Close
Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 188
    Gjuha shqipe per kedo qe e ndjen veten shqiptar nuk harrohet kurre, sepse me gjuhen eshte i lidhur dhe identiteti kombetar!

Ne kushtet e tashme eshte turp qe femijet shqiptare te mos flasin shqip!

Nuk justifikohet kurresesi!

Ata qe nuk e perdorin gjuhen shqipe kur jetojne dhe punojne jashte, tregojne se nuk jane ndjere kurre si shqiptar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 15-09-2010 më 14:28

Thjesht disa vizita te shpeshta ketu te FSH te bejne mos e harrosh shqipen edhe sikur mos e perdoresh shume. Ne kohe te lire secili qe eshte jashte, te lexoje temat te Gjuha Shqipe dhe jo qe s'do e harroje shqipen, por do e mesoje me mire akoma.

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anëtarësuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    te medhejnt sma merr mendja kurse te vegjelit po !po si fole fmise ne shpi ghuhen tende normal qe ska si ta flasi !
    un kam ardh ne it kur kam qene e vogel por shqipen se kam harruar ,pervec ndonje fjale qe rri e mendohem pak se cila eshte !por edhe vllai qe ka ardh ketu qe 3 vjec gjuhen shqipe ta than , vetem se zdi ta shkruaj !
    gjuha jote po gjuha jote, pse duhet ta harrojm ???????pse mos e ka italiani me te bukur apo vendet e tjera ?
    KRENARE QEJAM SHQIPTARE SEPSE E PERFAQSOJE SHQIPERIN ASHTU SIC DUHET !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Te pelqen Greqishtja?!!!!!!!!! Si gjuhe arixhinjsh me duket.
    Ca ka per tu habitur kaq shume. Eshte gjuhe e bukur nqs nuk e flet me theks shqiptar lol

Greke je ti qe te duket greqishtja me e rendesishme se Shqipja per te mos u harruar?
    Cdo gjuhe eshte e rendesishme. Ska pse te jesh greke qe te pelqej greqishtja apo italiane qe te pelqej italishtja...dhe kshu me radhe.

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Te pelqen Greqishtja?!!!!!!!!! Si gjuhe arixhinjsh me duket.

Greke je ti qe te duket greqishtja me e rendesishme se Shqipja per te mos u harruar?
    Nuk shkruhet ashtu mia jo. shkruhet harixhinjesh ose gabelesh. Ca shqipe aman, se njeh njeri ne bot. c'dreqin e do?
    Po i bej zbor dhe une shqipes!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga davidd : 16-09-2010 më 11:51

Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Ca ka per tu habitur kaq shume. Eshte gjuhe e bukur nqs nuk e flet me theks shqiptar lol

Cdo gjuhe eshte e rendesishme. Ska pse te jesh greke qe te pelqej greqishtja apo italiane qe te pelqej italishtja...dhe kshu me radhe.
    Shume gjuhe e shemtuar me duket greqishtja. Duken sikur flasin duke mbajt ndonje zar ne goje. Mbase je mesuar me ate gjuhe, po per nje qe e degjon njer ne kaq, them se te vret veshin.

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    domethene e ke 100% te sigurte qe asnje shqiptar ne Gjermani si flet gjermanisht femijeve, ndersa cdo shqiptar ne cdo vend tjeter u flet vetem gjuhe te huaj dhe jo shqip?

per ato 10 familie qe njoh une ne berlin i flasin vetem shqip,rast i rradhe te dr,ose ne nje familie gjermone per vizite eshte normal qe smund ti flasim shqip, por po flasim ne jeten e perditshme ne shtepi psh vetem shqip.

po nuk besove hap nje sondazh dhe po votojme ,se sa perqind flitet me te vertet...
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Me beri pershtypje se the qe'' Une po harroj greqishten e jo me Shqipen.'' Per ty gjuhe e nenes eshte Greqishtja? Se vetem gjuha e nenes eshte veshtire per tu harruar te pelqen apo s'te pelqen. Te tjerat qe meson me vone edhe harrohen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 16-09-2010 më 15:46
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    sa femije shqiptare shoh perdite qe nuk dine fare shqip .

me qindra .

gjuha harrohet nese nuk praktikohet .

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Po ti nga na dole greke? Skisha pare e degjiuar me pare fierake me origin greke, bahh?lol

Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •