Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    UOMINI. A contatto del corpo nudo gli uomini usavano il subligar o cintus o campestre un semplice indumento che copriva il basso ventre. Questo capo di vestiario in uso per diverso tempo fu sostituito dalla tunica interior o subacula o strictoria, una semplice camiciola a contatto con la pelle. Sopra a questo primo indumento si posizionava la tunica che era realizzata con due pezzi di stoffa di cotone o lana cuciti insieme, in modo che quello della parte davanti arrivasse alle ginocchia e quello di dietro ai polpacci, una cinta tratteneva ai fianchi questi due lembi. Era necessario che la tunica non fosse troppo lunga e sempre tenuta stretta da una cintura. Nel terzo secolo dopo Cristo, venne di moda l'uso di larghe maniche sino ai polsi, ma qualcuno parlò di moda effeminata. Il tipo più elaborato di queste tuniche era la Dalmatica, che diversi portavano al posto della toga, realizzata in lino, lana o seta. Questo indumento veniva usato anche dai sacerdoti del rito Cristiano o Mitraico, qualche volta veniva usato anche senza maniche, e in questo caso prendeva il nome di Colubium. Nel terzo secolo d.C. iniziò la moda dei pantaloni aderenti alle gambe e lunghi sino ai piedi.

sorry.linkun nuk mund tu a jap............ka rendesi iformacioni.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nel 200 ac la città cade sotto la dominazione romana. La città fortificata viene denominata Antipatrea da Polibio nel 216 avanti Cristo. Con lo stesso nome la descrive più tardi Tito Livio, che la descrive come città è grande e potente, arroccata in una stretta gola. Livio racconta anche della crudeltà del console romano, che rispose con ferocia ai cittadini che non gli si erano arresi, “…ha ucciso tutti da 16 anni in su, ha permesso che l’esercito rubasse,distruggesse le mura e mettesse a ferro e fuoco la città”.

Riguardo il nome esiste anche un'altra ipotesi: la denominazione dell’ antica città con il nome: Bardul. Questo nome viene menzionato da Tito Livio parlando del trattato Romano-Macedone dell’anno 205a.C. sottoscritto nella città di Dimal. Questo nome, che nella lingua Illirica significa bianco, viene mantenuto più tardi nella traduzione bizantina e slava, mentre l’altro nome, Antipatrea viene menzionato a Dasareti che oggi è la zona tra Korça e Pogradec.

I Romani denominarono la città anche Albanorum Oppidum (La Fortezza degli Albanesi). Nel 148 avanti Cristo la città fu inclusa nella provincia romana di Macedonia, mentre durante Diocleziano (II secolo dopo Cristo) nella provincia del Nuovo Epiro. Il nome Pulgeriopolis appare nel V secolo, dal nome della sorella di Teodos (ImperatoreBizantino), Pulqeries. Questo nome, Pulcheria, che significa bello, forte, ricco, luminoso, venne dato alla città non senza un significato: la cittàstava infatti diventando un capoluogo e si metteva in luce per l’alto livello culturale, a testimonianza di ciò ci sono anche i famosi codici di Berat che appartengono a questo periodo.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Zenith e ki fjalen per kete link qe nuk don me e paraqit?

http://www.gatc.it/ritagli/vestitideiromani.htm

cdo artikull qe paraqet mund te zbulohet lehte burimi.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    hahahahahaha sakte fare,por postimin tim nr #22,ti nuk ja gjen dot linkun,ja futim nje bast!!!

ps.aty flet dhe per toga purpurea qe romaket e moren nga etrusket...............romaket keta hajdute te medhenj te cdo gjeje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 14-07-2008 më 13:46

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin

ps.aty flet dhe per toga purpurea qe romaket e moren nga etrusket...............romaket keta hajdute te medhenj te cdo gjeje.
    shumë pak shqiptarë e besojnë sotë këtë të vërtet të madhe....kur ju jep fakte të quajnë nacionalist..idemadhë etje.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    hahahahahaha sakte fare,por postimin tim nr #22,ti nuk ja gjen dot linkun,ja futim nje bast!!!

E ki fjalen per kete? , kjo ishte shume me e lehte se ajo e para.

http://www.bashkiaberat.net/historiaX.htm

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    E ki fjalen per kete? , kjo ishte shume me e lehte se ajo e para.

http://www.bashkiaberat.net/historiaX.htm
    gl_branch e fitove bastin.

hajde ke lali jot,te pime tequila bum bum me kripe

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    shumë pak shqiptarë e besojnë sotë këtë të vërtet të madhe....kur ju jep fakte të quajnë nacionalist..idemadhë etje.
    loooooool,grekte dhe romaket kane vjedhur cdogje,kur them cdogje kjo eshte absolute................kur flas per grekte flas per ata te lashtit qe u formuan si popull shume me vone se Ylliret,aty nga shekulli i trete-katert para krishtit,se keta te sotmit jane siriano-egjyptiano-aziatiko-mongole.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    loooooool,grekte dhe romaket kane vjedhur cdogje,kur them cdogje kjo eshte absolute................kur flas per grekte flas per ata te lashtit qe u formuan si popull shume me vone se Ylliret,aty nga shekulli i trete-katert para krishtit,se keta te sotmit jane siriano-egjyptiano-aziatiko-mongole.
    këta të fundit janë Arvanitë-sllavë-Vlleh-Pontë të cilët kanë si gjuhë nënës, gjuhën jo greke...grekë quhen sepse vetëm greqishtja ju mësohet.

plotsishtë ndakortë me atë që thoni për shek 4-3 p e s....por greko-latinët kanë të njëjtin qellim mbi Shqiptarët...këtë nuk do që ta kuptoj shkenca shqiptare.

respekte

lil molo-muraglione che sporge nel mare per proteggere un porto dalle onde e agevolare le operazioni di approdo.
    Jam i mendimit qe mol eshte pirg i zgjatur guresh te medhenj ne breg te detit per te lehtesuar ankorimin e anijeve.
    muraglione eshte murana, pirg i ngritur guresh per te cilen eshte shkruajtur tek tema e Baal per kultin e gurit.
    Mesa di une il popolo italiano nuk thote "gur-gur behet mur", nuk ka asnje gjuhe tjeter mbi dhe qe te shpjegoje kaq bukur e natyrshem lidhjen midis gurit dhe murit si gjuha jone shqipe.
    Po tek tema e Baal-it kam hamendesuar se 'm' eshte ajo qe integron shume 'g', te renditur sipas nje rregulli.
    ...
    Duke vleresuar terrenin gjeografik, besoj se Dimal eshte gjeonim.
    Dyshoj se duhen kerkuar dy malet midis te cileve u ndertua ky qytet i sterlashte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga baaroar : 14-07-2008 më 16:18 Arsyeja: korigjim

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dardani apo Kosovë
    Nga Statovci në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. HISTORIA E QYTETEVE SHQIPTARE (edmondfieri)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 14:28
  4. Burreli, qyteti me më shumë viktima në ‘97
    Nga FLORIRI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-05-2005, 08:24
  5. Del nga dheu qyteti 2000-vjeçar i Adrianopolit
    Nga shoku_sar në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-08-2003, 04:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •