Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 85
    Grupi Anti-Nato perforcohet dita dites, aty bejne pjese perveç Rusise edhe Kines edhe vende satellite te tyre, Korea e Veriut, pellgu i Indokines, Kazakstan, Uzbekistan, por qe ne nje lufte totale mund te jene edhe India, Pakistani, Irani, Siria…, mund te kem harruar ndonje tjeter…
    Grupi i Natos, si edhe e dime eshte i perbere nga Sh.B.A. , Kanada, Australi, Europe me perjashtim te pak vendeve neutrale si Svicra, Austria, Finlanda, Norvegjia, Ballkani Jugor, por ne nje konflik hipotetik nuk harrohen Izraeli, Egjupti, Turqia, e ndonje tjeter me pak rendesi…
    Vjet ne 10/08/2007 , ne Kine u riformua “ Grupi i Shangait”, si pergjigje kunder Natos, me nostalgjine e “ Paktit te Vashaves “…
    Forcat jane te ndara keshtu:
    Kina.
    2,25 milione ushtare, 402 testata nukleare ( berthamore ), 70 nendetese …
    Rusia.
    1,1 milion ushtare, 8232 testate nukleare, 70 nendetese…
    Shpenzimet ushtarake te Kines ne 2006 ishin 49,5 miliarde €., Rusia 34,7 miliarde €. , aleatet e tyre 0,8 miliarde €.

Nato
    3,8 milion ushtare, 7601 testata nukleare, 183 nendetese …
    Shpenzimet e 2006 per armatim sipas renditjes jane;
    Sh.B.A. – 528,7 miliarde €.
    Britanna e Madhe – 59,2
    Franca – 53 miliarde €.
    Gjermania 36,9
    Italia – 29,9 miliarde €.
    Aleatet e tyre – 89 miliarde €.

Nato = 796,7 miliarde €. ----- Grupi i Shangait = 85 miliarde €.
    Megjithe se shpenzimet jane te domosdoshme, faktori zjarr eshte pak a shume i barabarte.

Pra ka ardh koha qe bota te rindahet ne zona infuence. Sh.B.A.-ja do te tregoje forcen jo vetem kunder Iranit, por edhe kunder “grupit”…, pasi rrezikohet nje konflikt mbareboteror, seriozisht!
    Bushi do te dale nga skena, pa lufte, por ai qe do te vije pas tij, ka shume mundesi te beje diktat kunder Iranit, Sirise, Korese apo vete Gjigantit kinez.
    Vete fakti qe jo rralle shihen Tupolev qe patrullojne zona nen mbikqyrjen e Sh.B.A.-se dhe te Natos, siç ishte edhe rasti i fluturimeve te ketyre bombardjereve ruse, me nje fluturim 15 oresh, mberriten ne bazen ushtarake te USA ne Guam ne Paqesor…, sipas Ivan Safrançuk , pergjegjesi i World Security Instititute te Moskes, “pilotet tane kene shkembyer nje buzeqeshje me koleget americane dhe jane kthyer ne baze…”, gjithashtu edhe Agjensise Reuters i jane drejtuar me nje thenie, “ nuk ka asgje te çuditeshme qe Moska te dergoje bombardiere perqark botes, e kishin vetem reduktuar pakez per aresye fondesh, por qe kurre nuk kane ndalurar se qarkur boten ruset”…
    Pra SH.B.A- ja ka aresye dhe njekohesisht do nje pretekst per te treguar “ forcen e vertete “te saja, nga ana tjeter, mos te harrojme qe pothuaj tere vendet arabe, jane kunder nje Irani dhe Pakistani te “forte” dhe hegjemone…, ata do te perkrahin SH.B.A.-ne ne teresi.
    Jo pak takime te niveleve te larta, jane bere nepermjet arabeve dhe izraeliteve, ne Egjipt…
    Pra ka mundesi te shohim çudira, nese na lene kohe te kuptojme se ç’behet…!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    ti mer dak,leri shmangjet nga tema me ate postimin me lart.nuk hyn klara's... fare ne kte teme,ajo nuk eshte ne linje,te pergjigjet vete,per vrerin e qelbur qe nxjerr nga goja.

ki nje gje parasysh nga une,AMERIKES nuk i rruhet shume se ka nje artful girl dodger ketu qe ben propagande antiamerikane.Amerika eshte shtylla e demokracise boterore,ju pelqen apo sju pelqen komunisteve si puna jote,qe kur jua do puna,beheni aleate jo vetem me arabin,por dhe me djallin.
    kjo eshte sikurse une te jem duke folur per rolin e mateses ne shoqerine moderne, edhe ti te thuash 'gay-ve nuk u rruhet shume se ti je anti-gay'.

ma shpjego nje here ne c'kontekst e sheh ti ameriken si shtylla e demokacise boterore? me shpjego se si do e mbroje ti afirmativen... edhe cilat mund te ishin argumentet e pales kundershtuese... dmth ti nuk mund te kapesh ne befasi prej pales kundershtuese... duhet te kesh nje fare ideje te argumnteve te tyre. konkretisht fillo me nje perkufizim operativ te 'shtylles se demokracise boterore', i cili do te mbeshteste ceshtjen tende.

ma shpjego gjithashtu se ku dole me konkluzionin se jam komunist... ose se cfare i ben tipat si puna ime... tipa si puna ime...

apo jam duke ekzagjeruar aftesite e tua sepse ti nuk e di se ca je duke folur edhe ti ne fakt ushqehesh ne m.. edhe po vjen verdalle per te ngrene?

dmth mqns me akuzove per shmangje bisede me nje fjale.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    ti mer dak,leri shmangjet nga tema me ate postimin me lart.nuk hyn klara's... fare ne kte teme,ajo nuk eshte ne linje,te pergjigjet vete,per vrerin e qelbur qe nxjerr nga goja.

ki nje gje parasysh nga une,AMERIKES nuk i rruhet shume se ka nje artful girl dodger ketu qe ben propagande antiamerikane.Amerika eshte shtylla e demokracise boterore,ju pelqen apo sju pelqen komunisteve si puna jote,qe kur jua do puna,beheni aleate jo vetem me arabin,por dhe me djallin.
    po shko re loqe merr vesh ca behet njehere e pastaj hajde na trego kush eshte Amerika. Amerika e Bushit seshte gje tjeter vecse nje shtet FASHIST! Fashizmi nuk ka vetem format qe i kane dhene Hitleri me Duçen apo dhe te tjere. Fashizmi ka shume forma. Shko meso ihere e pastaj hajde na shit pordhe per Ameriken. Sikur te ka qi nenen Bushi e mbron.

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Po i harron tani ti qe 1.5 miliard musliman do ja kishin ba qifutve me zi se Hitleri .
    Do i kishin hyre nga brenda dhe bombat atomike s' do i benin pune .
    po qe per lufte jane te paret ata vetem se nuk duhet harruar se nuk eshte me koha shpates

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    kjo osht për të qartësu pak idetë

Emri:  middleeastmap.jpg

Shikime: 178

Madhësia:  54.4 KB

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Kjo është për ti qartësuar pak më shumë idetë.

Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    po qe per lufte jane te paret ata vetem se nuk duhet harruar se nuk eshte me koha shpates
    Emri:  Caricature_30-2.jpg

Shikime: 152

Madhësia:  48.5 KB

Ndonjë arab mund të na ndihmojë edhe në përkthimin e pjesës sipër.

Kam lexu tek një faqe një artikull ku pas një mbledhjeje të krerëve të Al Qaedës, këta kishin dalë me një deklaratë apo vendim, ku vet Bin Laden dallonte armikun nr 1 të tyre, që ishin shitët, asnjë fjalë për USA apo Izrael.

USA do ta bëjë si në luftën e parë të gjirit, do fusi trupat arabe të parat në Iran.

ja dhe faqja shikoni e kontrolloni

http://www.e-prism.org/

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga MUAHHH Lexo Postimin
    po shko re loqe merr vesh ca behet njehere e pastaj hajde na trego kush eshte Amerika. Amerika e Bushit seshte gje tjeter vecse nje shtet FASHIST! Fashizmi nuk ka vetem format qe i kane dhene Hitleri me Duçen apo dhe te tjere. Fashizmi ka shume forma. Shko meso ihere e pastaj hajde na shit pordhe per Ameriken. Sikur te ka qi nenen Bushi e mbron.
    ok,tani po i shoh keto postime.
    une nuk shava njeri,tani po me detyroni,ju pederastet e peshtire komuniste,ty ta ka qi nonen enver hoxha qe bo si trim ketu,se qe jeni dy xhaje shkerdhata ti dhe artfooll,kte e mora vesh.

tani boll mos e kruni mo!
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 04-07-2008 më 09:00
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga artFOOL BUDALLA dodger Lexo Postimin
    kjo eshte sikurse une te jem duke folur per rolin e mateses ne shoqerine moderne, edhe ti te thuash 'gay-ve nuk u rruhet shume se ti je anti-gay'.

ma shpjego nje here ne c'kontekst e sheh ti ameriken si shtylla e demokacise boterore? me shpjego se si do e mbroje ti afirmativen... edhe cilat mund te ishin argumentet e pales kundershtuese... dmth ti nuk mund te kapesh ne befasi prej pales kundershtuese... duhet te kesh nje fare ideje te argumnteve te tyre. konkretisht fillo me nje perkufizim operativ te 'shtylles se demokracise boterore', i cili do te mbeshteste ceshtjen tende.

ma shpjego gjithashtu se ku dole me konkluzionin se jam komunist... ose se cfare i ben tipat si puna ime... tipa si puna ime...

apo jam duke ekzagjeruar aftesite e tua sepse ti nuk e di se ca je duke folur edhe ti ne fakt ushqehesh ne m.. edhe po vjen verdalle per te ngrene?

dmth mqns me akuzove per shmangje bisede me nje fjale.
    idiot komunist,psikopatik,ti meriton vetem injorim.

shan Ameriken ky plehra,ky llumi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 04-07-2008 më 09:03
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    po klara si eshte nj here?

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kercenohet Myftiu i Tiranes
    Nga ORIONI në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 11:05
  2. Yahoo kërcënohet nga një virus i ri
    Nga km92 në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 14:45
  3. Teori te besimit per bektashijte
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti bektashi
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 05-06-2006, 13:34
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. Rrëmbehet një ish-ushtar i UÇK-së, kërcënohet me vdekje
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-08-2005, 08:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •