Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    per aq sa mund te thuash se njeriu sot po jeton me te njejtat parime me ato te dinozaurit, atehere mund te thuash se njeriu po jeton ne gjendjen e natyres.

baza e arsyes se sotme eshte paradigma subjekt-objekt. kete e kam permendur edhe ne vend tjeter, dhe eshte teori e njohur gjeresisht. Shih teorine kritike te marksit, weberit, edhe autore te tjere te shkolles se teorise kritike si adorno, horkheimer, lukacs, etj etj. Arsyeja e sotme eshte ajo e paradigmes se descartes (I think, therefore I am), dmth une jam subjekti, dhe universi e natyra jane objekte te cilat duhen pare si instrumente per tu manipuluar e dominuar. ne kete menyre jo vetem natyra, por edhe njerezit, jane thjesht objekte, te cilat une duhet ti manipuloj e dominoj.

Kjo paradigme eshte produkt i revolucionit francez dhe revolucionit te shkences (Enlightenment project). Para tij paradigma ishte subjekt-subjekt (une, dhe shpirti, ose zoti), pra asnje nuk dominonte. me vdekjen e zotit paradigma u be subjekt-objekt... (I think therefore I am). Ne kete paradigme nuk ka vend per subjekt tjeter pervec vetes.

projekti i moderintetit ka marr shtrember. te gjithe e dine kete, te gjithe e kuptojne. kjo sepse askush nuk arriti te kuptoj se versioni i arsyes qe u zbulua me kete projekt ishte i gabuar. Ky variant i gabuar u be me teper i mundshem fal revolucionit industrial dhe me pas fal kapitalizmit, dhe me pas nepermjet gershetimit te psikoanalizes e hipnozes ne mase me kapitalizmin, fale konsumerizmit. Njesia baze e shoqerise nuk eshte njeri, por konsumues. Kto zhvillime kane mbajtur pang arsyen, dhe nuk kan lajuar te kuptohet se faktikisht arsyeja vjen ne dy variante. (Shih habermas). Varianti te cilin projekti i modernitetit ndoqi ishte ai i arsyes instrumentale... ai i bureokratizimit... (weber e quajti kafazi i hekurt)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_cage

Por ky eshte nje variant pervers i arsyes, sepse arsyeja eshte nje qellim me vete... eshte 'pure' reason, dhe jo mjet i nje qellimi tjeter, kete kerkoi te gjente Hegeli por nuk ja arriti... po ashtu Adorno kerkoi te gjente arsyen puro ne fakultetet e mendjes, dhe vdiq duke besuar se aty duhej te kerkohej... i fundit prej ksaj shkolle eshte Habermas i cili mendon se varianti puro i arsyes ka qene perhere aty, ne jeten e perditshme, por nuk e kemi pare, dhe se gjendet ne komunikim (Theory of communicative action), dhe se komunikimi ka ne radhe te pare qellim intersubjektiv (subjekt-subjekt), dhe kjo eshte nje menyre per te shpetuar shoqerine prej paradigmes Karteziane, Cogito Ergo Sum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_...icative_Action

ate qe kerkon te gjej habermas ne komunikim marksi kerkoi ta gjej tek proletariati... dmth ndergjegjen e klases. por ky ishte thjesht nje artikull fetar, dhe marksi asnje here nuk e shpjegoi se si proletariati do te ngrihej e do te ndergjegjesohej... pra mund te thuash se eksperiemneti me i madh e me i deshtuar i historise se njerezimit (komunizmi) ishte i bazuar ne premisa fallco dhe se ishte nje atentate e shtrenjte per ti shpetuar paradimes subjekt-objekt te arsyes instrumentale te revolucionit te dijes e vdekjes se zotit.
    hahahahaha qenke perkthyes i mire ti robo,mir te pakten qe nuk bo copy-paste.
    po pse i shet sikur i ke njohurite e tua?

me ate wikipedian na mushe menjen ti.

ancora una volta,ik e futi i tas grosh.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    thjesht sepse nuk jam dakord me propozimet qe jipen per zgjidhje nuk dmth se nuk identifikoj problemin. thjesht nuk do doja qe une ose familja ime te ishin viktima te ligjeve raciale si zgjidhje e problemit.
    pse mer dak,nuk je i bardhe ti?ça frike ke!po te jesh i bardhe nuk t'lun njeri ty.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    po të jetë i bardhë idiot e lu njeri

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Doja te vazhdoja pak ne rrugen e postimit te meparshem.

Nese inteligjenca eshte produkt natyror ashtu sikunder thone te dhenat me te besueshme e me logjike dhe njekohesisht kemi diference te theksuar midis races te bardhe dhe asaj te zeze,sikunder thone te gjitha studimet ne kete fushe atehere e kemi edhe te lehte te shohim nese qenia njerezore ne teresi po shkon apo jo drejt devoluimit.

Le te marrim QI e te bardheve 100 dhe ate te zinjve 80( pak a shume studimet japin nje diference te ngjashme ).

Po heqim racat e nenracat e tjera.

Ne numer te njejte te bardhesh dhe te zinjsh QI e njeriut ne toke do ishte 100+80 / 2= 90

Ne rast se te bardhet do ishin 2 miliard e te zinje 500 milione atehere do kishim(mesatarja) QI = 96

Ne rast se te bardhet do sihin 500 milion e te zinjte 2 miliard atehere do kishim QI = 84

Ne nje menyre kaq te thjeshte shohim se nese do kishim vetem keto 2 raca ne planet rritja e n umrit te te zinjve do sillte Devoluimin e Qenies Njerezore dmth Njeriu do kishte QI=84

Rritja e numrit te te bardheve do sillte Permiresimin e Qenies Njerezore me QI mesatare 96.

Cili eshte kahu i tanishem? Mund te themi me plot gojen se Njerezimi ne teresi per shkak te rritjes tejmase te numrit te te zinjve po shkon drejt devoluimit.

Cili eshte Qellimi i shkences ? A nuk varet shkenca drejtperdrejt prej inteligjences ?
    Ideologjia qe sundon aktualisht ne Perendim a nuk del kunder Inteligjences dhe vetiu kunder shkences ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  3. Shpërthim në Prishtinë, atentat ndaj presidentit Rugova
    Nga Lioness në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 07-05-2005, 08:56
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •