Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Pjeserisht korrekte. Shohim cpo ndodh:

Ne 2050 do kete rreth 500 milion te bardhe ne europe dhe 300 milion ne pjese te tjera te botes pra 800 milion ne 10 miliard ose 8% e botes.

Ne 1900 kishte 500 milion te bardhe ne 1,5 miliard njerez te planetit pra 33%.

Te dhenat e 2050 nuk marrin parasysh perzierjen qe do ndodhe sepse supozon qe te bardhet do martohen me te bardhe.

Cfare ndodhi ne Bote nga 1900 - 2050 apo periudhen e triumfit te civilizimit te bardhe.
    Te bardhet llogariten te bien nga 33% popullsise se Botes ne 8%.
    Q.ja robte cfare triumfi eshte ky civilizimi demokratik. Ketij i thone shendet.

Llogarit nese triumfon perzierja racore. Per 800 milion te bardhe mjaftojne 800 milion te tjere, qe te zhduket raca e bardhe nga planeti per shkak se geni i bardhe eshte recesiv.

Do thuash ti po cme plasi per racen e bardhe. Atehere ste plas e zeme as per shqiptaret e as per kombin,kulturen gjuhen te ciles i perket.
    Pra sic e sheh shqiptari qe do te jete i tille, te ruaje vetveten eshte i detyruar te shikoje edhe procesin e mbijeteses. Sigurisht qe sot per sot duhet me qene pak racist e ksenofob.

Pra kjo ceshtja e paranojes duhet pare si paranoje per mbijetese. Kakio une e kam paranojen e mbijeteses dhe e kam mese te justifikuar.
    thjesht sepse nuk jam dakord me propozimet qe jipen per zgjidhje nuk dmth se nuk identifikoj problemin. thjesht nuk do doja qe une ose familja ime te ishin viktima te ligjeve raciale si zgjidhje e problemit, psh te me thoshte dikush se s'ke te drejte te besh femi, ose te gjeja veten ne moshe te thyer ne ndonje kamp perqendrimi, (aspekti egoist), po aq sa nuk me duken etikisht te drejta zgjidhje te tilla (aspekti altrusit).

nuk jam kundra nje zgjidhjeje- thjesht nuk me pelqejne zgjidhjet qe jipen.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ceshtja me duket se eshte pikerisht menefregizmi ndaj problemit(nga ana jote,se per shumicen nuk eshte aspak problem).

Problemi ka nje zgjidhje shume te lehte. Ridhenia kombit rendesine qe ka e vendosja e interesave kombetare mbi interesat humano-globaliste. Kjo do te thote modifikim te struktures demokratike. Eshte sakrifice? Sigurisht por e domosdoshme.
    Etika ? Kujt i plasi per etiken perballe rrezikut qe i vjen mbijeteses se grupit ku identifikohesh .

Ligjet raciale skane pse zbatohen aty ku ka vetem nje race.
    Cpo ndodh nderkaq? Po fuqizohen grupimet naziste ne Europe. Pse ? Sepse nuk gjendet ndonje ideologji tjeter per mbijetesen e races. Ne qe e kemi nje ideologji tjeter po e perdhosim, po do vije koha kur do shpluhuroset.

Kjo teme qe ta lidhim me temen eshte pikerisht e kunderta e asaj qe na duhet. Lidhja race-inteligjence pervecse eshte mese e faktuar eshte njekohesisht nje instrument per ruajtjen e kombit shqiptar.
    Lidhja inteligjence-kulture eshte nje instrument globalizmi (perqark nje ideje qe sjell zhdukje) qe duhet luftuar.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    nga ana ime, nqs je i interesuar ta dish, problemi qendron se I don' trust no fukcing cunt. dmth sot jetojme ne shoqerine moderne qe profecoi Orvelli e Huxley. kshtu qe cfare do zgjidhje te kete problemi, duhet te respektoje parimet kryesore te liberalizmit politik, per mua. nqs me 'sakrifice te domosdoshme' e ke fjalen per sakrifice te ktyre parmeve atehere nuk ka me vend per diskutim.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    mire pra. me vjen keq qe duhet te rezultosh ne argumente te tilla te varfra. mgjths nuk me rruhet shume t'them te drejten.

p.s. e=mc2 nuk eshte vetem shpikje por edhe ligj natyror.
    O daku ajo që po thosha e ta thashë disa herë e që s'po e merr vesh, me sa duket, është se ça lidhje kanë këto muhabete tangjenciale sociologjike e politike e psikologjike me temën 'A është inteligjenca kulturore a biologjike'. Unë jom praktikisht nihilist kur vje puna me analizu realitetin, nuk më plas fare aspekti ideologjik socio-politiko-fetar, etj. Nqs ti do t'i masësh pulsin nanjonit si mu a hyji, se mund të interesojë me bo muhabet për nai gjo a ku di un për çështje ideologjie, ik e hape te forumi filozofi-psikologjisë dhe fto çin të dush, po pse ndërhy më temë tu e dredh sa anej knej, kët s'mor vesh. Shef nanji nga shkrimet e tuja të jetë mrena temës ti?

ps. po, e=mc2 është ligj natyror, po bomba atomike është shpikje nuk është ligj natyror, e kupto diferencën a jo.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga pryll Lexo Postimin
    O daku ajo që po thosha e ta thashë disa herë e që s'po e merr vesh, me sa duket, është se ça lidhje kanë këto muhabete tangjenciale sociologjike e politike e psikologjike me temën 'A është inteligjenca kulturore a biologjike'. Unë jom praktikisht nihilist kur vje puna me analizu realitetin, nuk më plas fare aspekti ideologjik socio-politiko-fetar, etj. Nqs ti do t'i masësh pulsin nanjonit si mu a hyji, se mund të interesojë me bo muhabet për nai gjo a ku di un për çështje ideologjie, ik e hape te forumi filozofi-psikologjisë dhe fto çin të dush, po pse ndërhy më temë tu e dredh sa anej knej, kët s'mor vesh. Shef nanji nga shkrimet e tuja të jetë mrena temës ti?

ps. po, e=mc2 është ligj natyror, po bomba atomike është shpikje nuk është ligj natyror, e kupto diferencën a jo.
    qenke shume tendencioz ti daku... por do m'duhet te perseris veten per t'iu pergjigjur pyetjes.... ne fjale te tjera je duke perseritur pyetjen... je duke i rene fyellit me nje vrime... je duke bere te njejten pyetje... clidhje ka A me B, kur ta kam shpjeguar shume mire se clidhje kane teorite biologjike mbi inteligjencen, me ideologjite raciste... thjesht se une e komunikova ne kete teme lidhjen midis teorive biologjike mbi inteligjencen e ideologjite raciste, nuk dmth se kjo lidhje nuk ekzistonte... a po jo daku? e kupton idene mbrapa ksaj pyetjes apo te intereson ti turbullosh kuptimin ne retorike? e kam fjalen... nqs sjellja e ideologjise ne kete teme ishte e pavend... dhe sic e quan ti 'pa lidhje', ose 'jashte teme', atehere nuk do te sillte debat.... kshtu qe pse vjen verdalle si kali ne leme? prit kur te besh te njejten pyetje 2 postime me tutje.

p.s teorite biologjike mbi inteligjencen mund te kene te njejten lidhje kauzale me ideologjite raciste sic kishte e=mc2 me bomben atomike.

Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    o daku mos u islamizo dhe ti mër jau. ÇA LIDHJE KA KJO QË THU ME TEMËN? a e merr vesh që je tu fol për etikën e shpikjeve që bazohen mbi ligje natyrore a jo? Po ÇA LIDHJE KANË KËTO ME TEMËN? Nuk të mjafto forumi filozofi-psikologjisë anej? Pse duhet të folësh ktu?

Ça i hyn në punë kësaj teme se ça shpikje mekanike do bosh ti mbi faktin se inteligjenca është e trashëgushme dhe i nënshtrohet evolucionit dhe në raca të ndryshme ka nivele të ndryshme?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    o daku, mos je autistik?

Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    siç kanë thon dhe çunat e lagjes, është punë muri dhe çekiçi

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    nga ana ime, nqs je i interesuar ta dish, problemi qendron se I don' trust no fukcing cunt. dmth sot jetojme ne shoqerine moderne qe profecoi Orvelli e Huxley. kshtu qe cfare do zgjidhje te kete problemi, duhet te respektoje parimet kryesore te liberalizmit politik, per mua. nqs me 'sakrifice te domosdoshme' e ke fjalen per sakrifice te ktyre parmeve atehere nuk ka me vend per diskutim.
    E sheh lale qe je dogme e gjalle e qe ste rruhet fare per zgjidhjen e problemit e as per problematikat qe do i sjelle kombit ne te ardhmen.
    Ky eshte problemi real qe fshihet pas kesaj teme. Dogma fshihet edhe pas ceshtjeve qe ne pamje te pare duken pastertisht shkencore.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga pryll Lexo Postimin
    siç kanë thon dhe çunat e lagjes, është punë muri dhe çekiçi
    Pryllo po ta shpjegoj une mendimin e artfullit lale se me duket spo e kuptoke deri ne fund.

Nese nje e vertete kercenon parimet apo me sakte ideologjine qe mban ne kembe sistemin ku jetojme, per artfullin eshte e demshme dhe si e tille duhet hedhur poshte e shkelur me kembe si genjeshter .
    Per ta bere me te qarte po te jap shembullin historik qe vete e permende:

Toka eshte e sheshte- thoshte Kisha e grupi shkencetar i kishes merrej me hedhjen e provave qe duhet ta vertetonin kete genjeshter.

Nderkaq e verteta ishte se Toka eshte e rrumbullaket. Kjo e vertete ishte e demshme per ideologjine ku bazohej shoqeria atehere.

Arfulli po te ishte ne kohen e atehershme do shqyej me katersh per te vertetuar se toka eshte e sheshte ,pasi e vertata qe toka eshte e rrumbullaket demton rende ideologjine sunduese.

Me pak fjale bota e sotme qe erdhi si rezultat i triumfit te arsyes se lire tashme po ngurtesohet serisht brenda ideologjise.
    Arfulli eshte partizan i ngurtesimit dhe eshte kunder arsyes se lire, ashtu sikunder edhe hapesi i temes.

Kupto ti lale qe ti e une jemi per ne burg se duam arsyen e lire. Atehere do futeshe per herezi kurse sot per racizem.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  3. Shpërthim në Prishtinë, atentat ndaj presidentit Rugova
    Nga Lioness në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 07-05-2005, 08:56
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •