Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sa i zene me pune je mor Genti!
Ne te tjeret qe presim poezite e tjera tuajat c`te bejme te presim pas vitit te ri?
Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sa i zene me pune je mor Genti!
Ne te tjeret qe presim poezite e tjera tuajat c`te bejme te presim pas vitit te ri?
gof..
ne se je i pari qe i ke thene keto vargje..
--
PERSE?
Foshnjat
Tė ēdo kombėsie
Qajnė tė gjithė njėsoj.
Loti alfabet i njėjtė
Tė qeshurat pandryshim
Pėrse, pra
Kufij, luftra
Puthim si gjarpėrinj!?
..
e meriton nje fletrrufe-lavderimi.. mu ne qender te fierit.. perball bibliotekes..
bravo..
Pershdnetje Kujtim!
Dote kisha shume deshire te rrija ne forum me ore te tera dhe ju betohem qe nuk do te merzitesha, por do te ndjehesha Njeri.
Sikur ta kem ate fat nja dy dite, te largohem nga ky Genti qe eshte kthyer ne makine pune.
Keto dite ne Fier zhvillohet Fjala Poetike Nderkombetare "Apoloni 2008". Dhe aty me kane ngarkuar me recitimin e poezive te nje pjese te autoreve fierak.
Por, kenaqesia eshte se kemi miq nga gjithe Shqiperia dhe nga Kosova.
Ju pershendes i dashur Kujtim, Genti
Faleminderit per vleresimin Brari !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GeoF : 18-12-2008 mė 16:59
Faleminderit per vleresimin Brari !
Do ta pranoja me kenaqesi fleten e rrufes, dhe tamam tek vendi qe dua me shume, biblioteka, me pas , do t`ju ftoja te pinim nga nje kafe e nga nje gotez per te inaguruar banderolen .
Ju pershendes , Genti
Ps.\; kjo eshte kenaqesia dhe e bukura, ose grotesku ne letersi, te qeshesh me veten.
Ju garantoj dhe per ndjesine e konceptin qe jane krijuasr keto vargje..
Eshte nje poezi qe kam krijuasr afersisht 7 vite me pare dhe ka ndryshuar shume pak nga krijimi fillestar, vetem dy vargje i ka hequr redaktori Xh. Shehu dhe une ja pranova me kenaqesi se e pashe qe kishte te drejte dhe e beri me konciz dhe me shprehese.
ju uroj nje veprimtari te kendshme me kte javen e poezise ne fier.. o geof..
do jet shum bukur me degjue recitime nga artist te fjales ne ato ullishte kocimaret e drizat e shtyllat e mermerit ne apoloni..
eshte tamam vend per poezi..
a vjen me recitue aktori fatos ..ja harrova mbiemrin.. qe ka lujt avni rustemin.. ?
me gjanicen cbehet..
kur nxehet nxehet keqas ajo.. kujdes..
o po qy re..
po me kaponjt si vete puna..
kush eshte kampion..
lol..
Pershendetje brari !
Jeni i nformuar mire per aktivitetin dhe duhet te jeni afer qe e dini mire.
Emri i aktorit eshte Fatos Sela.
Aktiviteti zhvillohet tek Bar-Pizzeri " Piazza" dhe do te shoqerohet nga recitimi i dy atoreve profesionist dhe nje pershendetje , plus dy nxenese te shkolles Alen dhe aktori amator Gentjan Banaj.
Prezantimin e gjithe ferstivalit do ta kryej Gentjan Banaj, ose Geofier. qe nuk eshte nga Fieri por Berati 2400 vjecar, me origjine te gjysherve. Nuk kam lidhje me lalet dhe i njoh shume pak se i perkas nje dheu tjeter.
Vendi per poezi eshte relativ, pushimet behen ne pallat xhami, por me shume shije, qe ka edhe turizem, eshte natyra se eshte lirike dhe eshte me afer parajses.
Kaponjte ketej nga nga myzeqeja behen te shendoshe thone, por une vete e festoj me mish kurbani, ose me mish qengji qe e deshi zoti qe nga flijimi i pare i Abelit.
Gjanica, tregon shenja te keqia, se sapo bera dhe tre lajme qe thone se ka rrezik te permbyt prap, por une vete jam ne kat te katert dhe si zor te me zeje ndonje pike shiu.
Kampionatin e kaponjve se kam ndjekur se kam qene i zene me pune.
Jam duke krijuar etyde per reklama dhe me lindi ideja per nje me kaponj, meqe ma kujtove.
Vargje t dhe poezite si tu duken....kte thuaj
Hajt , pra , shnet
BIBEL URIE
Njeri
Shenjt,
kryezot
Para lypsit
Me nėnqeshje mos rri!
Hidhi njė monedhė tė mbijetojė
Dėshtimit njerėzor
Parė nga sytė e tu,
Mos tund biblėn
Kur njeriu ka uri.
BOTĖ MOJ
I thonė botės ;
je e mbrapshtė.
-ajo dridhet nė tė kundėr
bluan shpirt edhe asht.
I thonė botės ;
Ē`bėn me nėmė nė ēdo fėmij !?.
Unė mbrapsht rrethake heq
Edhe gjirit ku foshnja pi !
I thonė botės dritėterr,
Malli, a varron nė qiell?
Bota digjet shi e vrer
Nėpėr hėnė e nėpėr diell.
I thonė botės rrokopujė
Ndali lotėt, nėmė e gjėmė.
-Botė e ngrysur e pėrmbysur
Bota ngrysur marramendsh
-lind e vdes nė gjirin tėnd!
Mirmengjes Gentian! Pirja e kafese me gjeti mes vargjeve te tua. Pra nje shijim dyfish ne trup e shpirt. M'u kujtua kete cast nje poezi tjeterlloj per boten dhe po guxoj ta vendos ne sofren tende mikpritese.
Botėn ēvesha...
Botėn ēvesha lakuriq
Si dashnor i shkrehur
Pėr ēudi e virgjėr ish
Lule e paēelur.
Unė e dija tė pėrdalė
Rrugėsh prostitut'
Nėpėr gjithėsi vėrdallė
Shitur nder e trup.
Aah, moj botė lakuriqe
Ē'po mė le hutuar
Ti e veshur kurvė ishe