Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785

Letra e z.Himollari derguar presidentit te Greqise

Nga letra me poshte, do te mesoni historine ose me sakte tragjedine e nje refugjati shqiptar me banim ne Selanik.
    Dhe si bashkeatdhetare, te gjithe duhet te ndiejme nevojen e te qenit prane ne te tilla raste dhe pse jo te ndihmes tone.
    Ne kete rast, konsiderova se e vetmja gje qe mund te ofroja ishte, publikimi i kesaj letre me deshiren e z. Himollari.

Letėrankim

Drejtuar:
    Zotėrisė Karolo Papulja, Presidentit tė Republikės sė Greqisė

Njoftim:
    1. Zotėrisė Bamir Topi, Presidentit tė Republikės sė Shqipėrisė
    2. Mediave

I nderuar zotėri president,

Mė quajnė STAVRI HIMOLLARI, emigrant shqiptar, i ligjshėm qysh prej 1998.jam bashkė me familjen time: bashkėshorten dhe tre fėmijėt tanė.
    Pikėsėpari ju kėrkoj falje pėr shqetėsimin, por ndjej qė jam mėse i detyruar pėr t’ju folur pėr ēėshtjen time, sepse nuk shikoj rrugėzgjidhje tjetėr jete a vdekjeje.
    Jemi emigrantė shqiptarė. Origjina ime ėshtė nga Korēa. Jam profesor universiteti. Familja ime ėshtė njė familje normale. Emigruam nga viti 1990 dhe kėtu nė Greqi pamė njė tjetėr klimė, tjetėr sistem. Kėshtu pra tė gjithė kishim dėshirėn t’u pėrshtateshim kushteve jetike tė Greqisė: rregullave, ligjeve, zakoneve etj. Vendosėm tė pėrpiqeshim tė siguronim kushtet e jetesės sonė kėtu me punė tonė.
    Greqia zotėri President ishte vendi mė mikpritės pėr emigrantėt shqiptarė, gjė qė nuk mundemi ta harrojmė kurrė. Populli grek na hapi dyert duke na dhėnė njė mundėsi tė jetomė mė mirė. Dhe pėr kėtė kemi respekt pėr popullin tuaj. Sot jam i rrethuar nga miq tė shumtė grekė. Por ēėshtja pėr tė cilėn dėshiroj t’ju bėj tė njohur ėshtė si mė poshtė:
    Mė 22 – 07 – 2004 pėsova njė aksident automobilistik nga shkelja e Rregullave tė Qarkullimit Rrugor e palės tjetėr. Kėshtu kam difekte tė rėnda trupore, disa nga tė cilat u shkaktuan nga goditja me hekur nė kokė nga personat qė mė karamboluan menjėherė pas karambolit, me qėllim vdekjen time. Policia rrugore e zonės e cila gjendej jo mė larg se 500 metra mbėrriti nė vendin e aksidentit brenda 10 minutave (nė bazė tė pėrshkrimit tė tyre nė ekspertizė).
    Unė isha nė gjendje kome nė spital pėr 38 ditė me diagnozėn pa shpresė pėr jetė, sepse nė spital m’u dha dhe njė goditje vdekjeprurėse.
    Pas 9 muajsh (pa u gritur nga shtrati) kuptova qė jam gjallė dhe nisa tė kėrkoja pėr ngjarjen. Por papritur mora njė thirrje pėr nė gjyq si fajtor nė aksident. Pas shumė kundėrshtimeve u informova qė padinė kundėr meje e tėrhoqėn. Analizova ngjarjen duke zbuluar pėr problemin kuptova qė:
    a) Unė nuk kisha asnjė pėrgjegjėsi pėr aksidentin.
    b) Ndėrsa ndodhesha nė «botėn tjetėr» afėrsisht pėr njė vit, kundėrshtarėt duke shfrytėzuar gjendjen time tė rėndė shėndetėsore, kishin fallsifikuar tė gjitha tė dhėnat e vėrteta tė ngjarjes.
    c) Kishin deponuar tek Prokuroria e Selanikut njė padi e sajuar kundėr meje sepse menduan qė unė nuk do tė rikthehesha nė jetė mė.
    Ajo padi penale u anullua menjėherė nga pala kundėrshtare kur ata mėsuan qė u riktheva nė jetė, tė frikėsuar nga e vėrteta. Pėr kėtė, meqenėse unė kisha humbur aftėsitė pėr tė punuar me ndihmėn e avokatit Themeliopulu deponuam njė padi me qėllim qė tė fitojmė dėmshpėrblim qė tė mund tė mbaj familjen time.
    Mė 27 Janar 2006 u bė gjyqi pėr dėmshpėrblimin nė tė cilin dola krejtėsisht i pafajshėm. Domethėnė fituam gjygjin, por ēfarė ndodhi mė vonė?
    Nė pritje tė vendimit mėsojmė qė gjyqi ANULLOHET. Askush tjetėr nuk do tė mund ta bėnte kėtė veē avokatit Themeliopulos i cili u shit pėr tė mos marrė dėmshpėrblimin tim. Pas disa muajsh mėsoj pėr njė vendimin e njė gjyqi misterioz qė kishim fituar, i cili kishte shkatėrruar ēdo proēesverbal tė gjyqit tė mėparshėm.
    Ajo qė kuptova ishte qė e ggjithė kjo bėhej qė tė mos isha unė i pafajshėm, sepse pastaj do tė kishte njė grup fajtorėsh tė cilėt do tė dėnoheshin.
    Kam bėrė padi qysh prej qershorit tė 2006 nė tė cilėn pėrfiheshin, fakte, dėshmi, dhe shumė dėshmitarė. Nė kėtė padi janė tė gjithė tė dhėnat e duhura pėr gjykimin e ēėshtjes.
    Prokurorėt marrin vendime duke zbatuar «Udhėzime tė mistershme» si: «Tė mos gjykohet ēėshtja sepse jemi tė humbur».
    U mbushėn plot 4 vjet nga dita e aksidentit. Katėr vjet lojėra tė prokurorėve.

Zotėri president,

Kishim besim tė plotė tek Drejtėsia Greke dhe tek funksionarėt e saj, por nuk mund tė shpjegoj shprehjet e shefit tė policisė Vasilios Babacia (Βασίλειος Μπαμπάτσια) i cili thotė: «Ēėshtja u formulua kunder teje sepse e dinim qė nuk do jetoje», tė prokurorėve: «Je i detyruar tė pranosh fajin tėnd, sepse e vėrteton Policia Rrugore», apo tė avokatėve tė cilėt thonė: «Nuk mundemi tė merremi me kėtė ēėshtje pasi janė ngatėrruar shumė nga njerėzit tanė (d.m.th. grekė) tė cilėt do tė dėnohen». Si pėrfundim pra unė kuptoj qė nuk duan tė burgosin policėt pėrgjegjės pse «kanė dėmtuar njė shqiptar» etj. Nga keqtrajtimi qėllimisht i ēėshtjes nga Prokuroria janė ngrirė si mė poshtė:

a) Dėmshpėrblimi qė fitova nė Janar 2006.
    b) Pesioni i invaliditetit qė u miratua qysh nga Shtatori i 2005.
    c) Dhe tė gjitha tė drejtat njerėzore.

Ju lutem zotėri President tė mė thoni ēfarė tė bėj.

- Jam i dėnuar invalid i pėrhershėm
    - Kam pėr tė ushqyer familje me pesė anėtarė. Jetojmė me frikėn se mos na vrasin. Mė shumė se dy vjet ruaj familjen time me roje private sepse kam mėsuar qė kundėrshtarėt kanė paguar deri nė 200 000 euro pėr asgjėsuar familjen time.

Zotėri President!

Pas gjithė kėsaj ēėshtjeje fshihet njė pėrfaqėsues i pushtetit, i cili ka marrė pėrsipėr zhdukjen e familjes sime duke paguar pėr vrasje. Ky person ėshtė Biznesmen Marketingu i cili me urdhėrat qė jep nė Gjykatat e Selanikut, hedh poshtė ēdo pėrpjekje tė gjykatave pėr tė kryer detyrėn.
    Me kėtė ēėshtje kanė bashkėpunuar shumė njerėz tė drejtėsisė si: Prokurorė, avokatė, gjykatėsa, etj. tė cilėt kanė krijuar njė grup mafioz duke u pėrpjekur tė bėjnė ē’ėshtė e mundur tė mos gjykohet ēėshtja, d.m.th. tė mbyllet.
    Ju pyes zotėri President, pse tė mos gjykohet njė ēėshtje kur ka vrasje nė gjakftohtėsi?
    Sė bashku me kėtė letėr po ju dėrgoj tė bashkangjitura disa materiale, arkiva tė ēėshtjes.

Zotėri President!
    Do t’ju lutesha shumė tė pengoni kėtė mėnyrė gjykimi sepse me veprimet e Prokurorisė pėr tė mbyllur ēėshtjen pa gjyq, duke luajtur rrezikshmėrisht me Ligjin, theksoj qė nuk kam asnjė pėrgjegjėsi. Pėr kėtė, kėrkoj Mbėshtetjen Tuaj, tė mos jetojmė me peshėn e padrejtė tė fajita, qė tė mos arrijmė deri nė shkallėn e vetėgjyqėsisė, para se tė dėgjoni vdekje, vdekje, vdekje…
    Jemi nė duart tuaja. Nuk do tė largohemi nga Greqia me shenjėn e turpit tė padrejtė. Kam fėmijė qė duan tė qėndrojnė qytetarė tė nderuar, tė jetojnė si gjithė tė tjerėt.
    Besojmė qė njė ditė drejtėsia do tė thotė fjalėn e saj. Jemi njerėz zotėri President.
    Nė damarėt tanė rrjedh gjak njerėzor.

Me respekt Prof. Stavri Himollari
    Selanik mė 07 Prill 2008
    More info: albelanko@gmail.com, albizabela@yahoo.gr

PERGJIGJA

PRESIDENCA E REPUBLIKĖS
    ZYRA PERSONALE
    DREJTORI

Athinė 14 Prill 2008
    Nr. Portokolli: 62

Zotėrisė
    Stavri Himollari
    Selanik

Zotėri Himollari,

Pas Urdhėrit tė Presidentit tė Republikės, dėrguam kopje tė letrės suaj nė Ministrinė e Drejtėsisė , me kėrkesėn pėr tė Hetuar Ēėshtjen tė cilėn referoni.

Drejtori i Zyrės Personale tė Presidentit
    Kostandinos Bikas
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Ja dhe letra ne greqisht.

Υπόψη:
    Κυρ. Κάρολο Παπούλια, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κοινοποίηση:
    1. Κυρ. Bamir Topi, Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας
    2. M.M.E.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με λένε STAVRI HIMOLLARI, Αλβανός μετανάστης, νόμιμος από το 1998. Είμαι μαζί με την οικογένεια μου: τη σύζυγο και τα τρια παιδιά μας.
    Καταρχάς σας ζήτω συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά νιώθω ότι είμαι αναγκασμένος πια να σας μιλήσω για την υπόθεση μου διότι δεν βλέπω άλλη διέξοδο ζωής ή θανάτου.
    Είμαστε Αλβανοί μετανάστες. Η καταγωγή μου είναι από την Κορυτσά. Είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου. Η οικογένεια μου είναι μια κανονική οικογένεια. Μεταναστεύσαμε από το ’90 και εδώ είδαμε ένα άλλο κλήμα, ένα άλλο σύστημα. Έτσι λοιπόν είχαμε όλοι τη διάθεση να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της Ελλάδας: κανόνες, νόμους, έθιμα κτλ. Αποφασίσαμε να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες της ζωής μας εδώ μέσω της δουλείας μας.
    Η Ελλάδα κύριε Πρόεδρε, ήταν η πρώτη πιο φιλόξενη χώρα για τους αλβανούς μετανάστες, πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ. Ο ελληνικός λαός μας άνοιξε τις πόρτες δίνοντας μας μια ευχέρεια να ζήσουμε καλύτερα. Και για αυτό διατηρούμε σεβασμό για το λαό σας. Σήμερα περικυκλώνομαι από αμέτρητους έλληνες φίλους. Αλλά, η υπόθεση για την οποία θέλω να σας γνωστοποιήσω έχει όπως παρακάτω.
    Στις 22 – 07 – 2004 έπαθα ένα αυτοκινητικό ατύχημα από παραβίαση του Κ.Ο.Κ. της αντίπαλης πλευράς. Έτσι έχω σοβαρές σωματικές βλάβες. Κάποιες από αυτές προκλήθηκαν από χτύπημα με σίδερο στο κεφάλι από τους αντιπάλους αμέσως μετά την καραμπόλα, με σκοπό την εξουδετέρωση μου. Η τροχαία της περιοχής η οποία βρισκότανε σε απόσταση όχι παραπάνω από 500 μέτρα, έφτασε στο τόπο του δυστυχήματος μέσα σε 10 λεπτά. (με βάση την περιγραφή τους στην πραγματογνωμοσύνη).
    Εγώ ήμουν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο για 38 μέρες με διάγνωση χωρίς ελπίδα για ζωή, διότι και στο νοσοκομείο μου δόθηκε θανατηφόρο χτύπημα.
    Μετά από 9 μήνες αφασία κατάλαβα ότι ήμουν ζωντανός και άρχισα να ψάχνω για το συμβάν. Αλλά ξαφνικά πήρα μια πρόσκληση για δίκη ως ένοχος στο δυστύχημα. Ύστερα από πολλές ενστάσεις πληροφορήθηκα ότι την έγκλιση εναντίον μου την αποσύρανε. Έκανα αναλύσεις του γεγονότος και ερευνώντας για το πρόβλημα κατάλαβα ότι:
    α) Εγώ δεν είχα καμία εύθηνη για το τροχαίο.
    β) Αφού βρισκόμουν στον «άλλο κόσμο» για ένα χρόνο περίπου, οι αντίπαλοι εκμεταλλευόμενοι την σοβαρή κατάσταση υγείας μου, είχανε παραποιήσει όλα τα αληθινά στοιχεία του συμβάντος.
    γ) Είχανε καταθέσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μια στημένη έγκλιση εναντίον μου επειδή πιστεύανε ότι εγώ δεν θα επέστρεφα στην ζωή πια.

