Une nuk po e shoh ndonje te keqe nese Kosova perparon me shume se Shqiperia, e as ne ate nese hyn para Shqiperise ne BE.
Mos xhelozoni palidhje
Nje Kosove e fuqishme do te thote edhe Shqiperi e fuqishme dhe nje Shqiperi e fuqishme do te thote Kosove e fuqishme. Sigurisht se te bashkuar jemi me te forte, kete eshte budallaki ta mohoje dikush. Jemi nje popull i vogel, ne dy shtete te vogla, jo fort te zhvilluara ekonomikisht - andaj vetem se bashku mund ta cajme rrugen perpara.
Mirepo, tashti po e komentoj edhe nje gje tjeter, qe nuk eshte se e kam lexuar vetem ne kete teme dhe disi e shoh si shume ofenduese dhe te pa baze. Disa here kam lexuar se "shqiptaret e Kosoves kane armiqesi me te gjitha shtetet qe rrethohen, dhe mos me qene ne te Shqiperise Meme, kukuu vaj halli per ta dhe skane tjeter zgjedhje te ne se te ne do te perplasen".
Une se pari nuk e kuptoj se cilat ato shtete armike te Kosoves, jane mike te Shqiperise? (
mendoj se kjo logjike e te menduarit vjen nga naiviteti dhe izolimi mental
Se dyti, Kosova ka jetuar 100 vjet e ndare nga shteti meme, dhe kemi mbijetuar. Bile mire eshte qe juve ua sollem lirine e ne u beme fli e asaj lirie, qe ju e keni gezuar e e gezoni, e sot disa dalin e fryhen dhe vjellin sot vrere mbi ata qe ua kane sjellur lirine.
Po mos pac pune me injoranta.
Se harova te shtoj, se bile bile ka njerez nga nena shqiperi qe bejne thirrje per pajtim me greke, shkie, etj., e nuk lene postim pa fyer kosovaret. Nuk e di a jane keta njerez a jo, se per shqiptare jo se jo.
Nje gje duhet te jeni te lumtur, qe na keni ne (shqiptareve jashte shqiperise) si mburoja me jau mbrojt kufirin - se nuk e di pse mendoj se ishte harru moti emri Shqipni - shpresoj te jem gabim

Krijoni Kontakt