une mendoj se nuk harrohet sidomos kur je moshe madhore , kurse per femijet edhe mund ta humbasin gjuhen nqs frindi nuk e perdor .
Edhe mund te harrohet gjuha ,por nuk mund te tjetersohesh nga ai qe je.
Miredita.
Une jam bo 10 vjet jashte dhe flas paster sikurse kur ika. Po me duhet te perqendrohem shume, se eshte shume e lehte kur je ne kontakt vetem me te huaj te ndryshosh ndonji fjale.
Eshte e turpshme se si disa shtepiake ketu jashte fusin ne fjalorin e perditshem fjale te huaja, edhe te shqipetuara keq, sepse i kane mesuar me telenovela.
Po çuditem edhe me dicka tjeter, vij ne Shqiperi e degjoj se edhe ju qe jetoni aty fusni fjale te huaja, nganjihere edhe pa kuptimin e duhur.
Eshte per te ardhur keq.
Tungjatjeta.
Po harrohet po mos te flasesh shqip jo komplet por shume fjale nuk i kujton se se quhte shqip
Une nga Tirana me letersi ne shkolle 10 kam shume fjale qe kam harruar sepse jetoj me te huaj punoj me te huaj pa perdorur shqip as ne shtepi
eshte shume fizike ta harrosh
Ndersa ato nga Dropulli deri sa shkonin ne klase te pare nuk dinin shqip eshte e vertete kam takuar dhe une ne Shqiperi femije te vegjel qe nuk dinin, flas tani ne vitin 1991 sa ishin hapur rruget atehere
degjo o djale shqipja jo se eshte gjuha jone por ngaqe mesohet qe ne femijeri nuk harrohet,thjesht te ikin nga memoria shprehje etj,pastaj varet se ne cfare moshe largohesh nga shqiperia.
per mua te harroj shqipen eshte si me vrar vehten,plus di ne italisht mire fare dhe pse tani sjam me ne ita dhe as shoh shpesh filma italian them me bindje se zor se mund te shkitet nga mua ajo gjuhe .
para shqipfolesit dhe gjithe shqiptaret
DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....
gjuha shqipe nuk harrohet por kur jeton larg pak a shume na ngatrrohet
cfare msohet asnjehere nuk harrohet
eshte gjuha jone
ka shume shqiptar jashte qe pretendojne se e kane harruar gjuhen shqipe
per mu jane shtresa te ulta qe kur ngrihen pak larte i duket vetje sikur ben jete te "Evropiane".
Por harrojne se Shqipria eshte e posizionuar ne jug te Europes(ne Europ)
Jeto sot se neser nuk i dihet
Gjuha nuk humbet kurre,per ata qe nuk duan ta harojne.
Problemi qendron se sa krenari kombetare ke,dhe se sa do te ta ngulisi prindi(gjithmon flasim per ata qe jetojne jasht).Per ata qe iken ne moshe madhore nuk u falet,per ata qe jane te vegjel e gjthe bara bie mbi prinderit.
Le te shpresojme qe familjet Shiptare kudo qe ndodhen jashte,do tu kushtonin pak vemndje kesaj teme,nqs jo fundi eshte asimilimi.
Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.
Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert
Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.
Krijoni Kontakt