Αυτή η ποινική αγωγή αναβλήθηκε αμέσως από την άλλη πλευρά όταν εκείνοι μάθανε ότι εγώ είχα επιστρέψει στη ζωή, φοβούμενοι από την αλήθεια. Γι’αυτό, αφού εγώ είχα χάσει τις ικανότητες μου για εργασία με την βοήθεια του δικηγόρου Θεμελιόπουλου καταθέσαμε μια Αγωγή με σκοπό να κερδίσουμε την αποζημίωση και να μπορέσω έτσι να διατηρήσω την οικογένεια μου.
    Στις 27 Ιανουαρίου 2006 έγινε η δίκη για την αποζημίωση μου από την οποία βγαίνω τελείως αθώος. Δηλαδή κερδίσαμε τη δίκη, αλλά τι συμβαίνει αργότερα;
    Στην αναμονή για την απόφαση μαθαίνουμε ότι ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η δίκη. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό εκτός από τον δικηγόρο Θεμελιόπουλο, ο οποίος πουλήθηκε για την διαγραφή της αποζημίωσης.
    Μετά από κάποιους μήνες μαθαίνω για μια μυστήρια απόφαση για την δίκη που είχαμε κερδίζει, η οποία κατάστρεφε κάθε πρακτικό του Πρωτοδικείου. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλο αυτό έγινε με σκοπό να μην ονομαζόμουν εγώ ο αθώος, διότι μετά θα ακολουθούσε μια ομάδα από ενόχους οι οποίοι θα τιμωρούνταν.
    Υπάρχει ΜΗΝΥΣΗ από τον Ιούνιο 2006 που περιλαμβάνει αποδείξεις, μαρτυρίες και πολλούς μάρτυρες. Στη μήνυση αυτή είναι όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκδίκαση την υπόθεσης. Οι Εισαγγελείς παίρνουν αποφάσεις εφαρμόζοντας «μυστήριες οδηγίες» όπως: «Να μην εκδικάζεται η υπόθεση διότι είμαστε χαμένοι».
    Από την ημέρα του τροχαίου ολοκληρώθηκαν 4 χρόνια. Τέσσερα χρόνια παιγνίδια των Εισαγγελέων.

Κύριε Πρόεδρε,

Είχαμε όλη την πίστη στη Ελληνική Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω τις φράσεις του αρχηγού αστυνομίας Βασίλειος Μπαμπάτσια, ο οποίος λέει: «Η υπόθεση συντάχτηκε εναντίον σου διότι εμείς πιστέψαμε ότι δεν θα ζεις» ή των Εισαγγελέων: «Είσαι αναγκασμένος να δεχτείς την ενοχή σου, διότι το διαπιστώνει η Τροχαία», ή οι δικηγόροι όταν λένε: «Δεν μπορούμε να σε αναλάβουμε διότι σ’αυτή την υπόθεση έχουν μπλέξει πολλοί δική μας οι οποίοι θα τιμωρηθούν». Άρα λοιπόν εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να βάλουν μέσα στην φυλακή τους υπεύθυνους αστυνομικούς επειδή «έχουν βλάψει έναν αλβανό» κτλ. Από την σκόπιμη κακομεταχείριση της υπόθεσης από την Εισαγγελία έχουν παγώσει τα παρακάτω:

α) Την ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ που κέρδισα τον Ιανουάριο 2006.
    β) Την ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ που εγκρίθηκε από το Σεπτέμβριο 2005.
    γ) Και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να μου πείτε τι να κάνω.
    - Είμαι καταδικασμένος ισόβιος ανάπηρος.
    - Έχω πενταμελή οικογένεια να τρέφω.
    - Ζούμε με τον φόβο μήπως θα μας σκοτώσουν. Παραπάνω από δυο χρόνια φυλάω την οικογένεια μου με ιδιωτικούς φρουρούς διότι έχω μάθει ότι οι αντίπαλοι έχουν πληρώσει μέχρι και 200 000 ευρώ για την εξουδετέρωση της οικογένειας μου.

Κύριε Πρόεδρε,
    Πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο οποίος έχει αναλάβει την εξουδετέρωση της οικογένειας μου πληρώνοντας για φόνο. Αυτός είναι Επιχειρηματίας Μάρκετινγκ ο οποίος με τις εντολές που δίνει στην Δικαιοσύνη (Δικαστήρια Θεσσαλονίκης) απορρίπτει κάθε προσπάθεια της δικαιοσύνης για το καθήκον.
    Με αυτή την υπόθεση έχουν συνεργαστεί πολλοί άνθρώποι της Δικαιοσύνης όπως: Εισαγγελείς, δικηγόροι, δικαστές κτλ. Οι οποίοι έχουν οικοδομήσει μια ομάδα μαφιόζων προσπαθώντας να κάνουν ότι είναι δυνατόν να μην εκδικαστεί η υπόθεση.

Σας ρωτώ λοιπόν κύριε Πρόεδρε. Γιατί να μην εκδικαστεί μια υπόθεση όταν υπάρχει φόνο εν ψυχρώ;
    Στο έγγραφο αυτό σας στέλνω συνημμένα κάποια έγγραφα, αρχεία της υπόθεσης.
    Κύριε Πρόεδρε,
    Θα σας παρακαλούσα πολύ να σταθείτε εμπόδιο σ’αυτό το είδος εκδίκασης αφού με τις δράσεις της Εισαγγελίας για να σφραγίσουν την ενοχή χωρίς δίκη, παίζοντα επικίνδυνα με το νόμο, εννοώ δεν έχω καμία ευθύνη. Γι’αυτό ζητάω την Υποστήριξη Σας, να μην ζούμε με το άδικο βάρος, για να μην φτάσουμε στο σημείο να γίνει ναυτοδίκη, πριν να ακούτε θάνατο, θάνατο, θάνατο…
    Κρεμόμαστε από τα χέρια σας. Δεν θα φύγουμε από την Ελλάδα με το σημάδι της άδικης ντροπής. Έχω παιδιά που θέλουν να παραμένουν αξιότιμοι πολίτες, να ζήσουν τη ζωή τους όπως οι άλλοι.

Ευελπιστούμε ότι μια μέρα η δικαιοσύνη θα μιλήσει. Είμαστε άνθρωποι κύριε Πρόεδρε. Κυλάει στις φλέβες μας ανθρώπινο αίμα.
    Θεσσαλονίκη 07 Απριλίου 2008-06-02

Με σεβασμό: Καθ. STAVRI HIMOLLARI
    Γ. Κων/ιδη 3, τ.κ. 54 640,
    Θεσσαλονίκη
    Τηλ. 0030 2310 864 530,
    Κιν. 0030 6939 728 684

Pergjigja

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
    Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Αθήνα, 14 Απριλίου 2008
    Αριθ. Πρωτ. : 62

Κύριο
    Stavri Himollari
    Γ. Κωνσταντινίδη 3
    546 40 Θεσσαλονίκη

Κύριε Himollari,

Κατόπιν εντολής του προέδρου της Δημοκρατίας, διαβιβάσαμε αντίγραφο της επιστολής σας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την παράκληση να εξετάσουν το θέμα στο οποίο αναφέρεστε.

Ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου
    Κωνσταντίνος Μπίκας
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  3. Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •