Close
Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 138
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Çfarë duhet të bëjmë që të zgjasim dashurinë?

Kur flasim per dashurine,jemi te dashuruar me te dashurin ,te dashuren,apo me kete gjendje dhe ndjenje te bute "euphorie",qe na jep dashuria?!
    Nqs duam,duke filluar qe nga njohja me dike,qe te inagurojme nje histori sa me te gjate dashurie dhe nje bashkeecje me personin per nje kohe sa me te gjate,do te na duhej te mesonim te jetonim me bindjen e asaj qe duhet te bejme ne te vertete!
    Dashuria nuk eshte shurdhe,as e verber,as debile.....eshte shume e zgjuar!
    Por ama duhet ti kerkojme vetem ate qe ajo eshte ne gjendje te na japi,asgje tjeter,ndryshe jemi te humbur!
    Dhe mbi te gjitha te kemi besimin ne vetvete para cdo njeriu tjeter...te kemi kete besim qe shume nga ne e harrojne qe e kane ose qe kujtojne se nuk e kane!
    Per te jetuar se bashku dhe ne paqe,ne duhet te perfeksionojme kuptimin e vetes sone dhe te tjetrit ose tjetres...dhe te komunikojme ne menyren me te qarte ,me te kuptueshme dhe me te respektueshme..
    Te jetosh vete i dyte eshte nje art!
    Degjimi.....degjimi i vertete i tjetrit,shikimi,studimi...jane te nevojshme per te ecur perpara.
    Edhe kur dicka na plagos dhe na trondit,te degjojme akoma....sepse per e krijuar nje relacion te lumtur duhet te degjohemi dhe te kuptohemi.Deshira nuk mjafton!

Pse eshte veshtire te jetosh nje dashuri te lumtur?!

Ne jetojme dashurine ne vuajtje ose merzitje atehere kur jemi ne nje gjendje iluzioni pafund,ne nje gjendje ku nuk e kemi kuptuar me koshience shikimin tone te gabuar drejt dashurise!

Ku eshte gabimi?!

Nje relacion deshton ne shumicen e rasteve,ku ai ngelet nje njohje "i rritur-femije",ku ne te cilen dashuria afektive eshte shume e rende per tjetrin!
    Kjo ndodh kur jemi ne kerkim te nje dickaje te panjohur,te nje relacioni te shpejte dhe fuzionel ose nga nje varje ndjenjash,nje varje affektive!
    Ne besojme atehere qe jemi te rritur dhe jemi femije te cilet nuk jane rritur mire akoma!!!
    KY femije i brendshem na komandon?
    Ky "femije" qe eshte ne brendesie tone,na fsheh shume ane te personalitetit tone...
    Sa me te pakujdesshem te jemi,aq me teper ky" femije" mbreteron te emocionet dhe nevojat tona......

Cfare mund te bejme,si mendoni ju?

respekte
    "Carpe Diem"

ThE KinG Maska e Imperator
    Anëtarësuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Gjithmone duhet te respektojme partnerin. Respekti eshte gjeja kryesore sipas mendimit tim. Gjithashtu nuk duhet ta leme nje lidhje te bjere ne rutinen e perditshme, duhen bere çdo dite gjera te reja e sa me shume surpriza. Duhet ti gjendemi prane partnerit sa here te kete nevoje per ne. Gjithashtu dhe jeta seksuale ka nje rol teper te rendesishem ne nje lidhje. Ajo duhet te jete aktive dhe te dy palet te ndjejne sa me shume kenaqesi.

Keto jane nder gjerat kryesore per mua qe e bejne nje lidhje te zgjase shume.

Imperator
    Albanian Perandory

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Dashuria eshte e thjeshte per tu kuptuar,e bindur ne rugen e saj,e ditur per ate qe ndjen ,ecen vet pa paterica pa ndihme dhe sforco ,prandaj eshte ndjenja me e paster ,pa kushte e sforco .Nuk mund ta kushtezosh zgjatjen e saj .
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 12-06-2007 më 15:01
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Qe nje lidhje te zgjase sa me shume duhet qe te dy parteneret te kene besim te plote ndaj njeri tjetrit...
    ...
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Kur flasim per dashurine,jemi te dashuruar me te dashurin ,te dashuren,apo me kete gjendje dhe ndjenje te bute "euphorie",qe na jep dashuria?!

respekte
    Pikerisht kjo eshte gjeja qe duhet te percaktosh ne vetvete. Me ke je dashuruar? Kete pyetje beji vetes dhe pergjigja e kesaj pyetjeje do te te drejtoje drejt zgjidhjes se pyetjes qe shtron.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Dashuria eshte e thjeshte per tu kuptuar,e bindur ne rugen e saj,e ditur per ate qe ndjen ,ecen vet pa paterica pa ndihme dhe sforco ,prandaj eshte ndjenja me e paster ,pa kushte e sforco .Nuk mund ta kushtezosh zgjatjen e saj .
    Thjeshtesi tronditese..
    Te perqafoj bebushja..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Sinqeriteti dhe besnikeria tek partneret sjell dashuri te pa vdekshme
    #VamosArgentina

Cfare mund te bejme,si mendoni ju?
    Bej ate qe te thote zemra.......

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Nganjeher Mendja Eshte Me E Drejt Se Zemra!!!!!!!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Nganjeher Mendja Eshte Me E Drejt Se Zemra!!!!!!!
    Mendja mendon si te miren edhe te keqen.......?!
    Mendimi mund te coje ne ate krisje te dashurise, pastaj dihet perfundimi.

Per mua zemra eshte me e paster se mendja.

Besoj se me kuptove!

Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  5. Nëçmimi eliminon dashurinë!
    Nga Davius në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 19-07-2005, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •