Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 188
    i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    nuk harrohet jo, por trashet dialekti dhe nuk te vijne ne mend shume fjale kur flet me dike, ja fut gjysem shqip gjysem ne ate gjuhen e vendit ku jeton sidomos kur ske pas kontak me shqiptar per nje kohe te gjate. une kur u futa ne forum, shkruaja shume keq, tani e kam permiresuar pak

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Une them qe nuk harrohet ,por ju ka ndodhur ndonjehere ta keni me te lehte te shpreheni ne gjuhen e vendit ku jetoni se sa ne shqip ?! Une zakonisht ne shtepi flas shqip dhe puro toskerisht kurse me shoqerine gjysme, shqip gjysme anglisht .Por gjuha nuk harrohet ,ka nga ata qe e bejne per mendjemadhesi qe i flet ne shqip dhe te bejne sikur ste kuptojne dhe thone kam ikur shpejt nga shqiperija dhe nuk te koptoj .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Une them qe nuk harrohet ,por ju ka ndodhur ndonjehere ta keni me te lehte te shpreheni ne gjuhen e vendit ku jetoni se sa ne shqip ?! Une zakonisht ne shtepi flas shqip dhe puro toskerisht kurse me shoqerine gjysme, shqip gjysme anglisht .Por gjuha nuk harrohet ,ka nga ata qe e bejne per mendjemadhesi qe i flet ne shqip dhe te bejne sikur ste kuptojne dhe thone kam ikur shpejt nga shqiperija dhe nuk te koptoj .
    Ditet e para kur vajta ne Shqiperi kete radhe, nuk e di pse me dilnin fjalet Anglisht si: Thank you, please, sorry, no, What...? Mbase akoma me dukej sikur isha ne Amerike.
    Kur isha ul me nje kusheriren time ne nje lokal, vjen njeri dhe perplaset pak padashje te karrigia ime, dhe kerkon falje ashtu si ne nxitim qe ishte, Sorry. Sa kam qesh. Thashe me vete.''Sapo do kete ardh dhe ky.''
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 03-09-2010 më 16:11
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga davidd Lexo Postimin
    nuk harrohet jo, por trashet dialekti dhe nuk te vijne ne mend shume fjale kur flet me dike, ja fut gjysem shqip gjysem ne ate gjuhen e vendit ku jeton sidomos kur ske pas kontak me shqiptar per nje kohe te gjate. une kur u futa ne forum, shkruaja shume keq, tani e kam permiresuar pak
    Shqiptareve qe vijne nga Greqia u ndryshon shume theksi ne te folur. Se c'flasin me pspspsp .Te vret veshet.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ditet e para kur vajta ne Shqiperi kete radhe, nuk e di pse me dilnin fjalet Anglisht si: Thank you, please, sorry, no, What...? Mbase akoma me dukej sikur isha ne Amerike.
    Kur isha ul me nje kusheriren time ne nje lokal, vjen njeri dhe perplaset pak padashje te karrigia ime, dhe kerkon falje ashtu si ne nxitim qe ishte, Sorry. Sa kam qesh. Thashe me vete.''Sapo do kete ardh dhe ky.''
    Une sdija te beja porosine kur vinte kamarieri .si e do kapucinon me shllak apo pa shllak ,hej dreq o pune thosha , qeshnin njerzit qe isha ulur kur i pyesja ca eshte ky shllak.Ishte pasuruar dhe gjuha ne shqiperi po he .E di ti mija kujt i thon shllak se une e mesova dhe sa here shkoja poshte shpise se kam nje goxha lokal ,shllakun lere anash i thosha .

Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Shqiptareve qe vijne nga Greqia u ndryshon shume theksi ne te folur. Se c'flasin me pspspsp .Te vret veshet.
    si kam degjuar ndonjehere se si flasin ata qe kthehen nga greqija, po une vet kur u ktheva per here te par ne shqiperi pas disa viteve ne emigrim, me ishte trashur gjuha shume, se skam pas mardhenje fare me shqiptar e skam folur shqip, dhe kisha harruar shume fjale. kur flisja me njerezit, kur doja te shprehesha thosha disa fjal e ngecja e mendohesha nuk me vinte ndermend fjalet qe doja te thosha gjall. ata me shikonin mua e cuditeshin. po ky po ben vet apo si eshte puna....

Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Une sdija te beja porosine kur vinte kamarieri .si e do kapucinon me shllak apo pa shllak ,hej dreq o pune thosha , qeshnin njerzit qe isha ulur kur i pyesja ca eshte ky shllak.Ishte pasuruar dhe gjuha ne shqiperi po he .E di ti mija kujt i thon shllak se une e mesova dhe sa here shkoja poshte shpise se kam nje goxha lokal ,shllakun lere anash i thosha .
    ca eshte shallaku, se kam degjuar ndonjehere, eshte pasuruar fjalori shqiptar sa fjale kam degjuar une qe se kam iden fare se cdo te thon po sme kujtohen...

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    eu se pahna dit se paha shqiptare qe e harojken gjuhen .

i/e regjistruar Maska e kryenece
    Anëtarësuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    Citim Postuar më parë nga davidd Lexo Postimin
    ca eshte shallaku, se kam degjuar ndonjehere, eshte pasuruar fjalori shqiptar sa fjale kam degjuar une qe se kam iden fare se cdo te thon po sme kujtohen...
    shllakun e ka marre shqipja nga kosovarcja ashtu si dhe fjale te tjera. I thone kajmakut te rrahur ose whipped cream ne angl. Ne lidhje me temen, nuk harrohet gjuha, jo, por kur nuk e praktikon e ke te veshtire te formulosh fjalet shpejt ashtu sikur flet ne gjuhen e vendit ku jeton. Shyqyr 100 here internetit e librave ne shqip qe mund t'i huash ne biblioteke qe te ndihmojne ne praktikimin e gjuhes.

Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga kryenece Lexo Postimin
    shllakun e ka marre shqipja nga kosovarcja ashtu si dhe fjale te tjera. I thone kajmakut te rrahur ose whipped cream ne angl. Ne lidhje me temen, nuk harrohet gjuha, jo, por kur nuk e praktikon e ke te veshtire te formulosh fjalet shpejt ashtu sikur flet ne gjuhen e vendit ku jeton. Shyqyr 100 here internetit e librave ne shqip qe mund t'i huash ne biblioteke qe te ndihmojne ne praktikimin e gjuhes.
    domozdo, keta injorantet e kosoves 2 klas shkoll kan, ca skan fare, nje pjese e vogel jan ata qe i afrohen shqipes letrare. po eshte per te ardhur keq qe niveli shkollor ne shqiperi eshte felliqur. sot diplomen e merr ai qe paguan ne shqiperi e jo ai qe e meriton. me sa mend do ecim para ne, kur te udheheq nje qorr. qorri nuk shinkon per vete. eshte per te ardhur keq kur shikon edhe disa te tjere nga veriu i shqiperis qe ja fusin si psh "siq" e jo "sic". Q-NE NE VENDE TE C-SE...per mendimin tim keta lloj tipash qe sdin te shkruajne duhen perjashtuar fare, se ta shpifin. eshte ndryshe kur tjetri ben nje gabim drejtshkrimor nga xhitimi, po jo dicka qe ti ngre nervat e te acaron ne mas kur shikon te njejten gje qe perseritet her pas here. sa koh po ben ketu ne forumin shqiptar? HAPI SYTE E MESO. nqf se nuk flet apo shkruan dot shqip, ik atje ku e meriton se na i mgxhoren zorret kata. ne fakt duhet bere nje sondazh per ti perjashtuar keta. o meso e ta shkrua shqipen ashtu sic duhet os jasht. ndryshon puna kur vjen fjala tek djalektet e shqiperise, tolerohen. fundja fundja ky eshte forum shqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga davidd : 04-09-2010 më 08:15

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •