Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    me pak fjale ktu po flitet per fashizem ne njeren ane e liberalizem ne anen tjeter.

kshtu qe nuk mund te kete konsensus midis paleve.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    me pak fjale ktu po flitet per fashizem ne njeren ane e liberalizem ne anen tjeter.

kshtu qe nuk mund te kete konsensus midis paleve.
    Me parrulla propogandistike lale nuk debatohet.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    nuk ka se si te debatohet er plak.... ti je per fashizmin.... une e kuptoj, nuk te them dot as fashits, sepse do me dukej sikur po te fyeja... dmth per ty kjo mund te mos jet ofendim, por per mua eshte.

nqs ke deshire te vazhdojme debatin thuaj se nuk je per fashizem... ndryshe nuk mund te debatojme, sepse une nuk i kam qejf fashistet er plak... s'di si me ta thene ndryshe.

nuk kam ndonje gje me fashistin si individ, sepse ai mund te jete edhe shume fisnik... por jam i idese se fashizmi si ideologji... si klime... lejon karakteristikat me te ulta te natyres se njeriut te manifestohen.... dmth une kam opinion te ulet per natyren njerezore.... kshtu qe mendoj se nen klimen e duhur njerezve mund t'u vrasesh babain, mjafton te mos u q..h gruan e te mus u marresh televizorin ose frigoriferin... edhe ata do te vazhdojne te te duan... kjo dmth se njeriu eshte shume vari lesht, me kupton? ne kete menyre nuk mund te lejosh fashizmin si regull sepse krijon platformen ku lloj lloj shkerdhatlleqesh fillojne e manifestohen... edhe kjo kam pershtypjen se do e coj njeriun deri ne ate pike ku te kuptoj se faktikisht eshte nje cope m.ti qe nuk meriton te jetoj... dmth e keqja sundon perfundimisht, dhe ktu eshte pika e nihilizmit... specia humbet vullnetin per te ekzistuar... dhe organizmi femeror refuzon te riprodhoj si specie.
    Ndryshuar për herë të fundit nga artful dodger : 01-07-2008 më 18:43

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Ore c'pune ka fashizmi me kete debat, kete spo e kuptoj. Kur del robi e flet kunder qenka fashist.
    Pse te hapesh syte mbi ceshtjet racore qenka fashizem ? Atehere i bie rrofte verberia ,se nuk te le mundesi tjeter.

Kurse specia vullentin per te jetuar nuk e humbet ,per momentin e ka humbur raca e bardhe e cila po bie fuqishem ne perqindje e pasi kapi pikun po bie edhe numerikisht. Kjo fale asaj qe sapo diskutuam, dogmes moderne , ajo qe propogandon lloj lloj halucinacionesh qe nga barazia midis te pabarabarteve e deri tek adhurimi i britni spirsit ne vendin qe dikur kishte zoti apo ndonje mbret i fuqishem prej te cilit buronte identitet.

Liberalizem pastaj nuk mund te perkufizohet absolutisht nje rryme e cila mendon se e verteta shkencore eshte e demshme,perkundrazi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    jam me ty se ka dallime inteligjence ne baze racash. konkretisht nqs degezimi i species homo sapiens, qe la afriken drejt euro-azise, eshte hasur me veshtiresi me te medhaja se ajo pjese qe ngeli ne afrike... psh periudhat e ndryshme te akullta ne intervale disa mijra vjecare... kto domosdo i kane shtyre grupet e njerzve afer polit te kalojne neper ndryshime dramatike ne klime... te pakten me dramatike se ato grupe njerezish afer ekuadorit... dmth grupeve te njerzve afer polit u eshte dashur te evoluojne me shpejt ne menyre per t'iu pershtatur ambientit... ktu edhe inteligjenca.

por... so what?

ja e zeme se e indentifikuam dallimin, gjetem edhe diagnozen... u pranua edhe prej retheve akademike. Po tani ca do bejme? si thua te fillojme te konsiderojme lehtesimin e planetit prej disa qindra milione frymoresh... tek e fundit ne kemi te drejten universale, duke qene se kta nuk kane per ti kontribuar civilizimit, apo jo? A nuk eshte tek e fundit ky nje parim utilitarian? dmth lumturia me e madhe per numrin me te madh justifikon vuajtjen e nje numri te vogel.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Ja e sheh qe tani fillove te logjikosh si i thone persembari. Kjo teme nuk ka per qellim diskutimin e cfare ndodh pasi verifikohet se inteligjenca ka burim natyror ashtu si edhe arsyeja,por thjesht shquarjen prej nga vjen.

Se cndodh me pas eshte ceshtje dytesore. Ne radhe te pare shihet pozitiviteti sidomos mbi te bardhet. Keta do shpetojne nga kryqezimi masiv me te zinjte, keshtu raca e bardhe i shpeton zhdukjes se menjehershme prej perzierjes me te zinjte.
    A nuk te duket mese pozitiv nje fakt i tille, qe qeniet me inteligjente te shpetojne nga zhdukja ?
    A nuk do ruaje ti psh nga zhdukja shtresen me inteligjente te nje shoqerie cfaredo ?

Sic e sheh ja ku jemi ne rrugen e mbare ,fale nje le te themi te vertete shkencore.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    asgje me pak se nje ideologji fashiste nuk do mjaftonte... si edhe genocid ne shkalle masive... i administruar ne blitz. indikator kryesor mund te perdoret kompleksioni i lekures.

dolem aty ku duhej?

po ajo pjese e bardhe qe nuk eshte inteligjente? sterilizim?

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Nuk besoj se pranimi i kesaj te vertete do ngrinte ceshtjen se cfare leshin do njeriu mbi toke, dmth kush eshte misioni i njeriut mbi toke ,pra i ekzistences se tij.
    Ti ngre pyetje qe kane te bejne me kete hapesire. Po qe se njeriu do kishte ndonje mision me siguri do ishte misioni natyror i shtimit te inteligjences e cila pastaj do sillte vetiu edhe permiresimin e gjendjes se njeriut mbi toke ,shtimin e jetes e te gjitha te mirat qe vijne prej inteligjences.

Por duke qene se nuk ka nje mision atehere kjo e vertete do sillte te pakten ruajtjen e qenies njerezore nga devoluimi, nje proces normal kur bie inteligjenca totale e qenies njerezore ne planet.

Ruajtja nga devoluimi e perpjekja me mjete 'humane' per vazhdimin e evolucionit te inteligjences. Ky me duket minimumi qe njeriu i ka borxh natyres per ato 80 vjet qe kalon mbi toke.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    tashi kto shkrimet e mia lart duken jashtë teme lol

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    ok gjithë muhabeti na thotë se dodgeri është utilitarist, edhe ça? të tjerët s'jonë. tashi do presim nai ushtri me ithtarë të utilitarizmit që do na mësojnë se si toka është e sheshtë se ashu i bo punë atyre apo ça?

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  3. Shpërthim në Prishtinë, atentat ndaj presidentit Rugova
    Nga Lioness në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 07-05-2005, 08:56
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •