Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    Ky njeri nuk është në gjendje ta ndryshojë as veten, as botën
    Ka pengesa...

Njeriu, si qenie shoqërore, e ka vështirë të ndryshojë nga se ai me vete bart një bagazh të rëndë: Kujtesën Në kuptimin filozofik kujtesa është ajo përvoja, ajo hapësira brenda të cilës lëviz dhe imiton të tjerët dhe në të shumtën e rasteve as që ka mundësi të jetë vetja.
    Se e a mund të ndryshojë njeriu, pra njeriu i cili do ta ndryshonte edhe botën, është një pyetje që endet nëpër labirinthet e pafundme, gjatë gjithë ekzistencës sonë. Me këtë pyetje është marr pareshtur filozofia, psikologjia, sociologjia, por rezultatet asnjëherë nuk janë optimiste, nëse mendojmë për njeriun si specie...
    Ndonjëherë mendimi i pesimistëve është më i thellë dhe më i saktë.
    "Po të ishte e përkryshme bota, tanimë veç do të ishte e përkryer" (Nitzche)
    E gjithë problematika e çështjes është se a duam ne të ndryshojmë?, a duam ne të ndryshojmë ne në atë shkallë, si specie, sa të bëhemi të përkryer dhe ta përkryejmë dhe ta bëjmë shumë më funksionale edhe botën...
    Ne, raca njerëzore, mjerisht, nuk jemi të gatshëm për një gjë të tillë na pengon ai bagazhi i rëndë
    Me sa e dijmë ne, filozofi i madh i Greqisë së vjetër: Sokrati, kishte provuar propagandimin filozofik të idesë për njeriun e ri. Përkryerja, natyrisht, do të vinte më vonë, por do të ishte e mundur. Por, siç e dijmë, për këtë shkak e detyruan ta pinte helmin...
    Bota, nuk e pranon asnjëherë njeriun e ri , ajo duhet të heq dorë prej bagazhit, të cilin e përmenda pak më lart.
    Pra, ne, njerëzit, e dijmë, por na vjen pak si rënd ta themi se nuk e pranojmë njeriun e ri Ne, pranojmë: mirë, më mirë, shumë mirë , por nuk e pranojmë njeriun e ri dhe kështu zvarritemi nëpër botën dualiste brenda pjesës së ndriçuar dhe brenda pjesës së errët të trurit tonë.
    Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    Epo le te themi qe kete pyetje ma risolli nje film qe sapo pashe. Tipik amerikan : Nje kriminel, futet ne burg, dashurohet me psikologen e burgut, tregon bashkepunetoret, kryen denimin ( e shkurtuar ) dhe rikthehet ne jete tashme si nje person shembullor dhe bashkeshort i lumtur.

Raste te tilla hollywoodi ka plot, por realisht deri ne cfare pike mund te ndryshoje njeriu ? Sepse kur dua te them ndryshim, me kete nuk nenkuptoj se si e mban goten e veres, kerkoj shume me teper se kaq.
    Cilat mund te jene ato kushte te cilat me marreveshje mund ti quajme "favorizuese" ndaj ndryshimit : Presioni shoqeror ? Dashuria ? Izolimi ( burgu apo ne nje tjeter forme ) ? Apo dicka tjeter ?

Pratolini
    Mendoje qe munden te ndryshojne shume , duke pare gabimet qe kane bêre dhe duke filluar nje jete te re , por tekê njerzit qe jane marre me vrasje eshte pak e veshtire ta ndryshojne jeten sepse ata kane nje perjetim te tmerreshmum qe veshtire ti kthehen jetes normale .

i/e regjistruar Maska e Perfume
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Black Holes
    Postime
    62

Cool

Njeriu nuk ndryshon...veq ambientohet.
    We loved with a love that was more than love...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Mendoje qe munden te ndryshojne shume , duke pare gabimet qe kane bêre dhe duke filluar nje jete te re , por tekê njerzit qe jane marre me vrasje eshte pak e veshtire ta ndryshojne jeten sepse ata kane nje perjetim te tmerreshmum qe veshtire ti kthehen jetes normale .
    Deri diku jam darkord me ty, problemi qendron qe ka nga ato njerez qe nuk mesojne kurr nga gabimet e tyre, dhe kur dalin serish ne jete dhe te lire dhe i kthehen po prap te njejtes jete. Dua te them me kete qe ka nga ato njerez qe e duan jeten dhe e ndryshojne ate ka dhe nga ato njerez qe nuk e marin mundimin dhe i duket menyra me e thjesht per tu rifutur ne shoqeri po me te njejten menyre sic kan bere me pare.

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Njeriu theme se mund te ndryshoje dhe nuk eshte kjo vetem teme e filmave por eshte edhe nje gje reale
    Ka shume raste kur njereze me nje kaluar te jo te hijshme tani jane shembull per rrethin ku jetojne
    Njeriu mund te ndryshoje cdo here

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    kemi 2 lloj njerezish

ato qe mesojne nga gabimet (jane ato grup njerezish ne vetvete jane njerez te mire, por for some reasons gjenden ne kohen dhe vendin e gabuar)

dhe njerezit qe jane te gatuar ashtu , nuk mesojne kurre .

keto te paret jane te prirur per te ndryshuar , vetem duan pak ndihme nga njerezit qe i rrethojne. dashuri dhe perkushtim . dhe patjeter qe ndryshojne. kurse me grupin e dyte, le te merret qeveria dhe ligjet me mire . Lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-11-2008
    Vendndodhja
    do i Q! r0pt3 albaguard robokopi, se eshte ()!thm0tr3 njeri o rracQ!m smer vesh ti o plera shqipris.
    Postime
    61
    Njeriu ashtu si gjen ban, ska rrug tjeter .

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Do thoja qe njeriu ndryshon deri atje ku ai ndjen qe nuk del nga vetja...nga personalieti i tij...le te themi nga ajo shtepia qe ai e ka mobiluar vete.

Por ka te beje edhe presioni...i te gjitha llojeve.
    Fizik apo psikik...

Kemi pare njerez qe dikur i kemi quajtur "engjej" qe jane kthyr ne mostra te vertete...fal vetem nje momenti deri diku depresiv qe ka kaluar ne jete...kemi pare te tjere qe kan ndryshuar jete...qe e kane filluar nga e para vetem e vetem sepse nuk kan dashur te jene me ata qe kane qene.

Un do thoja qe un mund te ndryshoj vetem atehere dhe ne menyren qe dua une. Nuk mund te bej nje jete vetem e vetem qe ti pelqej dikuj tjeter...

Tek e fundit...bota prandaj eshte e bukur...sepse ne jemi te gjithe te ndryshem nga njeri-tjetri.

LlaCiPaCi !
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Fjal te urta nga Hasan el Basri
    Nga Nur_11 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 07:40
  5. Ungjilli si bazë e jetës
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •