Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin

Une e kam thene dhe me pare qe eshte e vertete se jane martuar bijte e ademit me njeri tjetrin.Pra Ademi ka lindur shume cifte binjakesh (moter e vella) secili binjak martohej me gjinine e kundert te nje cifti tjeter binjakesh dhe keshtu u shumua njerzimi pikerisht prej kesaj me vone lindi konflikti midis Habilit dhe Kabilit.Mirepo nuk do te thote se Incesti ne kete kohe eshte i barazvleshem ne ate kohe.E kam thene dhe ne postimin tjeter se krijimi ne ate kohe gjenetikisht dhe fizikisht materialisht ishte ndryshem nga krijimi i sotem.
    Me ty mund te besedohet sepse e pranon realitetin siq eshte. Gjithashtu po pranon edhe ndryshimin gjenetik, fizik dhe material. Gjithashtu po pranon se edhe legjet apo urdherimet ne librat e shenjte kane ndryshuar pra i jane pershtatur ketij ndryshimi tone. Une po kerkoj te them se perse te mos ndryshojne pra te pershtaten serish jo vetem ne aspektin gjenetik por ne te gjitha aspektet pasi njerezimi ka ndryshuar shume qe nga koha e daljes se ketyre librave apo jo? Shume mund te pyesin se pse Zoti nuk nxjerr me libra te tjere apo qe duhet te presim Zotin te nxjerre libra te tjere te shenjte kurse une mendoj se edhe nese e ka bere ati kete, pra qe te na udhezoje me ane te librave te shenjte, Ai nuk do ta beje me kete pasi sot gjithkush e din se cfare eshe e mira dhe cfare eshte e keqja dhe ka aftesine si dhe mundesine qe te zgjedhe mes ketyre prandaj nuk jane me te nevojshme keto ligje. Pse mos te pershtatemi me kohen por te fiksohemi pas disa ligjeve qe ishin per kohe dhe kushte te tjera. E thashe dhe me pare perse te lahemi vetem qe thote Zoti qe duhet te lahemi para se te falemi apo dicka e tille, kur mund te ndergjegjesohemi se duhet te lahemi sepse eshte e nevojshme te lahemi. Ne nuk jemi me injorante si dikur qe duheshin keto menyra qe te na impononin te vepronim ne menyre qe te kishim nje jete te shendetshme, por tani ne kemi inteligjencen dhe dijen e nevojshme qe te dime se si te sillemi apo jo? Pra le te ndergjegjesohemi dhe te besojme ne Zot si dhe te veprojme ne jete pa u udhezuar nga librat e shenjte. Ndoshta kjo eshte e veshtire per brezin e vjeter dhe keta mund te jetojne me udhezimet e ketyre librave por ama te ua percjellin kete dhe brezave te ri kjo nuk duhet te ndodhe. Ne nuk kemi nevoje per keto udhezime per te jetuar dhe keto udhezime do na linin shume mbrapa.

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Sipas teje duhet me ligjeru homoseksualet?

Zoti pervec ndryshimeve ne qenien njerzore solli dhe profete me ligje te ndryshme ne kohe te ndryshme porse thelbi i monoteizmit ka qene i njejte.Edhe nese ka dashur te ndryshoje dicka ne ligjet e Tij vetem Atij i takon e drejta dhe ekskluziviteti per ndryshim.Njerezve te rendomte nuk ju ngelet gje tjeter vetem se ti nenshtrohen ligjeve te tij nese deshirojne te jene ne Paqe me te.Ne te kundert le te vuajne pasojat e moszbatimit te ligjeve te tij pejgamberike.

Larja sot eshte bere domosdoshmeri pasi njeriu gjendet perballe shume ndotjes atmosferike dhe pluhurave.Uji te pijshem shyqyr Zotit kemi.Nuk e di pse te pengon ty larja .Ka me ligj te bukur se pastertia e besimtarit.Ky eshte modernizim te rrish i paster i lare ti falesh Zotit, ti shfrytezosh begatite e Tij natyrore dhe ta falenderosh Ate per Miresite qe te ka dhene.
    Sa budalla eshte "Odisea"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga Prodigious Lexo Postimin
    Une nuk besoj ashtu sic besoni ju me ane te librave ne krijimin e njeriut. Une besoj se eshte si me poshte pasi duke pare zbulimet e fundit te shkences e nxora dhe kete konkluzion.

Ne fillim kemi shperthimin e nje mase me elemente te ndryshem, pastaj kemi formimin e planeteve si pasoje e perplasjes se meterialeve ne hapesire si pasoje e rrotullimit te tyre, si dhe diellit si pasoje e pikes se shperthimit dhe e terheqjes.
    Te vecojme token. Ne fillim ishte e zjarrte, pastaj me kalimin e kohes duke u goditur nga kometa te cilat ishin copeza me akuj dhe me bakterje apo jete, te planeteve te tjera te cilet kishin shperthyer. Pra keto kometa sollen uje ne toke duke krijuar dhe koren e saj si dhe duke sjelle jeten ne toke. Me pas kemi evoluimet e ketyre bakterjeve, ne ujore pra qe jetojne vetem ne uje, pastaj ne amfibe pra qe jetojne edhe ne uje edhe ne toke, ne zvarranike qe jetojne ne toke, e me vone ne forma te tjera jete me te sofistikuara deri tek njerezimi.

Pra Zoti nuk e filloi universin me token, sepse toka nuk eshte qendra e universit apo jo. Ja dhe nje gabim tjeter i librave te shenjte sepse kishte drite para se te krijohej toka se ka yje me te vjetra se ylli yne. Po nesjse te mos dalim nga tema e po deshe te flasim per krijimin e universit hapim nje teme te re se po te futen dy tema ketu behet nje lemsh qe nuk e merr vesh i pari te dytin. Dhe do ju lutesha te shkruani idete tuaja ketu sa me shkurt dhe qarte dhe me fjalet tuaja. Nese doni te thoni se ne librin e shenjte thuhet keshtu ju besojme e ska nevoje ta shkruani komlet ate qe shkruhet ne ato libra. Besoj se me kuptuat. kjo vlente per te gjithe FLM

Do ta gjeni nje zhgjidhje vetem nese do te jeni dakord se Bibla dhe Kurani jane libra fetare: i pari tregon historine e vertet te mardhenjeve mes Zotit dhe njerzimit; i dyti eshte nje meditim mbi kete. Pra Bibla dhe Kurani nuk na thone si Zoti ka krijuar gjithcka, por vetem qe Ai ka krijuar gjithcka.
    Shkencetaret, te pajsur prej Zotit me aftesite njerezore te vecanta, duhet te studiojne me metodat e shkencave si Zoti e ka krijuar gjithesine. Ndoshta nuk do te arrijne te sqarojne gjithcka, por shume gjera po. Zhvillimet e astronomise dhe e gjenetikes jane ne kete drejtim.

Prodigious, ti ke shkruar: "Ne fillim kemi shperthimin e nje mase...". Mire, nga ana shkencore kjo mund te jete e sakte. Shkenca nuk ka pretenduar akoma te shpjegoje origjinen e kesaj mase qe u perplas me nje shperthim te mrekullueshem (Nje mase qe shperthen, ekziston)ibrat e shenjta na perkujtojne se asgje nuk vjen prej asgjeje. Qe Zoti ka krijuar githcka prei asgjeje ne saje te gjithpushtetsine e vet. Edhe na ka krijuar edhe ne, sepse ekzistojme, por nuk kemi bere vetveten, atehere Dikush na ka krijuar e ne sipas natyres tone njerezore jemi lidhur me Ate qe na ka thirrur ne ekzistencen. Njohja e ketyre gjerave nuk eshte nje privilegj e myslymaneve, e ortodokseve, e budisteve, e katolikeve...eshte gjendja ekzistenciale e cdo njeriu e cdo njeri e ka drejten dhe me shume detyren te kerkoje nje pergjigje te arsyeshme ketyre pyetjeve, ne traditen fetare e tij me pare, e pastaj ne traditat fetare me te ndryshme: budista, kristiane, myslymane...

Cdo pergjigje (edhe per origjinen e njerezimit, te incestit, te ervolucionizmit... ) pyetjeve qe fillojme me "si" nuk e gjejme as ne Biblen as ne Kuranin (qe per te na shpallur historine e dashurise se Zotit per ne qe prej fillimit, kane vendosur esencen e mesazhit brenda kornizes se njohurive shkencore te koherave te tyre.
    Me fjale tjetra shkrimtaret e Bibles dhe te Kuranit, te frymezuar prej Zotit, kane shkruar nje histori shelbimi, dhe jo nje traktat biologjie, astronomie, etikes....E per te shkruar nje histori shelbimi te kuptueshme nga lexuesit e tyre, kane perdorur njohurite shkencore, primitive me te vertet, e kohes se tyre.
    Me simpati. crici_01
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga crici_01 : 05-07-2008 mė 07:49

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga crici_01 Lexo Postimin
    Do ta gjeni nje zhgjidhje vetem nese do te jeni dakord se Bibla dhe Kurani jane libra fetare: i pari tregon historine e vertet te mardhenjeve mes Zotit dhe njerzimit; i dyti eshte nje meditim mbi kete. Pra Bibla dhe Kurani nuk na thone si Zoti ka krijuar gjithcka, por vetem qe Ai ka krijuar gjithcka.
    Shkencetaret, te pajsur prej Zotit me aftesite njerezore te vecanta, duhet te studiojne me metodat e shkencave si Zoti e ka krijuar gjithesine. Ndoshta nuk do te arrijne te sqarojne gjithcka, por shume gjera po. Zhvillimet e astronomise dhe e gjenetikes jane ne kete drejtim.

Prodigious, ti ke shkruar: "Ne fillim kemi shperthimin e nje mase...". Mire, nga ana shkencore kjo mund te jete e sakte. Shkenca nuk ka pretenduar akoma te shpjegoje origjinen e kesaj mase qe u perplas me nje shperthim te mrekullueshem (Nje mase qe shperthen, ekziston)ibrat e shenjta na perkujtojne se asgje nuk vjen prej asgjeje. Qe Zoti ka krijuar githcka prei asgjeje ne saje te gjithpushtetsine e vet. Edhe na ka krijuar edhe ne, sepse ekzistojme, por nuk kemi bere vetveten, atehere Dikush na ka krijuar e ne sipas natyres tone njerezore jemi lidhur me Ate qe na ka thirrur ne ekzistencen. Njohja e ketyre gjerave nuk eshte nje privilegj e myslymaneve, e ortodokseve, e budisteve, e katolikeve...eshte gjendja ekzistenciale e cdo njeriu e cdo njeri e ka drejten dhe me shume detyren te kerkoje nje pergjigje te arsyeshme ketyre pyetjeve, ne traditen fetare e tij me pare, e pastaj ne traditat fetare me te ndryshme: budista, kristiane, myslymane...

Cdo pergjigje (edhe per origjinen e njerezimit, te incestit, te ervolucionizmit... ) pyetjeve qe fillojme me "si" nuk e gjejme as ne Biblen as ne Kuranin (qe per te na shpallur historine e dashurise se Zotit per ne qe prej fillimit, kane vendosur esencen e mesazhit brenda kornizes se njohurive shkencore te koherave te tyre.
    Me fjale tjetra shkrimtaret e Bibles dhe te Kuranit, te frymezuar prej Zotit, kane shkruar nje histori shelbimi, dhe jo nje traktat biologjie, astronomie, etikes....E per te shkruar nje histori shelbimi te kuptueshme nga lexuesit e tyre, kane perdorur njohurite shkencore, primitive me te vertet, e kohes se tyre.
    Me simpati. crici_01
    Ne rradhe te pare te gjithe e dine se katolicizmi eshte me i vjeter se muslimanizmi. Por nuk eshte kjo qeshtja, sepse kjo vetem sa ngjall me teper lufte mes feve.

Qeshtja eshte tek krijimi. Une nuk e pranoj inegzistencen. Por ti perdeerisa thua e krijoi nenkupton se e krijoi nga asgjeja, kurse une jam i mendimit se kurre nuk ka patur krijime, lindje dhe vdekje, por ka patur vetem shnderrime apo transformime. Pasi asgje nuk humbet dhe perderisa nuk humbet as nuk eshte krijuar ndonjehere por thjeshte ekziston. Ju mendoni ne parim se gjithcka ka nje fillim A dhe nje mbarim B kurse une mendoj se A eshte e bashkuar me B pra qe fillimi dhe mbarimi qe e quan ti nuk eshte ashtu por eshte thjeshte nje shnderrim. Si mund te ekzistoje inekzistenca? I vetmi shpjegim qe kam arritur ti jam inekzistences apo asgjese eshte qe asgjeja eshte nje inekzistence e rrethuar nga ekzostenca se psenrdyshe nuk mund te ekzistonte. Pra fale ekzistences kemi inekzistencen edhe pse jam shume i paqarte dhe i pasigurte ne kete perfundim. Pra krijuesi nuk eshte i tille por po te jemi me te sakte duhet ta quajme shnderruesi ose transformuesi. Asgje nuk eshte krijuar ndonjehere dhe asgje nuk do zhduket ndonjehere, por vetem do ekzistoje. Alfa me omegen jane nje... Nuk ka fillim dhe mbarim por vetem shnderrime apo transformime. Me thuaj nje gje qe pushon se ekzistuari? Vetem nje shembull me jep por kujdes ne pergjigjet qe do japesh pasi mund te ngaterrohesh.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga Prodigious Lexo Postimin
    Ne rradhe te pare te gjithe e dine se katolicizmi eshte me i vjeter se muslimanizmi. Por nuk eshte kjo qeshtja, sepse kjo vetem sa ngjall me teper lufte mes feve.

Qeshtja eshte tek krijimi. Une nuk e pranoj inegzistencen. Por ti perdeerisa thua e krijoi nenkupton se e krijoi nga asgjeja, kurse une jam i mendimit se kurre nuk ka patur krijime, lindje dhe vdekje, por ka patur vetem shnderrime apo transformime. Pasi asgje nuk humbet dhe perderisa nuk humbet as nuk eshte krijuar ndonjehere por thjeshte ekziston. Ju mendoni ne parim se gjithcka ka nje fillim A dhe nje mbarim B kurse une mendoj se A eshte e bashkuar me B pra qe fillimi dhe mbarimi qe e quan ti nuk eshte ashtu por eshte thjeshte nje shnderrim. Si mund te ekzistoje inekzistenca? I vetmi shpjegim qe kam arritur ti jam inekzistences apo asgjese eshte qe asgjeja eshte nje inekzistence e rrethuar nga ekzostenca se psenrdyshe nuk mund te ekzistonte. Pra fale ekzistences kemi inekzistencen edhe pse jam shume i paqarte dhe i pasigurte ne kete perfundim. Pra krijuesi nuk eshte i tille por po te jemi me te sakte duhet ta quajme shnderruesi ose transformuesi. Asgje nuk eshte krijuar ndonjehere dhe asgje nuk do zhduket ndonjehere, por vetem do ekzistoje. Alfa me omegen jane nje... Nuk ka fillim dhe mbarim por vetem shnderrime apo transformime. Me thuaj nje gje qe pushon se ekzistuari? Vetem nje shembull me jep por kujdes ne pergjigjet qe do japesh pasi mund te ngaterrohesh.
    Je ne kundershtim dhe me shkencen te ti kujtoj pak Vrimat e zeza a nuk ka nje perfundim ketu . Kurs eme kete shendrrim dhe transformim ma qarteso pak ku do dalesh me kete .
    Pershendetje
    KOSOVA E MADHE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Je ne kundershtim dhe me shkencen te ti kujtoj pak Vrimat e zeza a nuk ka nje perfundim ketu . Kurs eme kete shendrrim dhe transformim ma qarteso pak ku do dalesh me kete .
    Pershendetje
    Lol. Vrimat e zeza nuk jane perfundimi por sapo fillon e zeza aty materja apo lenda qe po rrotullohet kalon shpejtesine e drites dhe udheton ne kohe duke shkuar ne nje univers tjeter. Pra vrimat e zeza jane porta mes universeve. Kujdes kurre mos prano se ekziston inegzistenca. Gjithcka ka qene eshte dhe do jete. Gjithcka shnderrohet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Mes galaksive desha te them se u ngaterrova.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prodigious : 05-07-2008 mė 13:28

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •