Pse mer, deti adriatik eshte ne Kakome?Club Med to Build Resort on Albania’s Adriatic Coast
BalkanTravellers.com
7 July 2008 | The French resort chain Club Méditerranée is finally going forward with a project to construct a tourist complex on the Adriatic Sea in southern Albania, after three years of negotiations and legal problems, regional media reported recently.
Hajde cuku hajde.
------------------------------
Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli
Te vijne gjermane, kinez, e kush te doje.Shum mire , e tash do ti keni gjermanet per turista
Kush jan kta qe sdojn te ndertohet dhe tu jepen kompanive te huaja plazhet ?
According to information the most important lands and proprieties which are target to sell are during the Albanian Southern Ionian Coast, known geopolitically as Northern Epirus territory, populated by Greeks. It’s very known the efforts of Albanian Mafia to conquest lands and proprieties of Hellenic population in Southern Albania under the model of “Northern Cyprus”. Some times the leaders of the Greek communities and municipalities are denounced the efforts of Albanian Government which supports Mafia Groups to conquest lands of Greek Community.
Per paragrafin e cituar, ekstreme te tilla te tipit http://smarkos.blogspot.com/ patjeter qe duhet te njihen por qe nuk duhet t'i jepet rendesi dhe shume te madhe.
Nqs do kishim nje qeveri me ligje normale, sic jam shprehur me pare, bregdeti shpallet prone shteti. Greket e dine shume mire se ne Greqi (me duket 200m eshte distanca) ajo pjese eshte e shtetit. Dhe nuk SHITET, por jepet me koncesione. Gjithashtu, Greqia ka probleme te nje natyre tjeter. Eshte i vetmi shtet ne BE qe nuk ka regjistrim kombetar te pronave. Nejse, tjeter pune.
Thelbi i problemit eshte ky: paaftesia e qeverive shqiptare qe per 17 vjet nuk po zgjidhin problemet e tokes. "Zgjidhjet" qe ekzistojne per momentin kane krijuar me shume kaos dhe mbajne peng jo vetem zhvillimin e turizimit por dhe agrikulturen.
Sikur ta dija qe do sillje nje shembull te tille, por po prisja ta shtjelloje. Po mire mer lal, me Republiken Domenikane do barazohemi? Apo me provincen e US qe i la portorikanet te vijne ne US me asistence sociale "welfare" dhe Porto Riko eshte bere kopsht privat amerikan.Postuar më parë nga Qyfyre
Ne Greqi vetem nje Club Med ekziston dhe ky eshte ne Athine. Serish, nqs do kishim qeveri normale, kontrakta me pika te tilla turistike behej qe t'i jepej perparesi dhe banoreve lokale (jo "bashkepronare" ne nje toke qe s'eshte as e tyre.) Gjithesesi edhe nqs ky Club Med do jete "all inclusive" perseri qeveria duhet te rregulloje infrastrukturen perreth dhe te promovoje Shqiperine me mjete te tilla si dyqane "souvenirs" etj etj etj. Do thoni ju qe jane grimca keto, por gur gur behet mur.
Nje lajm shume i gezueshem per shqiperine.
Fali armiqte e tu por asnjehere mos harro emrat e tyre.
Jemi vend i panjohur, kjo ka rëndësi. Një amerikan mbase kujton se Republika Domenikane është më e sigurtë se Shqipëria pasi për Shqipërinë mund të ket dëgjuar vetëm që ka pasur komunizëm të egër dhe që është vendi më i varfëer në Europë. Megjithatë nuk është se jemi shumë më lart se Republika Domenikane nga ekonomia.
Një kompleks i till i jep siguri të huajve. Ne mund ta quajmë veten mikpritës apo shoqëror apo kushedi se çfarë, por prap një i huaj vjen në Shqipëri se beson një emër si Club Med.
Për të tjerat jam dakort, që duhet bërë punë rreth e rrotull aty që të huajt ta shikojnë se nuk jemi Afrikë dhe që nuk ka asgjë të keqe nëse vijnë vetë dhe marrin një dhomë në një hotel për pushime.
Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 10-07-2008 më 10:10
Krijoni Kontakt