hajde arqile jepi keshtu te do vendelindja nga x
hajde arqile jepi keshtu te do vendelindja nga x
kam fotografi , kujtime si dhe shume poezi te tij,shume nga poezite i kam dhurate qe kur kam qene i vogel,fale kujteses, kur i recitonte me aq pasion Tefta Haxhi Duda....(e mbaj mend gjithashtu pak te mirin "poet rebel" ne Fier ne vitet e fundit te jetes se tij qe e kaloi aq sterre!)
Faktori mungese kohe ,ben qe ato qe kam per ti publikuar ,dhe per fat jane aq shume ,nuk po i publikoj ....
]Nje poezi nga te shumtat e poetit"rebel"LAME KODRA(SEJFULLA MALESHOVA), qe Arqile Hila thote"sipasnje burimi shume te besueshem" se mund te jete me origjine dhe nga Hoshteva !
KENGA E PLAKUT
Kembe - kryq permi Selishte ,
Po nis kengen pleqerishte,
Ndes cibukun e kujtoj
Djalerine qe me shkoi.
Kujtoj bejkat me kembore,
Kujtoj vajzat me kurore,
Kujtoj dasme dhe dolli:
Oh! e lumja djaleri.
Kujtoj fushat e Morese,
Kujtoj Uren e Qabese,
Kur leftonja si luan
Me pisqolle e jatagan.
O! sa trima kane mbetur,
O! sa eshtra jane tretur
Atje lark , atje perposh
Per nje thele e per nje grosh.
Dhe tani qe jam ketu
Mbeta vetem si kercu.
Haj! moj shtriga pleqeri
Me lengate e me uri.
Dhe Havaja* ime e shkrete
Po pushon e fle per jete,
Atje poshte me nje brinje,
E mbuluar me dellinje.
Shkova une lark e lark
Hodha syte rreth e qark,
Po kudo ne Shqiperi
Heqin keq e heqin zi.
Po si valle njerezia
Nuk u-loth nga roberia?
Po si valle s'ka nje djale
Me flamur qe te na dale?
Bini armet ketu mua,
Do leftoj si nje dragua,
Sa te cduken anembane
Sundimtare dhe tirane.
Ngrihem une mi Selishte
Dhe nis vallen djelmurishte,
Tunt shamine dhe kendoj:
Per liri do te leftoj.[/B]
Havaja*,esht e shoqja
Poezi me sa di e shkruar prej tij qe me 1939!
Cuditerisht , sikur parandjente te ardhmen, pleqerine e tij teper te vuajteshme e te dhimbeshme![/B]
Ja c'ka shkruar diku Dr.Ymer Deshnica per te:".... Vjershat e Lame Kodres ,kendohen degjohen ,ndjehen ,shijohen,meditohen jo vetem nje here, po shume here. Cdo vjershe eshte nje xhevair me shume faqe qe ndrit secila me shume e me bukur se tjetra. "
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 06-08-2008 mė 23:35
Ore! me sa kam marre vesh me duket se dhe Ismail BEJ Vlora eshte me origjine nga Hoshteva........! gjithashtu edhe Ali PASHE Tepelena eshte nga Sheperi ndaj duhet te krenohemi akoma me shume ,do thellohemi akoma me shume ne studime dhe do zbulojme gjera te tjera...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lakrori21 : 07-08-2008 mė 19:41
[QUOTE=Lakrori21;1991583]Ore! me sa kam marre vesh me duket se dhe Ismail BEJ Vlora eshte me origjine nga Hoshteva........! gjithashtu edhe Ali PASHE Tepelena eshte nga Sheperi ndaj duhet te krenohemi akoma me shume ,do thellohemi akoma me shume ne studime dhe do zbulojme gjera te tjera...[/QUOTE
Tani,me qe Bajroni ka ardhe ne Shqiperi,u vesh dhe me kostum popullor shqipetar,e me qe u takua me Ali Pashane, e ky i fundit qenka me origjine nga Sheperi,(!), mos na i beni dhe Bajronin nga ndonje vend i Zagorise,si p.sh. nga Topova, se pastaj hajde te mbashe Serafimin.....!?
akoma si moret tokat ju camet ne greqi ?!
Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.
Po ti or Bab tani je cuar nga gjumi?
Me mire fli se gjumi i rrit kalamajte thote populli.
Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.
Krijoni Kontakt