Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 85
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Qellimi i SHBA-se esht kontrollimi naftes . Ne fund edhe Rusija dot jet ne shenjester te SHBA-se , edhe Europianet dojn ta vendosin nen kontroll pasurin ruse , sepse jan te varur nga gasi dhe nafta ruse , e kjo e fundit shpesh po i kercenon me mbyllje te gypave.
    Momentalisht SHBA-te po hasin ne rezistenc nga Irani dhe Venezuela , qe te dyja jan prodhues te medhenj te naftes ...
    Lufta me Iranin do ta ngriste cmimin e naftes deri ne 300 dollar per barel , kolaps i ekonomis boterore , cmime marramendese ...
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Drafti eshte ne Anglisht. Eshte i gjate. Se kam lexuar te gjithin po kam lexuar vetem qellimet e tyre pasi pashe nje video ne Youtube. Bej search Pearl Harbor edhe del tek ajo qe kam perkthyer une me siper kur te hapesh draftin.

Faqja Zyrtare:
    www.newamericancentury.org/

Ketu ka "expose", sme kujtohet fjala Shqip:
    www.pnac.info/

Kritika per Draftin PNAC:
    www.oldamericancentury.org/

Dhe sigurisht WIKIPEDIA:
    en.wikipedia.org/wiki/PNAC

Keto VIDEO nese dini Anglisht ju shpejgojne qarte.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Ju sugjeroj te shikoni dhe keto VIDEO nese keni ndopak kuriozitet:

9/11 Coincidences

http://www.youtube.com/results?searc...s&search_type=

Gjithesesi, do beni mire ti shikoni sepse: KNOWLEDGE IS POWER

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Me vjen keq t'ju them se nuk ka per te pasur Lufte ne Iran;

1- Cmimi i naftes eshte teper i larte per te perballuar gjera te tilla

2- Kina; Rusia dhe India jane importuesit kryesore te naftes se Iranit.

3- Amerika nuk mund te perballoje nje lufte te re ne rajon as politikisht e as ekonomikisht

4- Bota Arabe nuk do te mbeshteste kurre nje iniciative te tille; duke qene se dhe izraeli e ka bomben por asnje nuk i ka vene sanksione.

5- Furnizimet me armatim Rus, Amerikan ; dhe Kinez ne Iran jane te shumta ; pra atje nuk presin ushtri te uritura e te paarmatosura si ne irak;

6- Asnje nuk e di saktesisht nese Irani me te vertete do te ndertoje bomben atomike; dhe nje Irak te dyte ku lideret e perendimit mashtrojne popullsine nuk do perballonte askush.

Me siper eshte thene se Avione uftarak te izraelit kane shkuar ne Greqi dhe se distanca qenkerka e njejte Se ne c'zona ajrore do fluturokan keta Avione nuk i bie ne mend askujt. :d E vetmja menyre e izraelit per te sulmuar Stacionin atomik te iranit eshte permes Meshdeut- ne atlantik- rrotull cape of afrika- ne oqeanin Indian- dhe pastajjjjj ypp na duhet leja per qarkullim e Indise Kete gje ata e kane ushtruar dhe largesine e perballojne, por ...

As Izraelit nuk ja mban te sfidoje dirket Indine. Pra ju duhet leje. Duke qene se kete leje nuk kane per ta marre kurre... bie dhe ideja e izraelit epr te bombarduar.

Hajde per te mira se kesaj rradhe nuk ka lufte.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin

4- Bota Arabe nuk do te mbeshteste kurre nje iniciative te tille;

Me siper eshte thene se Avione uftarak te izraelit kane shkuar ne Greqi dhe se distanca qenkerka e njejte Se ne c'zona ajrore do fluturokan keta Avione nuk i bie ne mend askujt. :d E vetmja menyre e izraelit per te sulmuar Stacionin atomik te iranit eshte permes Meshdeut- ne atlantik- rrotull cape of afrika- ne oqeanin Indian- dhe pastajjjjj ypp na duhet leja per qarkullim e Indise Kete gje ata e kane ushtruar dhe largesine e perballojne, por ...
    As Izraelit nuk ja mban te sfidoje dirket Indine. Pra ju duhet leje. Duke qene se kete leje nuk kane per ta marre kurre... bie dhe ideja e izraelit epr te bombarduar.
    Hajde per te mira se kesaj rradhe nuk ka lufte.
    Bota arabe ndoshta nuk e mbeshtet , mirpo as nuk i dhemb shum per Iranin.
    Ska nevoj Izraeli te sjellet rreth e rrotul , por kalon drejtperdrejt pa asnje problem , ska kush e ndal , Sirija ? smundet .
    Izraeli mund te kryej disa sulme , por jo te bej sulme per periudh me te gjat kohore, sepse relacioni esht i gjat , shum i gjat . I nevoitet qe permes flotave detare te ofrohet ndaj teritorit Iranian , mirpo ket gje smundet ta bej , sepse arabet sdot lejonin. Andaj edhe Izraeli dot perdore ameriken per ta kry ket pun , sepse kto vec mo i kan flotat e tyre ne detrat arabe.
    Izraeli smundet vet te hyje ne luft me Iranin , e dijn ata shum mir se smunden me iranianet , Izraeli esht shtet shum i vogel , Irani posedon raketa qe mund te arrijn deri ne Izrael dhe te shkaktojn deme te medha ( nese arrijn te kalojn mbrojtjen anti-raketore izraelite-amerikane) . Disa raketa edhe Iraku ka leshu ndaj Izraelit , shumica jan ndalu nga sistemi anti-raketor , mirpo disa qe arriten te godasin shkaktuan deme te medha. Mirpo amerikanet menjeher derguan teknologjin e tyre dhe shpetuan Izraelin.
    - Izraeli smundet te bej luft pa ndihmen e amerikes.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    amerikani eshte tani si ai gjigandi i lidhur me shume litare te holle.... dmth nje grup hijenash e ulin ne ***** nje luan, (lexo kore e veriut, venezuele... iran) ose e bejne te hypi maje pemes, edhe pastaj i qeshin.

e kam fjalen, qe me se leshin do futet ne Iran amerikani? .
    avash ere daku se e bone cop AMERIKEN.

na bo si expert nderkombetar ky!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    me mire shkruaj me nickun klara...

klara ka me teper humor. :-)

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    varret bene mire qe i hap se do iduhen se ne mos sot a neser do i duhen me fute iranian brenda se qe amerika do ja fusi se shpejti iranit kjo dihet

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    pooooo.... ca lufte psikologjike....

Ne Falluja, pas nje bresherie mbi nje turme, doli shprehja e llahtarshme 'Falluja eshte varreza e amerikaneve'.

Dmth kta e paten literalisht, Falluja do te behej varreza e amerikaneve, por kjo shprehja pati me teper efekt metaforikisht... Falluja u be varri i politikes se jashtme te realizmit amerikan. Realizmit te administrates Bush.

Kshtu qe Irani po luan nje karte te larte ne luften psikologjike me kete deklarate.
    antiamerikan ti re daku!

per rob si ty e ka bo guantanamon.........
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    zenel, po me acarron tani robo, nxir klaren te lutem.

ti e degjon edhe vete zerin e klares qe kerkon te dal... atehere pse nuk e liron satana? pse nuk ja lejon shpirtin ti dal prej qelive te anijes ne kuverte e te kendoje sa te degjoj qielli?

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kercenohet Myftiu i Tiranes
    Nga ORIONI në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 11:05
  2. Yahoo kërcënohet nga një virus i ri
    Nga km92 në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 14:45
  3. Teori te besimit per bektashijte
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti bektashi
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 05-06-2006, 13:34
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. Rrëmbehet një ish-ushtar i UÇK-së, kërcënohet me vdekje
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-08-2005, 08:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •