Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Rinia Shqiptare jashte Shtetit kane ikur kot, me dashuricka lloj lloje rrace, na merziten. Se kane per gje te lidhen me te huaj. Nuk e kam kuptuar ndonjehere si te ngrohet zemra tek i huaji dhe as do ta kuptoj. E qenia Shqiptare eshte nje perberje e karakterin tim dhe mendoj qe Shqiptaret e tjere duhet te ndihen keshtu, por me sa duket jo

ju jashte shtetit mjaft na shajtet Rinine ne Shqiperi, shifni veten e tuaj me perpara. Une i kam zili Shqiptaret ne Shqiperi, bravo ju lumte atyre edhe jeten e shijone ne maximum dhe pse s'kane te ardhura si ne jashte shtetit, parja s'eshte c'do gje.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Peshku qelbet nga koka. Me ate katandisje qe ka marre jeta ne shqiperi edhe te duan rinia te perpiqen per vehten injoranca pushtetare ua ndalon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-02-2004
    Vendndodhja
    Tek komshija (u.s.a)
    Postime
    56
    Nuk e kuptoj pse ca nga ju e kane manine te nxjerrin vetem vrer per Shqiperine perfshire dhe rinine e ketij vendi. Kur ishit ju atje ne ate vend para 2,3 apo 10 vjetesh rinia Shqiptare ishte e persosur, kurse me largimin tuaj u shthur dhe u degjenerua. Une kam disa vite qe jetoj ne Amerike por kam vajtur ne Shqiperi shpesh here dhe vitin qe shkoj ndenja 6 muaj. Eshte e veretete se rinia Shqiptare po kalon nje periudhe tranzicioni si e gjithe shoqeria Shqiptare ne fund te fundit, por disa nga ju i egzagjerojne gjerat. Kishte shume te rinj qe e kalonin kohen kot neper kafene apo pabe apo ku ta di une se ku tjeter, por kishte ama dhe nje pjese tjeter qe shkonin ne shkolle rregullisht, punonin dhe benin nje jete normale. Gjerat kane ndryshuar dhe atje dhe nuk jane me sic kane qene, sepse nje pjese e shoqerise Shqiptare(jo vetem rinia) e kane kuptuar demokracine,emancipimin dhe modernizimin si shthurje dhe degjenerim, por pjesa me e madhe i rruajne akoma nje pjese te traditave dhe kultures tone dhe nuk jane te shthurrur ashtu sic thoni ju. Kush nga ju jeton ketu ne Amerike? Mbase e dini dhe e njihni rinine amerikane me mire se sa mua. Me probleme nga me te ndryshmet duke nisur nga droga, sex me ke te munden dhe ku te munden, nje pjese kane nga dy tre femije kur jane 20 vjec( keto ketu i quajne single mother) dhe duke perfunduar ne krime te renda si vrasje etj. Ata qe e vrasin kohen kot atje ne Shqiperi nuk bejne prokopi kudo qe te shkojne. Mundesite jane kudo qe te jesh, ku me shume e ku me pak.Ai ose ajo qe eshte i zoti/zonja i shfrytezon mundesite. Edhe atje ishin mundesite te shkoje ne shkolle( aq me teper qe eshte pa pagese dhe jo si ketu qe po leme qimet e kokes), edhe atje ishin mundesite te shkoje ne nje kurs kompjuteri apo gjuhe te huaj qe te zgjeroje horizontet. Nje pjese e mire i shfrytezonin keto mundesi, nje pjese tjeter jo( dhe mbase bejne qejf tani por do vuajne me vone ne jete). Dhe kjo pjesa e rinise Shqiptare qe i shfrytezon ato mundesi do te shfrytezoje apo drejtoje ate pjesen tjeter qe sot humet kohen kot. Ky rregull eshte i vlefshem kudo qe te jesh, dhe mos ia fusni kot e fajesoni qeverine( nuk po i dal aspak ne mbrojtje atyre qeveritareve shqiptare se e di qe jane si mos me keq) se te rinjte rrine kafeneve. Nuk po flas per gjimnazistet por nje vajze apo djale ne universitet presupozohet te jete i/e pjekur dhe i vetdijshem per veprimet e veta. Shume nga ju qe jetoni jashte shtetit shkoni ne shkolle dhe punoni ne te njejten kohe. Mos ndoshta ju veproni keshtu sepse nuk iu le qeveria e vendit ku jetoni te veproni ndryshe( "si rinia shqiptare"). Mundesite jane me te kufizuara ne Shqiperi ne shume aspekte, dhe jo vetem per rinine shqiptare por per shoqerine shqiptare ne pergjithesi, por po te perpiqesh dhe te jesh kembngules per jeten edhe atu mund te arrish dicka dhe te besh nje jete normale
    Eshte shume e thjeshte ti besh
    gjerat te ngaterruara ,por shume e
    ngaterruar ti thjeshtosh ato.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga [LoTi] Lexo Postimin
    C'thua moj Tironce, rinia shqipetare po festojn neper vende te botes duke ber lek me thash ti thua ka marr fund ku ka si rinia Shqiptare
    po mer me drog jan tu fitu lek dhe me von i gje ne per burgje te botes po dhe festojn ne per burgje..........
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Ne gjendjen me te keqe te mundeshme,,...
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    [/QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga Arditi_79 Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj pse ca nga ju e kane manine te nxjerrin vetem vrer per Shqiperine perfshire dhe rinine e ketij vendi. Kur ishit ju atje ne ate vend para 2,3 apo 10 vjetesh rinia Shqiptare ishte e persosur, kurse me largimin tuaj u shthur dhe u degjenerua. Une kam disa vite qe jetoj ne Amerike por kam vajtur ne Shqiperi shpesh here dhe vitin qe shkoj ndenja 6 muaj. Eshte e veretete se rinia Shqiptare po kalon nje periudhe tranzicioni si e gjithe shoqeria Shqiptare ne fund te fundit, por disa nga ju i egzagjerojne gjerat. Kishte shume te rinj qe e kalonin kohen kot neper kafene apo pabe apo ku ta di une se ku tjeter, por kishte ama dhe nje pjese tjeter qe shkonin ne shkolle rregullisht, punonin dhe benin nje jete normale. Gjerat kane ndryshuar dhe atje dhe nuk jane me sic kane qene, sepse nje pjese e shoqerise Shqiptare(jo vetem rinia) e kane kuptuar demokracine,emancipimin dhe modernizimin si shthurje dhe degjenerim, por pjesa me e madhe i rruajne akoma nje pjese te traditave dhe kultures tone dhe nuk jane te shthurrur ashtu sic thoni ju. Kush nga ju jeton ketu ne Amerike? Mbase e dini dhe e njihni rinine amerikane me mire se sa mua. Me probleme nga me te ndryshmet duke nisur nga droga, sex me ke te munden dhe ku te munden, nje pjese kane nga dy tre femije kur jane 20 vjec( keto ketu i quajne single mother) dhe duke perfunduar ne krime te renda si vrasje etj. Ata qe e vrasin kohen kot atje ne Shqiperi nuk bejne prokopi kudo qe te shkojne. Mundesite jane kudo qe te jesh, ku me shume e ku me pak.Ai ose ajo qe eshte i zoti/zonja i shfrytezon mundesite. Edhe atje ishin mundesite te shkoje ne shkolle( aq me teper qe eshte pa pagese dhe jo si ketu qe po leme qimet e kokes), edhe atje ishin mundesite te shkoje ne nje kurs kompjuteri apo gjuhe te huaj qe te zgjeroje horizontet. Nje pjese e mire i shfrytezonin keto mundesi, nje pjese tjeter jo( dhe mbase bejne qejf tani por do vuajne me vone ne jete). Dhe kjo pjesa e rinise Shqiptare qe i shfrytezon ato mundesi do te shfrytezoje apo drejtoje ate pjesen tjeter qe sot humet kohen kot. Ky rregull eshte i vlefshem kudo qe te jesh, dhe mos ia fusni kot e fajesoni qeverine( nuk po i dal aspak ne mbrojtje atyre qeveritareve shqiptare se e di qe jane si mos me keq) se te rinjte rrine kafeneve. Nuk po flas per gjimnazistet por nje vajze apo djale ne universitet presupozohet te jete i/e pjekur dhe i vetdijshem per veprimet e veta. Shume nga ju qe jetoni jashte shtetit shkoni ne shkolle dhe punoni ne te njejten kohe. Mos ndoshta ju veproni keshtu sepse nuk iu le qeveria e vendit ku jetoni te veproni ndryshe( "si rinia shqiptare"). Mundesite jane me te kufizuara ne Shqiperi ne shume aspekte, dhe jo vetem per rinine shqiptare por per shoqerine shqiptare ne pergjithesi, por po te perpiqesh dhe te jesh kembngules per jeten edhe atu mund te arrish dicka dhe te besh nje jete normale
    Arditi nuk po bejme tangerlliqe ketu e te shajme njerezit tane(sepse kemi vllezer e motra atje)por ca gjera i ke thene dhe vete.nje perqindje e rinis shqipetare jane te pa kulturuar,mosinteres shkollimi,hane fara rruges me leket e babit e duan pune te zgjedhura por e kam thene dhe me larte qe jo i gjithe faji eshte i tyre sepse dhe mundesit jane te kufizuara ne shqiperi.por mos pretendo qe te themi rinia jone i ka bere vend vetes,ndonjehere mendoj;arrijne keta djemte e kafeneve te mendojne pertej te sotmes? Pastaj njerezit atje e pijne kaffen per ta kthyer tavolinen ne fushe thashethemesh,le te vijne ne Itali e ta provojne,s'te shkojn syte te karrikja te ulesh se do vraposh ne pune.nuk besoj se ju aty rrini gjithe diten e leket u vijne me thase,pse mos ta ulin hunden dhe keta tipa ne shqiperi qe s'jane te paket? Kur kam qene une ne shqiperi rinia ka qene akoma me keq por ja qe luftuam me veshtiresi u shkolluam,u punesuam etj po jo 25 vjec djali rri gjithe diten lokaleve e i kerkon lek babit 65vjec qe punon bojaxhi.nese nk je i zoti per shkolle meso nje zanat tjeter se dhe ne qe jemi jashte shqiperis po i leme kockat ne pune sepse jeta keshtu eshte lufte per egzistenc.
    Te pershendes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alda09 : 08-07-2008 më 05:59

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  4. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  5. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •