Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Happy Maska e milanistja_el
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    ne krahet e dashurise... por me mendje ne Elbasanin tim te dashur...
    Postime
    2,065
    Citim Postuar më parë nga [LoTi] Lexo Postimin
    Divorcet po behen realitet gjithmone e me i shpesht kohet e fundit.

Me ke duhet te qendrojne prinderit? A ka ndonje specifike gjinore (dmth vajzat me nenat dhe djemte me baballaret)?

Nese po, kush jane argumentet per secilen pale.

P.sh.

Nese vajza do i kaloje te atit, do kete probleme kur te rritet??
    Per mendimin tim, nese nje çift divorcohet femija duhet te qendroje me te dy. E di qe ne shoqerine shqiptare eshte e veshtire te kesh marredhenie me njeriun qe dikur ishte bashkeshorti / bashkeshortja jote dhe qe tani s'eshte asgje... kjo per shkak te mentalitetit te semure qe vazhdon te mbizoteroje ne shoqerine shqiptare, por dhe per shkak te egoizmit tone si njerez, ai/ajo me lendoi dhe une ia kthej me te njejten monedhe duke bere te mundur qe femija t'i kundervihet.
    Per çdo veprim qe hidhet duhet te mendohet mbi te gjitha per te miren e femijes dhe e mira e femijes eshte te rritet me nje nene e nje baba, e mira e femijes eshte qe te dyja palet te bejne te pamunduren per t'i siguruar atij kushte te pershtatshme per t'u rritur, ndonese nuk jetojne te gjithe ne te njejten çati. Femija ka nevoje qe ne çdo moment te jetes se tij t'i kete prane te dy prinderit. Sado njeri i keq te jete nena apo babai i femijes, askush nuk do ta doje femijen tend me shume se ai/ajo qe i ka dhene jete.
    Me duket krim kur shoh nena apo baballare qe e mbushin femijen qe te vogel me vrer kunder pales tjeter.
    Ne duhet te mesojme te kontrollojme urrejtjen tone, duhet te mesojme te jemi tolerant, te falim dhe mbi te gjitha te trasmetojme ndjenja te shendosha e te sinqerta tek femijet tane. Ky eshte nje prind i mire... jo ai qe e meson femijen te urreje nenen apo babain, tezen apo hallen, gjyshin apo gjyshen pse ishin shkaktaret e divorcit. Le t'ia kursejme keto vuajtje...
    Mos ua bej te tjereve ç'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...

lezeti
    Anëtarësuar
    07-09-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    4
    persh teme shume e prekur.Per mendimin nese ndahen prinderit do te thote se mamaja kaqene k...e dhe nese femioja sidomos nese eshte vajze do te behet k...e kshu qe eshte me mire te qendroje me babain .ciao

lezeti
    Anëtarësuar
    07-09-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    4
    se bera shaka pak me pare,normal qe nena di te kujdeset me mire per femijen ne moshe te vogel por edhe babai ka rolin e vet kshu qe ky ligji eshte shume i mire ku i jep te drej ten edhe babait edhe nenes per femijen.Pastaj zotesia qendron te prinderit qe tja bejne femijes sa me te lehte kete gjendje.

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    Citim Postuar më parë nga alda09 Lexo Postimin
    Femija duhet te qendroj me prinderin qe eshte me ne gjendje ta edukoj po kjo s'do te thote qe femijes ti ushqesh urrejtje per palen tjeter se eshte idjotesi.

Pajtohem komplet me mendimin tend..............

Mua kjo tem me prek personalish ku nuk e shoh djalin tim mbas 5 vitesh......sepse ma ka rrembyer kundra ligjit...........mbas gjith asaj lufte me gjyqe djali mbush 12 vjec tani ne gusht kerkova edhe me forzen e polizise qe ta merrja sepse eshte ne afidamentin tim ai e rrembeu nga polizia.......
    Kuptohet qe dhe djalin ma kane vene kunder meje,e ai ndofta tani nuk deshiron te kthehet me tek une ktu ne milano...........
    Nuk ia uroj asnje nene e babe gjithashtu te kaloj ate qe po kaloj une.......
    Jeta ime vazhdon me nje njeri tjeter por koha e ora ime eshte e ndaluar ne ate dite ne aeroportin malpensa milano kur un nist aeroplani qe ishte djali siper e ndjeva qe un nuk do ta shihja me...............
    Se sa po vuaj e sa ke vuajtur djali im se tani nuk them qe vuan me sepse eshte ambjentuar nuk ka fjale per ti pershkruar ...........

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    Citim Postuar më parë nga alda09 Lexo Postimin
    Femija duhet te qendroj me prinderin qe eshte me ne gjendje ta edukoj po kjo s'do te thote qe femijes ti ushqesh urrejtje per palen tjeter se eshte idjotesi.

Pajtohem komplet me mendimin tend..............

Mua kjo tem me prek personalish ku nuk e shoh djalin tim mbas 5 vitesh......sepse ma ka rrembyer kundra ligjit...........mbas gjith asaj lufte me gjyqe djali mbush 12 vjec tani ne gusht kerkova edhe me forzen e polizise qe ta merrja sepse eshte ne afidamentin tim ai e rrembeu nga polizia.......
    Kuptohet qe dhe djalin ma kane vene kunder meje,e ai ndofta tani nuk deshiron te kthehet me tek une ktu ne milano...........
    Nuk ia uroj asnje nene e babe gjithashtu te kaloj ate qe po kaloj une.......
    Jeta ime vazhdon me nje njeri tjeter por koha e ora ime eshte e ndaluar ne ate dite ne aeroportin malpensa milano kur un nist aeroplani qe ishte djali siper e ndjeva qe un nuk do ta shihja me...............
    Se sa po vuaj e sa ke vuajtur djali im se tani nuk them qe vuan me sepse eshte ambjentuar nuk ka fjale per ti pershkruar ...........

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    per mendimin tim te rri me ate qe e mban mire nuk e kam fjalen qe tja blej te gjitha etj por ai qe kujdeset me mire per femin qe nuk e len mbas dore se nganjihere nuk esht mamaja kjo por babai e mban me mire!
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

' Maska e Earta
    Anëtarësuar
    11-08-2008
    Postime
    336
    Me cilin ta ken piken e qejfit.
    **** ** ** ***** ** ***!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Femijet duhet ti rrisi nena.Vetem kur ajo nuk eshte ne gjenje te kujdeset per femijet ,i takojne babait.Ka dhe nena qe nuk e meritojne fjalen nene.
    Jam nene vet.Jam une ajo qe e ushqej ,e laj e edukoj ,kujdesem per te kur femija eshte i semure.E gdhij te koka e cunit.Burri e do shume femijen ,por nuk eshte ne gjendje te kujdeset per femijen ashtu sikur dhe une.Po s'isha une ne shtepi femija ngel pa ngrene.E shikon as e shikon femijen dy ore ne dite.Si puna e burrit tim jane shumica e burrave.Jane te rralle ata baballare qe dine te rrisin femije dhe qe kane durim me femijet(qe eshte dhe me kryesorja).Kur eshte puna per te rritur,kujdesur per femijet burrat thone e ka nena per detyre,kur u ndakan duan ta mbajne ata femijen.Nuk eshte krim ta ndash femijen nga nena?Eshte e vertete qe femija ka nevoje per te dy ,por rolin e nenes ,babai nuk e ben dot dhe mendoj se kur eshte i vogel femija ka me shume nevoje per nenen.Kur te jete ne nje moshe qe kupton femija mund te zgjedh te rri me ke do te jetoje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 15-08-2008 më 10:56

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Prindër, misioni i pamundur?
    Nga Xhuxhumaku në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-09-2012, 09:17
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  4. UNICEF: Ne bote femijet me varfer ne Azi, ne Ballkan, femijet me te varfer ne Shqiper
    Nga iliria e para në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-10-2006, 09:38
  5. Femijet anemik behen agresiv!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 19:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •