuk i do
    te lidhen me internet tek routeri.Ose te internet connection settings shiko te proxy dhe aty fut 127.0.0.1 per kompjuteat qe nuk do te lidhen me internet.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Benseven11, ndryshimin tek internet connection e bej, por puna eshte se tashme te gjithe userat e mi e dine ta ndryshojne proxy-in, pasi ka kohe qe une e perdor, por tani jam i detyruar qe te bej kufizime pasi shpejtesine e kam te limituar dhe nr i userave eshte goxha i madh.

Momentalisht, un perdor tek windows server 2003 KerioWinroute, versioni 4.2.4, por nuk me ofron shume nga kufizimet qe une dua te aplikoj.

Ardi, po perdorimi i ISA eshte i kollajshem, mund ta download ISA 2004, a me ben pune?

Ndersa per mikrotikun s'po gjej dot nje link per ta shkarkuar dhe per te bere prova me virtual machine.

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    po ky mikrotiku eshte i madh, se mua nga kerkimet e googleit me del nje 27 MB, por nje shok m ka thene qe eshte SO rreth 500MB,

Kush e ka perdorur nga ju.

Po isa 2004 eshte e thjeshte ne perdorim, kam gjetur nje tutorial per te, dhe po merrem ca, por dua q ta di nga dikush qe e ka hedhur ne praktike, sic ka thene me lart andi.

Marrje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    edhe m0n0wall mun ta bej nje gje te till, kam perdorur para 3 vite per te njejten arsye
    http://m0n0.com

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Mikrotiku eshte 1 per mua deri me tani. Une ate kam perdorut ,po mendoj qe ta kaloj nga Mikrotik board. Me thone eshte me i mire dhe efikas.

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Ardi, e instalova ISA server 2004 ne Windows Server 2003 me dy karta rrjeti.

karta e pare- per LAN-in
    karta e dyte- per internetin q e marr me modem adsl nga albtelekomi.

Problemi eshte se pasi e instalova dhe perdora templatein me Edge Firewall, nuk mund t lidhesha as nga PC ku ishte i instaluar Windows Serveri 2003, dhe nga pc e tjere t LAN-it jo q jo. prova dhe duke i futur tek internal network n menyre manuale bllokun e IP q kam lanin dhe karten e pare te rrjetit, por perseri nuk dola dot n internet.

u ktheva perseri me Kerio Winroute, dhe m eci per mrekulli.

Do t doja t ritentoja me ISA server ndaj dhe m duhet ndihma jote.

tung

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  3. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit
    Nga ILovePejaa në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •