Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 67
    i/e regjistruar Maska e GeoF
    Anėtarėsuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Fier, ku nje kile tru shitet sa nje filxhan me fara
    Postime
    188
    I nderuar Riza !
    Ju falenderoj per mendimin tuaj dhe per fjalet e mira.
    Me deshire do te vazhdoj te krijoj, aq sa te mundem dhe per sa kohe do te jem produktiv rreth poezise .Vete poezia eshte modeste, ajo kerkon kodin hyjnor te fshehur ne eshtrat njerezore.E akm nisur dhe vazhdoj te shkruaj me pasion dhe pa ndonje delir vetvrases artin e te shkruarit . Nuk di nese arrij atje ku kendojne perendite , por shpresoj qe lexuesi te marr emocion dhe te perjetoj me thelle ato ndjesi te jetes qe kalojne pa u vene re, ashtu si une jam mrekulluar nga poetet dhe yjet e poezise shqipe dhe boterore.
    Jam i dashuruar pas poezise , eshte dhurata me e bukur qe natyra dhe zoti me kane falur per tu ndjere njeri.
    Dhe nese nje dite nuk do te mund te jem produktiv dhe ipelqyeshem, do te jetoj me shijen e bukur te poezise, me leximin dhe recitimin e saj.
    Ju falenderoj perzemersisht.
    Me respekt Gentjan Banaj

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga GeoF Lexo Postimin
    Vete poezia eshte modeste, ajo kerkon kodin hyjnor te fshehur ne eshtrat njerezore.E akm nisur dhe vazhdoj te shkruaj me pasion dhe pa ndonje delir vetvrases artin e te shkruarit . Nuk di nese arrij atje ku kendojne perendite , por shpresoj qe lexuesi te marr emocion dhe te perjetoj me thelle ato ndjesi te jetes qe kalojne pa u vene re, ashtu si une jam mrekulluar nga poetet dhe yjet e poezise shqipe dhe boterore.
    Jam i dashuruar pas poezise , eshte dhurata me e bukur qe natyra dhe zoti me kane falur per tu ndjere njeri.
    Dhe nese nje dite nuk do te mund te jem produktiv dhe ipelqyeshem, do te jetoj me shijen e bukur te poezise, me leximin dhe recitimin e saj.
    Me pelqyen qe te gjitha poezite Gentian dhe ne fund u ndala te keto fjale...
    E ke peshkruar poezine duke i dhene pamjen me hyjnore,forcen me te fuqishme..E ke pershkruar ne nje menyre aq te bukur sa me duket sikur dhe vete te keta rreshta ti ke thurur vargje.
    Kodi hyjnor i poezise!!
    Po ai eshte...
    Ai gjak qe te ngjitet neper deje dhe te pershkon gjithe qenien tende duke te mbushur me pasionin,dashurine,dhimbjen,deshiren per te jetuar,vajin e humbjes.
    Ti flet ne menyre aq rrenqethese per poezine saqe edhe nje njeriut qe nuk do i pelqente poezia,do binte "marrezisht i dashuruar" pās saj!
    Perderisa arrin te na besh ne lexuesit,te arrijme nga afer shikimim e magjise dhe nje bote kaq te bukur,aterhere ji mese i bindur qe "perendite" i ke pare...
    Te uroj suksese te metejshme ne fushen e krijimtarise.

Me respekte

Diana
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 20-07-2008 mė 14:52
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Postime
    188
    Te falenderoj Diana !
    Ju falenderoj qe jeni adhuruese e poezise dhe ky eshte nje vleresim qe shkon ne thellesi te shpirtit tuaj , pasi eshte ai qe ka meriten te lidhet me kete kod hyjnor dhe te perjetshem.
    Se dyti , une ju jam mirenjohes per prononcimin , pasi kjo eshte mbeshtetja e vetme dhe drejteperdrejte qe kerkon nje gen i urte prej artisti i fshehur dhe i vrare keq ne jeten e perditshmeruar , nje " gen i races " thote kadare tek poema "Llora". Ne forum une kam gjetur miresine dhe fjalen e njerezve qe nuk u duhet te fshihen, te ruajne pozat e egoizmit, por jane t lire dhe jane vetvetja.kjo na isherben per te qene realist dhe me kembe ne toke, kjo i sherben vargut dhe lexuesit per te plotesuar boten e tij shpirterore.
    Miqesisht Gentjan Banaj

i/e regjistruar Maska e Agim Metbala
    Anėtarėsuar
    12-01-2008
    Vendndodhja
    Rahovec,Kosovė
    Postime
    13,529
    Gentjan i nderuar, edhe pse mė kanė "zėnė" peng, orėt e vona, edhe pse nesėr mė presin njėqindė punė qė detyrimisht duhet t'i kryej, u futa me kėnaqėsi nė "valėt e detit" tuaj me kthejlltėsinė e qiltėrtė, lozanjare, mikėluse, freskuse... pėr ta njomur shpirtin pėr gjumė tė ėmbėl...

E veēova kėtė poezi - nė mesin eshumė tė bukurave, joshėse e joshėse deri nė Delirium!

DHIMBJE

Dhemb ēdo ind ne trupin tim
    Dhemb, ēdo nerv, qeliz, ide
    Dhemb njė ikje, thirrje, kthim
    Dhemb rilindja hall pa fre.

Dhemb…,

Tek njė valė nė qelqe shiu
    Tek njė lot nė sy dėshtimi
    Tek njė gji, e pirės gjiri
    Tek njė jetė, ku fle trishtimi
    Dhemb …

Pėrshėndetje e "zgjohu" nėse je zgjuar, shkruaje sonte edhe njė poezi pėr ndjenjat e mija!

Pėrshėndetje Gentijan!

Agim METBALA

i/e regjistruar Maska e Agim Metbala
    Anėtarėsuar
    12-01-2008
    Vendndodhja
    Rahovec,Kosovė
    Postime
    13,529
    Gentjan vėlla, sa herė mė del pakėz kohė pėr lexim tė poezive, "rrėshqasė" ngadale nė temėn "Ikonat e thyera", qė ta prehi pak shpirtin e lodhur.

Ēuditėrisht, ēuditėrishtė, tė gjitha copėzat e shpirtit tim - bashkohen nė njė mozaik tė tėrin e "Ikonat e Thyera", mė shėndėrrohen nė njė statuje gjigante e tė artė...

E veēova kėtė poezi, e para syve m'u paraqitėn shumė fytyra tė njohura, duke ecur korrridorit tė spitalit, qė tani mė nuk janė nė mesin tim, po diku largė, largė... duke shetitur me engjujt e qiellit...

SPITAL.

Shpresa ushqehet me serume.
    Jeta si bluze e bardhė
    Homazhe bėn nė orare vizitash.

Buzėqeshja me kostum me vija
    Nė njė mėngė koridori dremit.

Tak-tuk,
    Tak-tuk,
    Trishtimi jehon sarajeve
    Si i pashtrat nė shtėpi tė vet.
    Tak-tuk…,
    Trishtimi nė errėsirrė
    Si eunuk.

Pershendetje Gentjan!

I lexova me kenaqesi dhe vemendje vargjet tuaja. Mund te them vetem suksese te metejshme dhe mos t“u ndalte pena. Thjesht me pelqyen. Keni stil poetik te vecante, karakterizuar nga nje mendim i thelle, qe vjen natyrshem nepermjet vargut.

P.alma

i/e regjistruar Maska e Syku
    Anėtarėsuar
    20-11-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    257
    Citim Postuar mė parė nga GeoF Lexo Postimin

KITARA
    Njė tel kėputet
    Kitaristi shpohet nė sy
    Nota vdes, gjysmė kitarist
    Gjysmė varr kitara.

Foshnjat
    Tė ēdo kombėsie
    Qajnė njėsoj.
    Loti – alfabet i njėjtė.
    Tė qeshurat pa ndryshim…
    Pėrse, pra,
    Kufij, luftra
    Puthim si gjarpėrinj?!

HESHTJE E VERDHE

Mjerimi…,
    Me Migjenin ne raft,
    Si fasadė.

Biblioteka ime…,
    Me mjerimin e Migjenit
    Bėn paradė.

Babai
    Mėrmėrit pėrditė si mi(gje)ni.
    …,ngadalė.
    Fytyrėzverdhur pret nga unė
    E s’flet asnjė fjalė.

DUEL

..,Sepse nė halle pėrdite vuan i zėnė
    Ti njeri , si mbinjeri zgjohesh dhe fle
    Kur pėrbri rivale ke njė gjethe tė rėnė
    Kupton zemrėn ; t’vetmin atdhe.

Tė shkėlqen njė lot, si hėnė nė errėsirė
    Drithma, topuz e trand te gjorėn zemėr
    Si kalores e vertit, me fluturim ne ere
    Dhjetė pashė thellė, nė varr pa emėr .

ABSURD MBIJETESĖ

Njė kafaz pa zog,
    Kryqėzuar nė gozhdė.

Burgu i stolisur
    Nė lirinė e zogut varet.

Kafazi i vdekur
    Nė kryq
    Mėrmėron
    Golgotėn e zogut.

Murg i pashenjtėruar

Kush e pa shpirtin
    Dhe kėngėn nė kangjella kyēur?

Kush e di
    Nė fitoi njė varr
    Me vajin
    E vdekjes
    A ngordhjes sė tij!

Sot nuk kisha kohe per te lexuar, por nisa te lexoja poezite e tuaja Gentjan dhe nuk mund u ndala me pa i lexuar te gjitha. I ke gdhendur mjeshterisht te gjitha! Sigurisht, duhet ti lexoj serish e serish qe te futem thelle ne boten tende filozofike.
    Komplimente te sinqerta!
    Pellumb Syku
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Syku : 19-09-2008 mė 09:27

Anėtarėsuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Postime
    188
    Citim Postuar mė parė nga Agim Metbala Lexo Postimin
    Gentjan vėlla, sa herė mė del pakėz kohė pėr lexim tė poezive, "rrėshqasė" ngadale nė temėn "Ikonat e thyera", qė ta prehi pak shpirtin e lodhur.

Ēuditėrisht, ēuditėrishtė, tė gjitha copėzat e shpirtit tim - bashkohen nė njė mozaik tė tėrin e "Ikonat e Thyera", mė shėndėrrohen nė njė statuje gjigante e tė artė...

E veēova kėtė poezi, e para syve m'u paraqitėn shumė fytyra tė njohura, duke ecur korrridorit tė spitalit, qė tani mė nuk janė nė mesin tim, po diku largė, largė... duke shetitur me engjujt e qiellit...

SPITAL.

Shpresa ushqehet me serume.
    Jeta si bluze e bardhė
    Homazhe bėn nė orare vizitash.

Buzėqeshja me kostum me vija
    Nė njė mėngė koridori dremit.

Tak-tuk,
    Tak-tuk,
    Trishtimi jehon sarajeve
    Si i pashtrat nė shtėpi tė vet.
    Tak-tuk…,
    Trishtimi nė errėsirrė
    Si eunuk.

Z.Agim !
    Une ju falenderoj juve , qe me fjalen dhe me menyren tuaj te leximit e te vecimit te vargjeve e beni me te bukur poezine dhe ate emocion qe une kam dashur te percjell permes fjales poetike.
    Ju falendieroj dhe me jeni kurajo me fjalet tuaja.
    Me respekt G.Banaj

Anėtarėsuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Postime
    188
    Citim Postuar mė parė nga *PaLmA* Lexo Postimin
    Pershendetje Gentjan!

I lexova me kenaqesi dhe vemendje vargjet tuaja. Mund te them vetem suksese te metejshme dhe mos t“u ndalte pena. Thjesht me pelqyen. Keni stil poetik te vecante, karakterizuar nga nje mendim i thelle, qe vjen natyrshem nepermjet vargut.

P.alma

Palma !
    Ju falenderoj per fjalet e vecanta qe ju me keni percjelle.
    Mendoj se poezia eshte fjala e fundme e shpirtit , kur ajo realizohet dhe eshte plote ne emocion dhe mendim.
    Edhe urimi eshte i ngrihte dhe me dha besim ne vete per punen e gjate dhe te lodhshme te shfletimit dhe riperpunimit te shume poezive , qe kam kryer mgjate gjithe kohes qe ishte ne proces parabotimi.
    Faleminderit dhe shpresoj t6`ju shijoij poezia e t`ju jap ate pjese te jetes dhe te botes qe na e rremben te jetuarit mekanik i jetes se mbushur me strese dhe halle.
    Faleminderit.
    Me respekt, G.Banaj.

Anėtarėsuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Postime
    188
    Citim Postuar mė parė nga Syku Lexo Postimin
    Sot nuk kisha kohe per te lexuar, por nisa te lexoja poezite e tuaja Gentjan dhe nuk mund u ndala me pa i lexuar te gjitha. I ke gdhendur mjeshterisht te gjitha! Sigurisht, duhet ti lexoj serish e serish qe te futem thelle ne boten tende filozofike.
    Komplimente te sinqerta!
    Pellumb Syku
    Pellumb !
    Dhe une ju falenderoj dhe ju uroj dhe juve krijimtari te mbare dhe te sukseshme .
    I kam lexuar te gjitha vjershat tuaja ne faqen qe ju kishit hapur dhe me thene te drejten , ne disa prej tyre ishit shume lart dhe ishin tejet te realizuara sa per tu pasur zili.
    Do t`jua nis shenimet e mia qe kam bere gjate leximit duke shpresuar te mirekuptohem dhe te jete ne funksion te vargut dhe mendimit tuaj poetik.
    Me respekt per ju Genti.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Jeni tė kėnaqur me qeverinė e Berishės?
    Nga RaPSouL nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 10-07-2009, 15:22
  2. Akuzat e oficereve te policise per ministrine e rendit
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 06-06-2004, 05:32
  3. Enet e thyera
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-05-2004, 14:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •