Kam bashkëngjitur një databazë shembull (Shembull.zip) për këtë që kërkon ti.
Databaza ka një tabelë me emrat dhe datëlindjen e disa personave. Në fillim krijova një formular me dy fusha për të vendosur datën e fillimit dhe mbarimit të raportit. Përdoruesi mbush kutitë dhe shtyp butonin "Krijo Raportin". Në këtë moment ekzekutohet kodi i klikimit të butonit, i cili hap raportin dhe shfaq personat nga datëlindja e fillimit, deri në datëlindjen e mbarimit.
Tabela:
Kodi:
Emri Datelindja
Agimi 1/1/1956
Jehona 2/2/1959
Agron 3/3/1965
Rozafa 4/4/1955
Gjergji 5/5/1984
Teuta 6/15/1977
Formulari:

Raporti:

Kodi për të hapur raportin është i thjeshtë dhe vendoset tek ngjarja (event) e klikimit (on click):
Kodi:
Private Sub KrijoRaportin_Click()
' mbylle raportin nese eshte hapur
DoCmd.Close acReport, "RaportiPersonat", acSaveNo
' hap raportin e ri
DoCmd.OpenReport "RaportiPersonat", acViewReport
End Sub
Vër re se të dhënat e raportit vijnë nga kërkesa më poshtë, e cila ka si parametër datën NGA dhe datën DERI NE të përcaktuara në formular:
Kodi:
SELECT Personat.Emri, Personat.Datelindja
FROM Personat
WHERE (((Personat.Datelindja) Between [Forms]![KrijoRaportin]![nga]
And [Forms]![KrijoRaportin]![deriNe]))
ORDER BY Personat.Datelindja;
Përkthyer shqip, kërkesa thotë, zgjidh emrin dhe datëlindjen nga tabela Personat ku datëlindja është midis datës [KrijoRaportin]![nga] dhe [KrijoRaportin]![deriNe]; dhe renditi rezultatet kronologjikisht sipas datëlindjes.
Kërkesa më lart duhet të vendoset tek burimi i të dhënave (record source) i raportit.
Për të shfaqur datat përkufizuese në krye të raporti, mjafton të krijojmë një fushë me burimin (control source):
Kodi:
="Lindur nga " & [Forms]![KrijoRaportin]![nga] & " deri në " & [Forms]![KrijoRaportin]![deriNe]
Krijoni Kontakt