Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 127
    my prince arrived Maska e joanna
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    300
    Don-Kishoti
    keto qe thua me te vertete ndodhin dhe e kam vene re edhe vete, por une personalisht nuk kam pse te fshihem prapa gishtit tim. jam krenare per perardhjen time dhe nuk kam pse ta fshej dhe te njejten gje bejne edhe shume bashkatdhetare te tjere. e dime qe ka edhe te tjere qe fshihen, por nuk i di arsyet e tyre prandaj nuk kam si te flas per ata-ato.

tRiCKi
    kur jane vetem 2 vajza dhe shikojne nje grup kaq te madh me djem shqiptare sic the me perpara eshte e llogjikshme te ndruhen, por sa per te patur turp per perardhjen e tyre nuk e di pse ta bejne. mbase deshin ti shmangeshin trazimeve tuaja
    _Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
    -jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
    E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P

i/e larguar Maska e k_kushtrimi
    Anėtarėsuar
    18-11-2003
    Vendndodhja
    Gjakove ---> Selanik
    Postime
    50
    [i]
    tRiCKi
    kur jane vetem 2 vajza dhe shikojne nje grup kaq te madh me djem shqiptare sic the me perpara eshte e llogjikshme te ndruhen, por sa per te patur turp per perardhjen e tyre nuk e di pse ta bejne. mbase deshin ti shmangeshin trazimeve tuaja [/B]

joanna une nuk thashe qe kemi qene 10 djem po ishim edhe me goca edhe ne vetem deshironim qe te njoftoheshim me ato goca edhe asgje tjeter
    edhe asnjeri nga ne nuk i perket asaj kategorie qe kur te shikon femer shqiptare ta trazojme
    po ato se paku mund te flisnin shqip

te pershendes Joanna

p.s. une jam qe nga shtatori ne Selanik edhe ky nuk eshte rasti i pare qe me ndodh mua apo shokeve te mi

my prince arrived Maska e joanna
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    300
    Postuar mė parė nga tRiCkI

p.s. une jam qe nga shtatori ne Selanik edhe ky nuk eshte rasti i pare qe me ndodh mua apo shokeve te mi
    ke per te pare ateheren... se je akoma ne fillim. edhe une desh i jam hedhur ne gryke njadyve si keto qe thua ti se benin si te huaj, por s'ka rendesi se veten e tyre mohojne
    _Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
    -jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
    E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    ..kur tregohesh i sinqerte te hapen telashe, keqkuptohesh dhe shpeshhere debaton me ata qe bashkebisedon dhe kur tregohesh diplomat te gjitha shkojne "meli-gala" kur thone greket...Po zgjedh te paren...
    Persa i perket asaj fshehjes se shqiptarizmit ose e thene troc pse ka frike shqiptari prej shqiptarit apo gocat shqiptare nga djemte shqiptare apo studentet shqiptare i fshihen klases punetore shqiptare po jap shpjegimin tim....
    Qe te jem i sinqerte edhe me me ka qellu shpesh qe te ndihem keq qe jam shqiptar...Kjo fillon qe nga menyra e sjelljes se autoriteteve te huaja kur shohin pasaporten shqiptare...thua me vehte sa mire do ishte te kishe ne dore nje pasaporte te nje vendi tjeter...
    E dyta ne jeten e perditeshme...mua shpesh me ka qellu qe te dal me shoqeri greke dhe ca kokepalare shqiptare qe zakonisht jane shoqeri djemsh te kene gacmuar gocat e shoqerise tone, dmth. ne studente dhe ata punetore krahu me nje formim qe le per te deshiruar.. ne keto raste jam ndier keq...
    nje here tjeter kishim shkuar ekskursion me shkollen qendruam ne nje qytet te vogel per te pire kafe erdhen ca shqipo dhe fillun te pyesnin nga vinim e ku shkonim.....
    me se fundi tani qe po shkoja ne Shqiperi... ne autobus ..Mora linjen e Janines e jo te Kakavijes sepse ne autobuzet ku ka shqiptare nuk udhetohet qofte nga bisedat qe bejne e deri te heqja e kepuceve... Ndihesh keq ne se je me dashuren, motren bashkshorten apo ndonje tjeter..Kte radhe edhe pse isha ne autobus me grek shqiptari qe kisha mbrapa hoqi kepucet dhe na qelbi ere gjithe rruges deri sa ne Pater u detyrua shoferi qe ti thoshte vish kepucet se do te flak jashte bashke me gjithe to...Po ne Pater tek tragetet kur zbritem nga autobuzi te gjithe shqipot filluan te urinonin te gjithe tek sheshi jashte ne nje kohe qe nuk pashe asnje grek te bente te njejten gje....Me thoni ju kur sheh keto skena e shume e shume te tjera si keto qe skam kohe ti shkruaj tani ndihesh i lumtur qe je shqiptar ne ato momente?

Qe te mos keqkuptohemi ketu ne mjediset univeristare e din te gjithe qe jam shqiptar e nuk e fsheh aspak pasi me sjelljen time si kam dhene te drejte askujt qe te "sxoliazei", te njejten gje besoj edhe per te gjithe studentet shqiptare, problemi qendron me shqiptaret e thjeshte qe nje pjese e te cileve te vjen turp kur i sheh dmth ne drejtim te sjelljes...shkoni ne ambasaden shqiptare apo ne stacionet e autobusave per ne Shqiperi dhe shihni situaten qe mbreteron atje si dhe plrherat qe jane te shperndara gjithandej....E dua Shqiperine por nuk jam krenar me shqiptaret e sotem...

i/e larguar Maska e k_kushtrimi
    Anėtarėsuar
    18-11-2003
    Vendndodhja
    Gjakove ---> Selanik
    Postime
    50
    tung tani_athine,

e lexova shkrimin tend me shume vemendje edhe plotesisht pajtona me ty per sa i perket asaj kategorie te shqipetareve
    mua me ka ndodh disa here ne autobusat lokal ne Selanik te shoh puntor shqiptare dhe me jane dhembsur pa mase por ne anen tjeter ata vete e pelqejne nje jete te tille me duket(te palare, te pa rruar, te veshur keq ...) se kur une po bisedoja me ta ata me thane qe paguhen "50 euro ne dite" e une mendoj qe me keto para ata mund se paku ta mbajne vetem pak me mire

e tash se i perket sjelljeve ata jon shume te keqija. Kur isha ne Kosove edhe lexoja neper gazeta per maltretimet e emigranteve shqiptar ne Greqi thoja si eshte e mundur, por tani kur po i shoh sjelljet e tyre me vjen shume keq ta pranoj por une i perkrah ne nje fare mase ato veprime te aturiteteve greke
    Une kur te shkoj ne stacion per te udhetuar ne Kosove duhet ti ruaj shume mire qantat e mija nga shqipetaret sepse mund ti vjedhin....
    mos te flasim per ngacmimin e gocave greke por edhe grave ne moshe.
    Shume turp por s`kemi qfare te bejme, se paku jemi ne studentat shqipetar edhe pak a shume ndoshta e largojme kete imazh te keq te grekeve ndaj shqiptareve

me t`mira

i/e regjistruar Maska e theodora*
    Anėtarėsuar
    16-01-2004
    Postime
    879
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    perSHENDETje
    Ej c'a behet keshtu me ,te gjithe studentet shqiptare ne vendet e tjera e paskan hapur nga nje teme (te kjo grupteme) kurse ne presim akoma . Jo per gje por kam mendimin se ne studentet e Greqise jena lodhe me shume se te tjeret per te hyre ne Universitet (me falni ju "te tjeret").
    E hapa kete teme me "shpresen e madhe" se mund te njihemi cik me mire ne studentet e "Gėrqise" dhe ku i dihet mbase sgjidhim problemet e njeri tjetrit.
    Mirepres pergjigjet tuaja !
    Faleminderit
    ME GJITH MEND MIREPRET PERGJIGJET TONA?
    SI DUKEN DIPLLOMATET.(SHAKA BEJ PO ME NJECIKE BLACK HUMOR)

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga theodora*
    ME GJITH MEND MIREPRET PERGJIGJET TONA?
    Pse e ven ne dyshim ti?

Student Shqiptar Maska e Enri
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Nė ėndėrrim pėr njė botė ideale
    Postime
    604
    Erjus,
    Paskerke akoma dobesira te theksuara ne gjuhen shqipe.
    S'e permiresove qe s'e permiresove. Mos di gje me mire arabisht ti ?

Pershendetje.
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga Enri
    Paskerke
    Enri sa te theksuar e ke dialektin Tosk.

Nejse.... Arabishten nuk e di me mire, mbase e ka fajin Greqishtja. Megjithate me thene te drejten edhe para se te vija kendej po njesoj (me mangesira) e shkruaja Shqipen.

Faleminderit per keshillen, dhe meqe kape muhabtin e gjuhes te uroj (tani qe po behesh shkencetar) te na nxjerresh terma te reja politikoshkencore ne gjuhen Shqipe sepse gjuha jone ne ate fushe ka mangesira te medha.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113

gjuha jone sa e mire.......

..........meqe ra ky problemi i gjuhes shqipe, sot lexova te Koha Jone nje shkrim te Liljana Hoxhes dhe me thene te drejten shume fjale nuk i kuptoja...
    Duket qe te konsiderohesh i zgjuar apo "koke" ne Shqiperi duhet qe ne ato qe shkruan masa te mos i kuptoje te gjitha , te pakten keshtu e kane kuptuar ne Shqiperi. Shembullim me te mire e kane dhene politikanet.
    Nejse, e verteta eshte se gjuha shqipe ka mjaft mangesira por nuk jam i mendimit qe pasurimi i saj duhet te behet patjeter me fjale te huaja. Kam vene re se shume here abuzohet. E them kete pasi edhe pse egziston fjala shqipe shqiptaret preferojne te perdorin nje fjale te huaj se keshtu duket me moderne!!!!
    Sa me mire do te ishte te kishte shpetuar apo te ishte shkruar "gjuha arvanitase" ketu ne Greqi, se ne kete menyre do kishim mundesi te mesonim se c'gjuhe kane folur arberit , se kshu sic e ka nis shqipja.......

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Nje pyetje per studentat e Greqise
    Nga fioreal nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-11-2005, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •