Close
Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 188
    i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Shqiptarët (dhe tjerët të përkatësisë gjuhësore) kur ta harrojnë gjuhën e vet, nuk kanë harruar por janë asimiluar (nuk janë më shqiptarë). Secila gjuhë është e bukur, tingëllon bukur, por për përtacin dhe injorantin edhe të ngrënit bukë është një ekzistencë e pakuptimtë dhe palidhje. Cdo gjuhë është e ëmbël!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ermedin : 17-09-2010 më 11:46

Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Me vjen keq qe do te merzis, por gjuha greke nuk e ka fare shkronjen "Q" ne alfabet. Ju keni degjuar shqiptaret qe vajten 2 apo 10 vjet ne greqi kur ishin ne mosh te madhe dhe domosdo qe e flasin gjuhen si mos me keq me "q" dhe "g" te tepruara.
    Un thash me pelqen gjuha greke...jo gjuha greke si e flasin shumica e emigrantve shqiptar. Ka shume ndryshim

Cdo gjuhe harrohet nese nuk praktikohet.

Sa per mua ca jam greke, shqiptare,amerikane apo indjane nuk ka shume rendesi. Fakti qe nuk me pelqen shqipja si tingellon nuk do te thot qe nuk flas shqip ose po mohoj vendin ku linda (sa njerez te cuditeshem qe jeni). Pastaj un ca mendoj sot nuk e mendoj neser. Jam tip qe ndyshon mendimet sipas situatave. Kshu qe mos mu strersoni shume se do behem dhe un patriote e flaket nje dite
    Ajo "q" qe thone tamam greket, te vret akoma me shum veshin se duket sikur do vjellin.

Citim Postuar më parë nga fashion_girl Lexo Postimin
    me thene te drejten maratonomak, gjuha jogusllave eshte e bukur, por me kte zdua te them qe me pelqen me shum ajo se sa gjuha shqipe ...absolutisht! gjuha jone eshte shum embel krahasim me to !
    edhe mua ma vret me shum veshin greqishtja sesa serbishtja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    mire, ashtu sic thua ti eshte .
    ajo dihet

le te behemi realiste , gjuha shqipe po flitet pak ose aspak ne familje , shoqeri , e pune.
    Varet o maratonomak. Ne familjen time gjithmon eshte folur dhe flitet vetem shqip. Dhe pse kemi shume vite ne emigrim.
    Nefakt gjithmon me kan bere pershtypje fakti qe ata shqiptar qe krenohen ne menyre shume te hapur per perardhjen e tyre, jan po ata qe ne familje enkurajojn femiet te flasin gjuhen e vendit ku jetojn.
    Njof nje cift shqiptar un mosha ime ku djali ka 2 tatu te shqiponjes shqiptare ne trup dhe vajza me varse me flamurin shqiptar etc etc dhe me njeri tjetrin flasin anglisht 90% te rrasteve. Kta lloj shqiptaresh jan llumi shoqerise. Dhe te cajn veshet "jo ilirianet jo skenderbehu jo historia jo traditat" dhe nuk bejn perpjekjen me te vogel tepakten per te folur shqip. Njerez te veckel qe ndryshe flasin dhe ndryshe veprojn. Nuk e bejn me qellim jo, thjesht nga injoranca.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Jo nuk harrohet , behesh pak lemsh me gjuhen e vendit ose ndonje tjeter , se do sdo ndonje fjale te vjen me kollaj po per ta harruar ska shanse ..

ღ♥ aNtipatrea ♥ღ Maska e Albela
    Anëtarësuar
    16-05-2006
    Vendndodhja
    mEs iLuzionesh te hUmbura
    Postime
    2,718
    nuk harrohet jo
    ka nga ata qe i kan lind femijet ne shtetet ku jetojn dhe u mesoj te 2 gjuhet
    jo me te jesh lindur ne shqipri dhe te kesh jetuar atje
    as qe behet fjal
    shkurt kush thot e harova apo diçka e bejn thjesht per dengla asgje me shum
    La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
    sur tout quand elle a
    le Diable au corps...
    ✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Mire per gjermanine e bazon te ato 10 familje. Po per shqiptaret ne cdo shtet tjeter, ku e bazon me kaq perpikmeri?

per shqiptaret ne shtetet e tjera nuk u bazova fare dhe e thash me siper qe eshte per te ardhur keq qe ata qe i flasin femijeve vetem italisht ose anglisht mua me vinte me plas kur i degjoja ne shqiperi flisnin vetem italisht,dhe thonin sdine femijet shqip(por une po vecoja keto familie qe une i kam ketu)
    Ndryshuar për herë të fundit nga lisa12 : 19-09-2010 më 16:40
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-08-2009
    Postime
    11
    Citim Postuar më parë nga davidd Lexo Postimin
    domozdo, keta injorantet e kosoves 2 klas shkoll kan, ca skan fare, nje pjese e vogel jan ata qe i afrohen shqipes letrare. po eshte per te ardhur keq qe niveli shkollor ne shqiperi eshte felliqur. sot diplomen e merr ai qe paguan ne shqiperi e jo ai qe e meriton. me sa mend do ecim para ne, kur te udheheq nje qorr. qorri nuk shinkon per vete. eshte per te ardhur keq kur shikon edhe disa te tjere nga veriu i shqiperis qe ja fusin si psh "siq" e jo "sic". Q-NE NE VENDE TE C-SE...per mendimin tim keta lloj tipash qe sdin te shkruajne duhen perjashtuar fare, se ta shpifin. eshte ndryshe kur tjetri ben nje gabim drejtshkrimor nga xhitimi, po jo dicka qe ti ngre nervat e te acaron ne mas kur shikon te njejten gje qe perseritet her pas here. sa koh po ben ketu ne forumin shqiptar? HAPI SYTE E MESO. nqf se nuk flet apo shkruan dot shqip, ik atje ku e meriton se na i mgxhoren zorret kata. ne fakt duhet bere nje sondazh per ti perjashtuar keta. o meso e ta shkrua shqipen ashtu sic duhet os jasht. ndryshon puna kur vjen fjala tek djalektet e shqiperise, tolerohen. fundja fundja ky eshte forum shqiptar.
    Po ju qé e perdorni Greqishten dhe Italishten,keni me shum se dy klasé shkollé...se na cudite!!po thuj qe ato gjuhe shume nga ju i keni merak dhe ju duket vehtja qe jeni ma perparimtare kure flisni gjuhen (sidomosGreqishten)!!Nuk esht mire te nencmoni kombin tuaj vetem e vetem pse jane nga nji krahine tjeter ....prap se prap jemi njejte ...SHQIPETAR!!!!

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Po more si jo,Tereza duke qendruar ne Kalkuta nuk ka dite dy fjale shqip.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anëtarësuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Harrohet, si nuk harrohet! Mjafton të shohësh këtu një pjesë të anëtarëve që shkruajnë gjysma shqip e gjysma në gjuhë të huaja. Jo se e bëjnë me qëllim, po e kanë më të lehtë t'i gjejnë fjalët dhe të shprehen në gjuhë të huaj.
    Nuk jam dakord se përdorimi i disa fjalëve të huaja do të thotë që kan harruar gjuhën shqipe. Ato jan disa fjalë që edhe në Shqipëri kan filluar ti përdorin të rinjtë e sotëm. Psh. "Hi" "Ciao" "Wikend" etc etc i përdorin dhe në Shqipëri.

Sa për temën mendoj se moshat mbi 18 vjeç nuk e harrojnë gjuhën edhe pse ndodhen në shtet të huaj nqs e kan në zemër gjuhën shqipe.
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •