Vetem nje keng mbaj mend nga ky kengetar, s'e dija qe ka qene ne nje grup!!!
Vetem nje keng mbaj mend nga ky kengetar, s'e dija qe ka qene ne nje grup!!!
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
E verteta e hidhur eshte se sot muzika shqiptare ka rene shume poshte.
Turp per ne.
Brezi i paskomunizmit mund te kete qene vertete pak naiv ne muziken e vet, por te pakten ishte profesionist. Te gjithe kishin dale prej akademise ose liceut artistik dhe jo prej getove te kasharit.
Eltoni, Bledar Sejko, Landi, Ritfolk, Gjoka, Makashi e shume te tjere, kishin ne thelb kompozimin e mire, te paster, bashkuar me tekste poetike ( ndonjehere pak rebele ) duke formuar disa grupe interesant te rockut.
Une personalisht nuk cuditem aspak qe forumistat nuk ja ndjejne peshen fare, sepse pak prej tyre kane informacion dhe shije te mirefillta muzikore. Jane me shume te drejtuar ne main-streamin shqiptar qe mbizoterohet prej turbo-folkut apo barbonizmave bullgaro-rumuno-rome.
Temen e kam hapur per ata qe ja dine vleren artit te vertete kshuqe ju lutem shume te tjereve te mos na cajne derrasat kot por te ikin andej nga tema e adelines me shoqe.
kush esht ky re qe qenka gjeni dhe une nuk e kam nigju najher,boooooooo sa prapa botes kam ngelur.............gjithe bota e njehune jo
pratolini ke te drejte ti lale se sot eshte ajo shprehja !!! wow moj mami po kendon Sinani - ė moj xhani i mamit se spo kendon Tarkani !!! rina rina , rina balerina etj etj !!!
ka shume kengetar qe kane ikur jashte shtetit qe benin muzike te paster pa shume nuanca rumune serbe apo arabe !!! tani tregu muzikor eshte cmendur sic eshte cmendur vete mileti !!! a thua ti kenget serbe rumune bullgare jane me te bukura se kenget popullore shqiptare !!!
elton deda vertet ka qene kompozitor i ri dhe shume i talentuar !!! qyteti i vjeter eshte nje nder kenget e mia te preferuara !!! e ka qare ate kenge sic i themi ne ketej !!!
gjithsesi po qe se behemi keq nga muzika arabo serbe rumune bullgare mund te kerkojme ndihme tek sinan hoxha alo alo ambulanca !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
bashkohem me mendimin e Pratolinit,
dhe me mendimin e dikujt me siper qe tha qe suksesi i tanishem i te ashtuquajturve kengetare (kengetare leshi) i detyrohet dhe atyre qe i degjojne, dmth injorances masive, jo me kot ti Pratolini tek ajo tema e njorances permendem stacionin televiziv BBF si ushqim per budallepsjen masive.
Me te vertete ke qef ti degjosh grupet e vjetra shqiptare, te gjithe ata qe permende ti, Ritfolk dhe Makashi sidomos (qe njoh une me mire).
sorry muzik te leht shqiptare nuk degjoj kurre,fa schifo
dikur ta shpifte me kenget te tipit martohet mesusja me nje traktorist qe i ka dirigju i ati i eltonit,pastaj pas viteve 90 filluan te benin nje muzike kopje e shemtuar e rock/pop-it dhe zhanreve te tjera perendimore,tani vone me keto orientalizmat ne muzike, qe kjo eshte kulmi.
gjithsesi keto jane shijet e mia personale,me pelqen muzika perendimore origjinale,dhe ma shpifin kopjet e shemtuara.
ka plot ne shqiperi qe pelqejne dhe muziken jevge me fjale shqip,mua nuk me kercet fare.
sa per kte eltonin eshte nji budallik me brire ta quash gjeni..........................gjenite jane te tjere,nuk kane te bejne me eltona.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 08-08-2008 mė 10:46
Me kerkoi nje e huaj se ku mund te degjonte ca kenge shqip.Ishte shume kureshtare.I thashe,'' Do te te tregoje se si te futesh ne internet dhe te degjosh kenge shqiptare".U futa vet ne fillim .Kisha kohe pa degjuar kenge me thene te drejten.Vetem c'degjoja radion kur ikja ne pune.Si perfundim nuk ja tregova se si te futej .Me erdhi turp ,kur degjova lloj-lloj zhgarravinash ,pseudokengetaret tane.Nuk desha te krijonte nje imazh te gabuar per muziken tone.I dhashe nje disk qe e kisha bere vet me kenge te zgjedhura.
P.S Zenith jam kureshtare te di ke quan kengetar ti ,kur Eltoni si kengetar dhe i ati i Eltonit si dirigjent nuk ta mbushin syrin.
Krijoni Kontakt