Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724

A mund të ndryshojnë vërtetë njerëzit ?

Epo le te themi qe kete pyetje ma risolli nje film qe sapo pashe. Tipik amerikan : Nje kriminel, futet ne burg, dashurohet me psikologen e burgut, tregon bashkepunetoret, kryen denimin ( e shkurtuar ) dhe rikthehet ne jete tashme si nje person shembullor dhe bashkeshort i lumtur.

Raste te tilla hollywoodi ka plot, por realisht deri ne cfare pike mund te ndryshoje njeriu ? Sepse kur dua te them ndryshim, me kete nuk nenkuptoj se si e mban goten e veres, kerkoj shume me teper se kaq.
    Cilat mund te jene ato kushte te cilat me marreveshje mund ti quajme "favorizuese" ndaj ndryshimit : Presioni shoqeror ? Dashuria ? Izolimi ( burgu apo ne nje tjeter forme ) ? Apo dicka tjeter ?

Pratolini

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    une them se njerez qe kan ber krime dmth e kam fjalen per ato qe vrasin njerez nuk munden te ndryshojn prap do vrasin po dolen nga burgu...kurse nji njeri qe ka dash me i vjell ne kas ca lek dhe ka hy me pistolet dhe mundet te ndryshoj nuk ka gje te keqe....per mendimin tim ka te bej dashuria qe i le te ndryshojn por dhe jeta e veshtir ne burg..
    ky esht mendimi im
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Arritje madhe eshte nese njeriu ndryshon pa ju imponuar ndryshimi nga burgu apo presioni shoqeris, sigurisht qe karakteri ndryshon nga mire ne keq dhe anasjelltas,por nuk lind asnje kriminel,hajdut,etj behesh sepse ndyshon personaliteti nga arsye te shumta.
    Por nuk eshte e vertet qe kush bene nje krim do bej krime gjithe jeten. Njeriu nuk eshte dru,ka ndergjegje pendohet,dhe vazhdon jeten ashtu si ka vendosur ai.,se i binte qe gjith kriminelet te rrijne burgjeve nga frika se mos vrasin perseri. Pse mos te dashurohet dhe me psikologen,mjeken,poeten?se gabon nuk do te thote qe je injorant.

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga alda09 Lexo Postimin
    Pse mos te dashurohet dhe me psikologen,mjeken,poeten?se gabon nuk do te thote qe je injorant.
    Patjeter qe mund te dashurohet me ke te doje e dashur alda dhe injoranca nuk ka pune fare ketu. Une jam vertete pak skeptik ndaj kesaj por kjo nuk do te thote qe nenvleresoj mendimin tend. Ne fund te fundit prandaj e kam hapur temen, te shoh mendimet e secilit prej nesh.
    Te pershendes !

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Une i ngelem besnike thenies se popullit "Ujku qimen e nderon por zakonin se harron". Keto "ndryshimet" mund te jene te perkoheshme, ne thelb te gjithe mbetemi te njejte.
    • The rest is silence.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    jeta te ndryshon. ambienti, njerezit qe ke afer, veprimet dhe pasojat tendet dhe te tjereve me impaktet qe kane mbi ty dhe perditshmerine tende te ndryshojne. eksperienca e fituar vetem nepermjet aktit.

llafet nuk te ndryshojne.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    Patjeter qe mund te dashurohet me ke te doje e dashur alda dhe injoranca nuk ka pune fare ketu. Une jam vertete pak skeptik ndaj kesaj por kjo nuk do te thote qe nenvleresoj mendimin tend. Ne fund te fundit prandaj e kam hapur temen, te shoh mendimet e secilit prej nesh.
    Te pershendes !
    Pratolini po s'te isha drejtuar ty(ju) thjesht dhashe mendimin tim me nota te qeta.

♣AbSoLuT♣ Maska e [LoTi]
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    837
    Njeriu ndryshon sa her qe perballet me nje problem, per te vetmen arsye qe ta menaxhoj ne menyren me te mir te mundeshme situaten qe i eshte rrethuar.
    |- Më Pikòj NPik Loti, Në Fòrm Realiteti -|

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-10-2007
    Postime
    107
    dikur besoja se njeriu me pak durim mund te bej dithcka ...tashti se besoj me ...njeriu ashtu si ka lindur dhe eshte rritur ,ashtu edhe do vdesi...por e kuptova me ne fund.....me mire vone se sa kurre .ashtu nuk thojne?

Titulli Personal
    Anëtarësuar
    23-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    11
    Citim Postuar më parë nga engjellore Lexo Postimin
    dikur besoja se njeriu me pak durim mund te bej dithcka ...tashti se besoj me ...njeriu ashtu si ka lindur dhe eshte rritur ,ashtu edhe do vdesi...por e kuptova me ne fund.....me mire vone se sa kurre .ashtu nuk thojne?
    Une se besoj idene qe nje njeri e ka te vulosur fatin qe kur ka lindur.
    Nuk e mendoni ndonjehere qe te gjithe njerezit ne te vertete mund te jene teresisht identike me njeri-tjetrin(ne disa faza te jetes kuptohet) por kushtet fizike sociale i formezojne duke i bere te dallueshem dhe ndoshta edhe te ndryshem.
    Sipas kesaj teorie nuk ka vend per ndryshim njerezish apo krahasime njerezore por thjesht per gjendje te caktuar psiko-sociale te cdo qenieje njerezore.
    Duke i referuar temes une mendoj qe nje anetar i races njerezore (ashtu si cdo race tjeter mbi toke, perfshire edhe ujqit) nuk ka potencialin e duhur fizik, mendor dhe emocional te ndryshoje(sepse del kunder ligjeve te natyres) por thjesht mund te transformoje gjendjen e tij.

Tani qe e mendoj ekziston nje mundesi qe nje person te ndryshoje: Te jetoje edhe njehere
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mogol : 13-07-2008 më 01:07

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Fjal te urta nga Hasan el Basri
    Nga Nur_11 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 07:40
  5. Ungjilli si bazë e jetës
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •