Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128

kristjanet therrasin ne te kunderten ne ate qe therriste jezusi

po te te pyesni nje kristjan se si nje njeri te pranoje kristjanizmin do te thote:
    prano qe jezusi eshte biri i zotit dhe se ai vdiq per te falur mekatet tuaja
    eshte pak qesharake por ne bibel se gjejme nje thenje te tille
    atehere ku e gjeten kristjanet kete formule
    nga mendjet e tyre? e kane enderruar?
    por jo, eshte humbja e tyre qe i bene ato me te humbur
    kristjanet edhe nje here nuk ndjekin librin e tyre dhe as jesusin por thenjet e injoranteve te tyre te hershem
    hapni syte mor te mjer dhe shihni te verteten

"Ne te shpallim kur'anin qe eshte sherim dhe meshire per besimtaret, kurse jobesimtareve nuk u shton tjeter vetem se deshperim."EL ISRAE 82."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    me sa duket kristjanet nuk paskan argumente per kete teme
    por akoma nuk kuptojne se feja e tyre nuk ka baza por vetem perralla

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Jezusi pa mėkat

Nuk e di sa ja vlenė tė sjell pjesė nga Ungjilli pėr tė vėrtetuar diēka (muslimanėt nuk e pranojnė Ungjillin), por prap se prap po e bėj, kushedi...

Ungjilli sipas Gjonit

Kapitulli 8

38 Unė flas pėr ē'kam parė tek Ati im, dhe ju bėni gjėrat qė keni parė tek ati juaj''.

39 Ata, duke u pėrgjigjur, i thanė: ''Ati ynė ėshtė Abrahami''. Jezusi u tha atyre: ''Po tė ishit bij tė Abrahamit, do tė bėnit veprat e Abrahamit;

40 por ju tani kėrkoni tė mė vrisni mua, qė ju kam folur tė vėrtetėn qė kam dėgjuar nga Perėndia; Abrahami kėtė nuk e bėri.

41 Ju bėni veprat e atit tuaj''. Prandaj ata i thanė: ''Ne nuk lindėm nga kurvėrimi; ne kemi njė Atė tė vetėm: Perėndinė''.

42 Atėherė Jezusi u tha atyre: ''Po tė ishte Perėndia Ati juaj, ju do tė mė donit, sepse kam dalė dhe kam ardhur nga Perėndia; nuk kam ardhur, pra, nga vetja ime, por ai mė ka dėrguar.

43 Pėrse nuk e kuptoni thėnien time? Sepse nuk mund tė dėgjoni fjalėn time.

44 Ju jeni nga djalli, qė ėshtė ati juaj, dhe doni tė bėni dėshirat e atit tuaj; ai ishte vrasės qė nga fillimi dhe nuk qėndroi nė tė vėrtetėn, sepse nė tė nuk ka tė vėrtetė. Kur thotė tė rrema, flet nga vetvetja, sepse ėshtė gėnjeshtar dhe ati i rrenės.

45 Kurse mua, duke qenė se ju them tė vėrtetėn, nuk mė besoni.

46 Cili nga ju mė bind pėr mėkat? Nėse flas tė vėrtetėn, pėrse nuk mė besoni?

47 Kush ėshtė prej Perėndisė, i dėgjon fjalėt e Perėndisė; prandaj ju nuk dėgjoni, se nuk jeni prej Perėndisė''.

48 Atėherė Judenjtė iu pėrgjigjėn dhe i thanė: ''A nuk themi me tė drejtė se ti je Samaritan dhe se ke njė demon?''.

49 Jezusi u pėrgjigj: ''Unė s'kam njė demon, por nderoj Atin tim; ju pėrkundrazi mė ēnderoni.

50 Tani unė nuk kėrkoj lavdinė time, ka kush e kėrkon dhe gjykon.

51 Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them se ai qė zbaton fjalėn time, nuk do ta shohė kurrė vdekjen, pėrjetė''.

52 Pra Judenjtė i thanė: ''Tani njohim se ti ke njė demon. Abrahami dhe profetėt kanė vdekur, kurse ti thua: "Kur njėri zbaton fjalėn time, nuk do ta shijojė kurrė vdekjen, pėrjetė".

53 Ti qenke mė i madh se ati ynė Abraham, i cili ka vdekur? Edhe profetėt kanė vdekur; kush pretendon se je?''.

54 Jezusi u pėrgjigj: ''Nė qoftė se unė e pėrlėvdoj veten, lavdia ime s'ėshtė asgjė. Éshtė Ati im ai qė mė pėrlėvdon, pėr tė cilin ju thoni se ėshtė Perėndia juaj.

55 Por ju ende s'e keni njohur, kurse unė e njoh dhe, po tė thoja se nuk e njoh, do tė isha njė gėnjeshtar si ju; por unė e njoh dhe e zbatoj fjalėn e tij.

56 Abrahami, ati juaj, ngazėllohej nė shpresėn qė tė shihte ditėn time; e pa dhe u gėzua''.

57 Judenjtė, pra, i thanė: ''Ti ende nuk je pesėdhjetė vjeē dhe e paske parė Abrahamin?''.

58 Jezusi u tha atyre: ''Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė unė po ju them: para se tė kishte lindur Abrahami, unė jam''.

59 Atėherė ata morėn gurė, qė t'i hidhnin kundėr tij; por Jezusi u fsheh dhe doli nga tempulli, duke kaluar midis tyre; dhe kėshtu u largua.
    IHS

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Autoriteti i Jezusit tė falė mėkatet

Ungjilli sipas Lukės

Kapitulli 5

17 Njė ditė ndodhi qė, ndėrsa Jezusi po mėsonte, ishin tė pranishėm, ulur, disa farisenj dhe mėsues tė ligjit, qė kishin ardhur nga tė gjitha fshatrat e Galilesė, tė Judesė dhe nga Jeruzalemi; dhe fuqia e Zotit ishte me tė, qė tė kryente shėrime.

18 Dhe ja, disa njerėz po sillnin mbi njė vig njė njeri tė paralizuar dhe kėrkonin ta fusnin brenda dhe ta vinin pėrpara tij.

19 Por, duke mos gjetur se si ta fusnin brenda pėr shkak tė turmės, hipėn mbi ēatinė e shtėpisė dhe e lėshuan pėrmjet tjegullave me gjithė vig midis njerėzve, pėrpara Jezusit.

20 Dhe ai, duke parė besimin e tyre, i tha atij: ''Njeri, mėkatet e tua tė janė falur''.

21 Atėherė skribėt dhe farisenjtė filluan tė arsyetojnė duke thėnė: ''Kush ėshtė ky qė thotė blasfemi? Kush mund t'i falė mėkatet, pėrveē vetėm Perėndi?''.

22 Por Jezusi, duke i njohur mendimet e tyre, e mori fjalėn dhe tha: ''Ē'po arsyetoni nė zemrat tuaja?

23 Ēfarė ėshtė mė e lehtė, tė thuhet: "Mėkatet e tua tė janė falur", apo tė thuhet: "Ēohu dhe ec"?

24 Tani, pra, me qėllim qė ju ta dini se Biri i njeriut ka pushtet mbi tokė tė falė mėkatet, unė tė them (i tha tė paralizuarit), ēohu, merre vigun tėnd dhe shko nė shtėpinė tėnde!''.

25 Dhe menjėherė ai njeri u ngrit pėrpara tyre, mori vigun mbi tė cilin qe shtrirė dhe shkoi nė shtėpinė e vet, duke pėrlėvduar Perėndinė.

26 Dhe tė gjithė u habitėn dhe pėrlėvdonin Perėndinė, dhe, plot frikė, thoshnin: ''Sot pamė gjėra tė mahnitshme''.
    IHS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    shpresemire
    nuk e di cdon te thuash me keto versete qe skane lidhje me temen
    do te doja te dija si i therret ti njerzit ne kristjanizem dhe ku bazohesh

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Islamway, une po mundohem te te sjell vetem nje pasazh, ku flitet qarte. Megjithate, serish mesazhi eshte ne te gjithe mesimin biblik, por edhe ne copeza vargjesh, keshtu qe pyetja e juaj me duket disi e pakuptimte. Ndoshta ti nuk e ke lexuar fare Biblen, por e ke degjuar diku si shabllon. Nejse, fillojme:

Ne diten e pentikostise, Pjetri predikoi.....edhe ne fund, te pranishmit i thane:

Veprat e apostojve 2: 37 "Kur ata i degjuan keto gjera, u pikelluan ne zemer edhe pyeten Pjetrin edhe apostojt: 'Vellezer c'duhet te bejme?'

38- atehere Pjetri u tha atyre: 'Pendohuni edhe secili nga ju le te pagezohet ne emer te Jesu Krishtit per faljen e mekatave, edhe ju do te merrni dhuraten e Frymes se Shenjte."

Pra sic e sheh, sidomos po te lexosh te gjithe kapitullin, eshte e qarte se cfare mesohej ne krishetrimin e pare per ate se c'i nevojitej nje njeriu te shpetoje.

Pagezimi ne emer te Krishtit, eshte edhe pranimi i Flijimit te tij, ndersa pendesa, presupozon se pari ate cka Krishti ishte edhe qe Judenjte e refuzonin te ishte, dmth Bir i Perendise.

Por faktikisht, nuk eshte vetem kaq, pasi pranimi i Krishtit si Bir i Perendise qendron vetem si ne shtylle e te gjithe mesimeve te tjera mbi Krishtin, dmth qe Ai eshte Perendia ne Mish (bere njeri), qe i dha autoritet Apostojve te tejcojne besimin, e me vone Kishes qe ata perbenin, pranimi i autoritetit Kishtar mbi ceshtjet e besimit, si kanonet, rregullat shpirterore te nxjerra nga Kisha, i librave te saja, ku hyn edhe Testamenti i Ri, qendrimi ne komunion me Zotin edhe Kishen...........

...pra te gjitha keto hyjne ne ate qe ne e quajme Katekizem, ku besimtaret njihen me detajet kryesore te besimit, edhe behen keshtu te ndergjgegjshem per ate qe besojne.

Sikunder ne Islam, pervec formules baze te pranimit te islamit, jane edhe pese shtyllat e tjera, te cilat ne fakt nuk mund te nenvleftesohen prej atij qe e ka pranuar formulen e pranimit ne Islam.

(Shenim: dmth kjo ishte pergjigje per pyetjen tende, jo shkak per nentema)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    klod
    ke nje menyre te mire komunikimi
    por duhet ta dish se ne ne islam bazen e kemi kuranin fjalen e All llahut dhe hadidhin(thenjet) e te derguarit te All llahut s.a.u.s
    verseti qe me the eshte nje prej predikimeve te pjetrit dhe jo te jesusit
    tani une sipas bazes islame duhet ti besoj o bibles ose jesusit
    mesa kam lexuar ne bibel se kam pare kurre qe jesusi te therriste njerezit te besonin qe ai ishte "biri" i Zotit (i larte eshte AI nga kjo e mete) por ne komandamentet e moisiut
    dhe teorija juaj e pranimit si bir dhe vdekja e tij per mekatet e njerezimit
    eshte qesharake se nuk ka baze
    e mos me thuaj se me kalimin e kohes dishepujt e analizuan gjendjen dhe vdejkjen e jesusit e nxorren kete teori
    po te citoj disa vargje nga kurani ne lidhje me dialogun qe do te beje All llahu me isain (jesusin ) ne diten e gjykimit

"Dhe kur All llahu tha:
    O Isa, biri i mejremes, a ti njerezve u the:
    Me besoni mua dhe nenen time ne 2 zota pos All llahut?
    Isai tha:
    Larg asaj te mete je Ti. nuk me takon mua te them ate qe s'eshte e vertete. Ta kisha thene une ate, Ti do t'a dije.
    Ti e di c'ka ne mua, e une se di c'ka ne Ty. Ti je me i dishmi i te fshetave"EL MAID116"
    "Une nuk u kam thene tjeter atyre, pos asaj qe Ti me urdherove;
    ta adhuroni All llahun, Zotin tim dhe tuaj dhe sa isha nder ta, kam qene percjelles i tyre, e pasiqe me more mua, Ti ishe roje (deshmues) i tyre. Ti je deshmitar per cdo send"EL MAIDE 117"

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    postuar me pare nga islmway :
    mesa kam lexuar ne bibel se kam pare kurre qe jesusi te therriste njerezit te besonin qe ai ishte "biri" i Zotit (i larte eshte AI nga kjo e mete) por ne komandamentet e moisiut
    Ne Bibel eshte e vertete se Jezusi ju thote njerezve qe te besojne tek urdherimet e Moisiut, por Ai iu terheq vemendjen se Moisiu ka shkruar per Jezusin dhe eshte ai qe deshmon per Jezusin, para njerezve.Me konkretisht mbi kete flitet kek Gjoni 5:39, 45-47 :

39 Ju hetoni Shkrimet sepse mendoni tė keni nėpėrmjet tyre jetė tė pėrjetshme; dhe ato janė kėto qė dėshmojnė pėr mua.
    45 Mos mendoni se unė ju padis tek Ati; ka kush t'ju padisė: Moisiu, nė tė cilin ju kishit varur shpresėn tuaj;
    46 sepse nėqoftėse ju do t'i kishit besuar Moisiut, do tė mė besonit edhe mua, sepse ai ka shkruar pėr mua.
    47 Por nėqoftėse ju nuk u besoni shkrimeve tė tij, si do t'u besoni fjalėve tė mia?''.

Dishepujt e Jezusit as nuk nxorren nje teori te tyren, as nuk analizuan ndonje gje tjeter.Ata ishin deshmitare te asaj qe Jezus Krishti u gjukua ne menyre te padrejte dhe u kryqezua, dhe me pas u varros dhe pas 3 ditesh, u ringjall dhe ata e pane me syte e tyre dhe deshmuan per kete. Dhe per kete deshmi ata u persekutuan dhe vuajten dhe thuajse te gjithe u vrane ne menyre barbara dhe vdiqen ne tortura. Madje Pjetri u kryqezua dhe kur po kryqezohej ai tha : "me kryqezoni me koke poshte sepse nuk jam i denje te kryqezohem njelloj me Zotin tim."
    Kjo ishte deshmia e tyre dhe per kete ata ishin aq te bindur sa vdiqen per nje gje te tille.Ne qofte se ata nuk do te ishin te bindur per Krishtin e ringjallur ata nuk do te pranonin te vdisnin per dicka qe mund te mos ishte e vertete.Me vdekjen e tyre ata vertetojne edhe njehere qe Jezusi eshte Biri i Perendise se gjalle qe vdiq ne kryq per mekatet e mbare njerezimit dhe u ringjall, qe kushdo qe beson ne Te te mos humbase, por te kete jete te perjetshme.Por me shume dhe me sakte per kete flet Bibla, Fjala e Perendise.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    astrit
    une thjeshte dua te di, ti si i therret njerezit ne vene tende
    ku bazohesh ne bibel apo jashte saj
    nqs me thua ne bibel une nuk gjej pergjigjje pyetjes time sepse skam lexuar ne te se jesusi therriste njerezit qe ti besonin atij si bir i zotit apo zot opo se ka vdekur per mekatet e njerezimit
    nqs me thua se i mbeshtetem ne thirrjen qe kane bere dishepujt
    me gjej se ku jane bazuar ato
    ne qofte se ato nuk kane baze ne thenjet e jesusit
    atehere ca duhet te mendoj une ?
    se ato kan folur nga vetet e tyre dhe kan dale nga mesimet e bibles dhe jesusit
    sepse dikush qe nuk zbaton thenjet e zotit te tij apo te
    te derguarit dhe flet pa u bazuar ne to
    atehere ky njeri mendon se eshte me i zgjuar se Krijusi i i tij dhe sheh qe feja qe ai praktikon eshte e manget dhe ben shtesa per plotesimin e saj

"A ka me mizor se ai qe shpif ndaj All llahut genjeshter ose pergehjeshtron faktet e tij? mekataret vertete s'kan per te shpetuar".JUNUS 17"

a mos menduan ato qe dalin nga udhezimi i Zotit te tyre se jane me te zgjuar se vete krijusi i qiejve dhe i tokes
    a mos menduan ata se duan me shume se Zoti i tyre fene qe vete Meshiruesi e zbriti meshire per njerzit, duke i bere shtesa e rregullime ku t'a pelqenin ata
    a harruan ato se do dalin nje dite para Tij per te dhene llogari per cdo gje qe kane bere
    por ato jane ata qe ndjekin hapat e djallit dhe ai i shtyn te thone per Krijusin ate qe nuk e dine
    mallkimi i Zotit qofte mbi to

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Islamway!

Menyra se si i therras une njerezit ne fene time eshte e thjeshte :"Beso ne Zotin Jezu Krisht qe vdiq ne kryq per mekatet e tua dhe te miat, dhe qe u varros dhe u ringjall, dhe beso ne Biblen, Fjalen e Perendise se gjalle".

Vdekja e Jezusit ne kryq simbolizon vdekjen e mekatit, Ai mori tere mekatet ne kryq te te gjithe atyre qe besojne tek Ai, dhe ne momentin, kur ti beson ne Jezu Krisht i gjithe mekati yt te falet, shlyhet perpara Perendise, eshte Krishti Ai qe e ka paguar ate per ty, dhe ringjallja e Tij, tregon se ti tashme jeton nepermjet Krishtit per Perendine, dhe ti s'do te humbasesh kurre, por do te kesh jete te perjetshme.Gjoni 3:16,18 :

16 Sepse Perėndia e deshi aq botėn, sa dha Birin e tij tė vetėmlindurin, qė, kushdo qė beson nė tė, tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme.
    18 Ai qė beson nė tė nuk dėnohet, por ai qė nuk beson tashmė ėshtė dėnuar, sepse nuk ka besuar nė emrin e Birit tė vetėmlindur tė Perėndisė.

Une te keshilloj Islamway ta lexosh tere ungjillin sipas Gjonit dhe aty do te gjesh shume nga pergjigjet e pyetjes tende dhe lutju Zotit me gjithe zemer qe te tregoje te verteten.

Dhe sa per mallkimin qe ti ben ne fund te shkrimit tend, mendoj se Zoti i njeh te gjithe njerezit dhe Ai vete do t'ja shperbleje secilit sipas veprave te tyre. Krishti thote ne ate menyre qe ju gjykoni, do te gjykoheni edhe ju vete, keshtu qe le t'ja leme Zotit te gjykoje, sepse edhe te duam ne, nuk na pyet njeri.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Korrektesa Gjermane, Zbulon Te Kunderten Ne Disa Prej Nesh
    Nga kolombi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-01-2005, 00:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Tė konvertuar a ka ndonjė nė forum?
    Nga drita nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39
  5. A duan kristianet te zhvillohen spektaket e Miss-it?
    Nga Immaculate nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-12-2002, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •