Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Erion tjeter
    Pa dashur te hap konflikte; mendoj se 'Iliria e para' ka nje arsye qe thot 'kte shekull ose kto vitet e fundit' dhe kjo nuk do ndo nje gjeni per ta kuptuar pasi shkenca dhe feja jane dy gjera te ndryshme. Dhe gjithmone kane qene; duke filluar nga Xhordano Bruno dhe deri tek Chares Darwin. Me thoni nje shkenctar te sotshem i cili beson. Vetem ne nje fakultet ne nje shtet te Amerikes kam degjuar qe nxenesit edukohen per evolucionin dhe fene ne te njejten kohe.

E vertetea ehste se 60 % e te gjitha zbulimeve shkencore (te tera koherave) e kane prjardhjen ne Britanine e Madhe. Fakt qe tregon se zbulimet shkencore dhe feja myslimane jane larg njera tjetres.

P.s. dikush pemendi Pascal si nje besimtar. Une e di ndryshe, mos valle teoria e Pascalit quhej 'Argumenti i kumarxhiut'?

Teori qe flet se njeriu beson/duhet te besoj nga frika nqs nuk mundet nga sinqeriteti.

Pershendetje!

Fakt eshte poashtu se ti , zbulimet shkencore dhe feja nuk keni asgje te perbashket . Ne fakt do te kisha thene lidhje nuk ke ne asnje lemi nga keto te permendurat .

Me Resekt Gostivari_usa

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga loci-AG
    Sa po jam regjstruar nė kėtė forum , dhe pa ditur e pa njohur tmat e tjera mė ra nė sy ky debat pėr fenė Muslimane .Ju tė nderuar , nuk ėshtė e vėshtirė tė gjesh nji zitat tė cituar nga ndonji njeri i njohu qė , nuk dihen arsyet se pse e ka thėnė, por realiteti ėshtė tepėr i hidhur. Islamizmi nuk ka ndihmuar apsolutisht njerėzimin , pėrkundrazi , me metodat tepėr injoruese ndaj shtresave tė caktuara tė shoqėris, si psh.Grave dhe fėmijėve, ka bėrė qė aho pjesė e njerėzimit qė e pėrqafuan si fe tė mbetėt tepėr mbrapa. E di se me kėtė reagim do tė lėndoj ndonjė qė ėshtė besimtar, por , edhe unė jamė i lindur nga Prindėr Musliman, por , realiteti ėshtė realitet. Mos shkoni mė larg, ē'far tė mira i solli Shqipėris Muslimaniztmi?
    Dmth ti je i lindur nga prinder musliam dhe sa kuptoj une , tani nuk je me musliman.
    Pik se pari me vjen keq te te them qe njohurit tuaja jane 0,0000000001% krahauar me njohurit e pergjithshme qe duhet ti kete nje gimnazist !!!
    Cfar ka bere Islami per te drejtat e grave dhe femijeve , nuk mund ti mesojsh nga misionaret e ndryshem kristijan !!! Ata kane ardhur ne Shqiperi me nje qellim te vetem , te genjejne sa ma shum qe munden er fene Islame dhe fakteqesisht ka keshtu tipa naiv si puna jote qe besojne cdo fjale te tyre .
    Nese do te dish ma shum per te drejtat e grave dhe femijeve te kisha keshilluar lexo per keto ceshtje mendimet e dijetareve Islam .

Me Respekt Gostivari_usa

PS . " Ke lexuar ndonjehere ti Kuranin a jo , te pyes pasi qe je i lindur ne familje mulimane ?!!"

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139

Citim Postuar mė parė nga iliria e para
    Shume njerz ketu i kam pare duke shkrujtur se Kurani eshte liber
    nga vet Zoti dhe ka shume edhe me shkence te beje!

Po nese eshte e vertete si mund ta sqaroni qe edhe asnje
    zbulim shkencor nuk eshte be nga ndonje studiues Kurani
    ose ndonje shkencetar nga shtetet muslimane?
    Po mendoj ne zbulime me rendesi.

Pershendetje iliria e para

Une per vete nuk besoj se Kur'ani eshte shkruar nga nje njeri. Kete bindje kam edhe per Biblen te cilen e konsideroj si liber i Zotit, edhe pse kam degjuar se nder shekuj eshte ndryshuar e modifikuar disa here nga njerez te ndryshem te cileve ua ka dashur qejfi t'ia pershtatin vetes.

Sa per Kur'anin, ai iu zbrit Profetit Muhamed (a.s.). Nuk ka qene e mundur qe vete profeti Muhamed ta kete shkruar Kur'anin. Eshte liber i Zotit. Kur'ani ka mrrekullite e veta te cilat kane sherbyer si material per shkencetaret nder vite.

Une po te sjell shkurtimisht ketu disa nga mrekullite e Kur'anit te cilat DUHET TI LEXONI dhe me pas te bindeni se ka dy mundesi:
    • 1. Kur'ani eshte Liber i Zotit
    • 2. Profeti Muhamed (a.s.) ka qene njeriu me i mencur dhe me i zgjuar i te gjitha koherave ne gjithe Boten qe ti kete ditur vete (para aq kohesh) ti shkruaje keto gjera qe do i lexoni.

Mrekullitė e Kur'anit tė shenjtė

Kėtu janė disa statistika nga Kur'ani.. Kjo statistikė e studion pėrdorimin e disa fjalėve nė Kur'an.

Fjala....... Pėrkthimi.........Sa herė ėshtė pėrmendur nė Kur'an
    Al-Dunya.......Bota.......115
    Al-Akhira.......Ahireti.......115

Al-Mala'ikah.......Engjujt.......88
    Al-Shayateen.......Djalli.......88

Al-Hayat.......Jeta.......145
    Al-Maout.......Vdekja.......145

Al-Rajul.......Mashkulli.......24
    Al-Mar'ha.......Femra.......24

Al-Shahr.......Muaji.......12
    Al-Yahom.......Dita.......365

Al-bahar.......Deti.......32
    Al-bar.......Toka.......13

Totali i fjalėve Det dhe Tokė ėshtė 45 . Me njė matematikė tė thjeshtė fitojmė:

Uji :::: 32/45 X 100% = 71.11111111%
    Toka ::: 13/45 X 100% = 28.88888888%

Mė sipėr ėshte pėrqindja e ujit dhe pėrqindja e tokės qė ne e njohim sot . Ėshtė rastėsi kjo apo...???

Kliko kėtu pėr mė shumė

Konsulto dhe kėtė link pėr mė tepėr fakte
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Per me teper:

- Kur'ani ka ndaluar perdorimin e alkoholit per muslimanet, per shkak se demton sistemin nervor. Eshte konsideruar si HARAM sepse ne kohen kur ka zbritur Kur'ani i shenjte - s'ke patur si t'i sqarosh dikujt cfare eshte sistemi nervor.

- Kur'ani kerkon qe femrat te mbajne shami ne koke, dhe meshkujt te mbulojne koken me ndonje lloj kapele! Ne kohen kur eshte shkruar Kur'ani s'ke patur si t'i sqarosh dikujt se rrezet Ultra V te Diellit jane te demshme per trurin e njeriut dhe mund te shkaktojne kancer ne tru!

- Kur'ani thote se ujrat e dy deteve nuk perzihen!
    Me cfare instrumentesh e llogariti njeriu ne ate kohe kete? Si e konstatoi? U vertetua me qindra vite me pas nga shkencetaret qe kishin mjetet e duhura.

- Kur'ani thote se lehonat (grate pas lindjes) nuk duhet qe se paku tre - kater jave pas lindjes te leshojne shtepine e tyre. Kjo u vertetua ne mjekesi se lehonat pas lindjes kane nje imunitet me te dobet dhe i ekspozohen me lehte infektimeve te ndryshme.

- Kur'ani thote se per burrat, ari i verdhe eshte haram. Nuk preferohet mbajtja e arit te verdhe ke meshkujt! Para kater vitesh kam lexuar ne nje reviste mjekesore se ari i verdhe ka ca atome te cilat ne kontakt me hormonet mashkullore mund te jene shume te demshme.

- Kur'ani ka sqaruar per mrekulli fazat e zhvillimit embrional. Nese e ka shkruar dora e njeriut Kur'anin - me cfare instrumentesh beri keto analiza ai?! Kishte X-ray??? Apo echo? E dinte Zoti!

Tani, shkencetaret nga shtetet muslimane kane bere goxha zbulime:

- Algjebra eshte nisur ne shtetet arabe.
    - Nderhyrja e pare kirurgjike eshte bere atje.
    - Ilacet per here te pare jane prodhuar atje.

Per t'i dhene nje permbyllje, kur bota Arabe ka patur zhvillim, bota e re (perendimore) qe njohim tani, kane jetuar neper peme dhe kane kryer nevojen duke ecur ne kembe.
    Por atdheu i Shqiptarėve

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Nuk po hyj ne te thella , por po shtoj dhe une nje link interesant per kete teme
    http://www.csicop.org/sb/2002-03/inklings.html

- Algjebra eshte nisur ne shtetet arabe.
    - Nderhyrja e pare kirurgjike eshte bere atje.
    - Ilacet per here te pare jane prodhuar atje.
    Te thuash , shtetet arabe, nuk eshte njelloj si te thuash shtetet muslimane

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Cfar ka bere Islami per te drejtat e grave ?
    Eshte e verte qe ne kuran thuhet (eshte e shkruar e zeza mbi te bardhe) se grate nuk jane barabar me burat apo dicka e tille? Jam kurioz se e kam degjuar njeher ne nje interviste ne TV nje grua muslimane, e cila tha ne lidhur me pyetjen se ca thote kurani per femrat, u pergjigj se eshte e kote te diskutojme, shkruhet shprehimisht se burri qendron me lart ndersa gruaja ka per detyre ti rije prane ,ta respektoje etj etj....

Ps: ju lutem kush do pergjigjet te mos beje propagande,se une nuk jam fetar dhe nuk me interesojne fare keto gjera....thjesht jam kurioz prandaj ju lutem te jini sa me objektive ose pergjigjuni akoma me konkretisht duke cituar nga eshte mare kjo shprehje ne kuran
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1
    Nuk po hyj ne te thella , por po shtoj dhe une nje link interesant per kete teme
    http://www.csicop.org/sb/2002-03/inklings.html

Te thuash , shtetet arabe, nuk eshte njelloj si te thuash shtetet muslimane
    Rrofsh .... Korrigjim i drejte!!! Flm shume per nderhyrjen! Shpresoj qe ka qene e lene anash si shkak i mungeses se kohes se mjaftueshme dhe deshires se madhe per t'i sqaruar atij antarit gjera qe i interesonin!

Flm Korcar
    Por atdheu i Shqiptarėve

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Me sqaroni kete...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 22-06-2009, 11:11
  2. Nese jeni te sinqerte me sqaroni keto vargje Biblike.
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 10:45
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-11-2008, 10:49
  4. Koha dhe njerėzimi
    Nga iliria e para nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 11-12-2002, 15:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •