Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    eshte e kote te ktheje pergjigjje
    sepse ja ke kthyer vete vetevetes ku nuk thua se ku gjendet ne bibel thirrja jote ne kristianizem?
    po edhe te kerkoje sdo ta gjeje
    persa i perket leximit te ungjillin sipas gjonit
    sdua te humbas kohen me historite e tij, kur me e dobishme eshte fjala e vete zotit ne kur'anin e shenjte

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Jezusi Zot

"islamway", ti kėrkon tė citohet Bibla dhe kur njeriu citon diēka ti thua nuk ėshtė e vėrtetė. Dhe nė fakt ėshtė e vėrtetė se muslimanėt nuk e pranojnė Biblėn si Fjalė tė Zotit. Pėrse atėherė tė krishterėt tė sjellin citate kur herėdo kurdo do tė thuash janė pėrralla?!
    Prandaj ne nuk na mbetet tjetėr pos tė bisedojmė me gjuhėn intelektuale, duke u bazuar vetėm nė arsye, sepse sipas teje nuk kemi pse tė bisedojmė nė bazė tė Shkrimeve tė Shenjta sepse janė tė falsifikuara.

"islamway" ti thua pėr Biblėn: "...skam lexuar ne te se jesusi therriste njerezit qe ti besonin atij si bir i zotit apo zot opo se ka vdekur per mekatet e njerezimit".

Unė them se ekziston, ja ku e ke tekstin (mund ta verifikosh nėse do): Nė Ungjillin sipas Gjonit (e di se nuk i beson atij, por kėtė po sjell pėr shkak tė pohimit tėnd tė kundėrt), nė kapitullin 10 shkruan:

22 U kremtua festa e Kushtimit nė Jeruzalem, dhe ishte dimėr.

23 Dhe Jezusi po ecte nė tempull, nėn portikun e Salomonit.

24 E rrethuan, pra, Judenjtė dhe i thanė: ''Deri kur do tė na mbash pezull? Nėse je Krishti, na e thuaj haptas''.

25 Jezusi u pėrgjigj atyre: ''Unė jua kam thėnė, por ju nuk besoni; veprat qė bėj nė emėr tė Atit tim, janė ato qė dėshmojnė pėr mua.

26 Por ju nuk besoni, sepse nuk jeni nga delet e mia, siē jua kam thėnė.

27 Delet e mia e dėgjojnė zėrin tim, unė i njoh dhe ato mė ndjekin;

28 dhe unė u jap atyre jetėn e pėrjetshme dhe nuk do tė humbasin kurrė, e askush nuk do t'i rrėmbejė nga dora ime.

29 Ati im, qė m'i dha, ėshtė mė i madh se tė gjithė; dhe askush nuk mund t'i rrėmbejė nga dora e Atit tim.

30 Unė dhe Ati jemi njė''.

31 Prandaj Judenjtė morėn pėrsėri gurė pėr ta vrarė me gurė.

32 Jezusi u pėrgjigj atyre: ''Ju tregova shumė vepra tė mira nga Ati im; pėr cilėn nga kėto mė vrisni me gurė?''.

33 Judenjtė u pėrgjigjėn duke thėnė: ''Ne nuk tė vrasim me gurė pėr asnjė vepėr tė mirė, po pėr blasfemi, dhe sepse ti, duke qenė njeri, e bėn veten Perėndi''.

34 Jezusi u pėrgjigj atyre: ''A nuk ėshtė shkruar nė ligjin tuaj: "Unė thashė: Ju jeni perėndi"?

35 Nėse ai i quan perėndi ata, tė cilėve u qe drejtuar fjala e Perėndisė (dhe Shkrimi nuk mund tė bjerė poshtė),

36 ju thoni se ai, qė Ati e ka shenjtėruar dhe e ka dėrguar nė botė, blasfemon, sepse ka thėnė: "Unė jam Biri i Perėndisė"?

37 Nėse unė nuk bėj veprat e Atit tim, mos mė besoni,

38 por nėse i bėj, edhe po tė mos mė besoni mua, u besoni tė paktėn veprave, qė tė njihni e tė besoni se Ati ėshtė nė mua dhe unė nė atė''.

39 Pėr kėtė arsye ata kėrkonin pėrsėri ta kapnin, por ai ikte nga duart e tyre.

40 Dhe shkoi pėrsėri pėrtej Jordanit, nė vendin ku mė parė Gjoni pagėzonte; dhe ndaloi aty.

41 Dhe shumė veta erdhėn tek ai dhe thoshnin: ''Gjoni vėrtet nuk bėri asnjė shenjė, por gjithēka qė Gjoni tha pėr kėtė ishte e vėrtetė''.

42 Dhe atje shumė veta besuan nė tė.

(*Ka edhe shumė vende tjera ku Jezusi paraqitet si Zot)
    IHS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim.Kam par dhe ndegjuar por jo si ty shpresmiri(pa te keqen) si mundesh more te thuash se Isai a.s. ka paraqitur veten si Zot ku dhe ka thirr njerezit ti besojn ati se eshte bir i Zotit kjo tejkalon te gjithat.Te tregoj un ty se ne qka ai ka thirur more djal ai ka thir ne besimin ne nje Zot krijuesin e tokave dhe gjithqkaje qka ne te e kjo eshte fjala LA ILAHE ILA LLAH e jo ne at se ai ishte bir i Zotit apo besa edhe Zot.
    Pershendetjet e mija

i/e regjistruar Maska e nimue
    Anėtarėsuar
    06-08-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    78
    islami e pranon biblen dhe librat e shenjte por duke qene se Kur'ani eshte permbledhje e te gjithe ketyre librave dhe mbrohet nga vete All-llahu ndaj duhet te bazohemi ne te.
    70. Ne patėm marrė besėn prej beni israilve, atyre u dėrguam pejgamberė, por sa herė qė u erdhi atyre ndonjė pejgamber qė (me mėsime) nuk u pėlqeu epsheve tė tyre, ata disa prej tyre i pėrgėnjeshtruan, kurse disa tė tjerė i mbytėn.
    ( Suretu El-Maide 5:70 )
    72. Bėnė kufr (mohuan tė vėrtetėn) ata qė thanė: “All-llah ėshtė ai, Mesihu, bir i Merjemes”. E vetė Mesihu, (Isai) tha: “O beni israil, adhuronie All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai qė i pėrshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bėrė haram) atij Xhennetin dhe vendi i tij ėshtė zjarri. Pėr mizorėt nuk ka ndihmės.
    73. Gjithashtu bėnė kufr (mosbesim) ata qė thanė: “ All-llahu ėshtė i treti i treve”. S’ka nė gjithėsi tjetėr pos njė All-llahu, e nėse pushojnė nga ajo qė thanė (tre zotėra), do t’i kapė dėnim i dhėmbshėm, ata qė nuk besuan prej tyre.
    74. E pse tė mos pendohen dhe tė kėrkojnė te All-llahu falje, kur All-llahu dihet se falė shumė, ėshtė mėshires.
    75. Mesihu, bir i Merjemes, nuk ėshtė tjetėr, vetėm se i dėrguar; para tij pati shumė tė dėrguar. Nėna e tij ishte e drejtė (e ndershme). Qė tė dy ata ishin qė ushqeheshin (si njerėzit tjerė). Ja, si u sqarohen atyre argumentet dhe shih pastaj sesi ikthejnė shpinėn tė vėrtetės!
    ( Suretu El-Maide 5:72 - 75)
    Guri i rende peshon ne vend te vet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    42 Atėherė Jezusi u tha atyre: ''Po tė ishte Perėndia Ati juaj, ju do tė mė donit, sepse kam dalė dhe kam ardhur nga Perėndia; nuk kam ardhur, pra, nga vetja ime, por ai mė ka dėrguar.
    A nuk eshte lehte per te kuptuar se Jezui ishte i derguari i Perendise siē thot edhe vet?!Kujt duhet besuar,Jezuit i cili flet per vete apo Gjonit,Markut,MAteut dhe Lukes qe flasin per te,kur dihet se asnjeri prej tyre nuk jetoi ne kohen e Jezuit?
    ---------------
    4:171.
    O ithtarėt e librit, mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thuani tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij (bėhu) qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai. Besonie pra All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij e mos thoni: "Tre" (trini). Pushoni (sė thėni), se ėshtė mė mirė pėr ju. All-llahu ėshtė vetėm njė All-llah; larg qoftė asaj qė Ai tė ketė fėmijė. Ē'ka nė qiej dhe ēka nė tokė ėshtė vetėm e Tij. Mjafton qė All-llahu ėshtė planifikues i pavarur.
    4:172.
    Mesihu nuk tėrhiqet prej asaj se ėshtė rob i All-llahut, nuk tėrhiqet as engjėjt mė tė zgjedhur. Kush tėrhiqet prej adhurimit ndaj Tij dhe bėn mendjemadhėsi, Ai do t'i ringjallė dhe do t'i tubojė tė gjithė pranė Tij.
    ne nuk mohojme Isa-n(Jezuin)as.por e besojm vetem si te derguar te Allahut xh.sh. e jo si perendia vet,apo bir i perendise.
    Pra,Allahu xh.sh-Krijues
    Isa(Jezui)as - i krijuar
    haker007

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Korrektesa Gjermane, Zbulon Te Kunderten Ne Disa Prej Nesh
    Nga kolombi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-01-2005, 00:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Tė konvertuar a ka ndonjė nė forum?
    Nga drita nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39
  5. A duan kristianet te zhvillohen spektaket e Miss-it?
    Nga Immaculate nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-12-2002, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •