Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 51
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589

Përse dashurinë (disa) duhet ta përshkruajnë në mënyrë dramatike?

Duke lexuar postime ne temat e Romances, kam vene re shum poezi/postime qe shprehen ne menyre shum makabre!!

Psh:

Do vdisja per ty, do jepja jeten, do hudhesha nga ballkoni, zemra ime qan, zemra ime vuan, shpirti im ka marr fund, dua te vdes ne krahet e tu, dua te te puth pastaj te vdes, pa te perqafuar, as dheu nuk me tret.. etj etj budalliqe nga me te ndryshmet.

A nuk duhet dashuria te jete nje ndjenje lumturie edhe gezimi, kur ne fakt na qenka tragjedi, ose me sakte na e pershkruajn si tragjedi?

Si mendoni, te gjith kto vargje qe shkruhen ne menyre tragjedie, i bie te jene fallco? Te kopjuara edhe pa pike ndjenje, edhe pse dikush do te dale edhe te me kundervihet, por mendoj se kto dashurite ne menyre tragjike, jan thjeshte lojra fjalesh qe sduhet qe te pakten ne shekullin ku jemi edhe ne vitin 2008, mos te shkruhen kto lloj budallalleqesh, Shekspiri edhe Makbethi, sado te bukura i kan pas vargjet e tyre, kan qene per kohen e tyre, jo te sotmen..

Si mund ti thuash dikujt qe "vdes per ty" kur ne fakt jam i bindur mese 1000% qe askush sdo te vdiste per te dashure/in e vet.

Nese un jam gabim, do te dale dikush te thote qe ktu e ke gabim? Edhe te me hape syte edhe mua (qe jam pa ndjenja, dmth nuk vdes per njeri, te pakten jo gjer me sot) te me thote se kjo eshte dashuria e vertete, edhe nuk eshte dashuria e vertete ajo qe mendon ti.. Pra, pa tragjedi!

There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

100%Shqiptar Maska e DJAL_PELIVAN
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Vendndodhja
    Texas USA
    Postime
    291
    Po o Mer Per Gallate e kane se jo per ndonje gjo tjeter
    Forumist Hesapi mo
    BanDa-BuTueSi

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Dashuria e ashtuquajtur "e sotme",po perjeton krizen me te tmerrshme Shekspiriane!
    Ku babai perdhunon te bijen ne sy te nenes,kur burri iken naten dhe shkon te e dashura,kur gruan nuk e di ku e ke,kur motren e nxjerr ne rruge qe te jetoje vellai i lumtur apo tutoret e tyre,ku vilat ne Shqiperi lulezojne çdo dite me parate e "viktimave shekspiriane",ku gjithe bota eshte nje katraure e vertete!
    Me miliona femije jetime ne kete bote me prinder te divorcuar ose qe nuk i njohin fare!Ju lutem,ju qe shkruani keshtu a e keni filluar jeten apo jeni akoma ne endrrat e adoleshences?!
    Do t'iu rekomandoja qe nje dite te javes te shikoni emisionin "Njerez te humbur",ku burra dhe gra nga 50 vjeç kerkojne prinderit e tyre biologjike qe si kane pare kurre,ku nena kerkon te birin qe se ka pare kurre ose qe ne 1990,ku vellai kerkon motren se nuk e di ku eshte,ose motra kerkon vellain ne burgjet e Europes ose gruaja burrin ne murgjet e Greqise?
    Sa krime dhe viktima jane bere fli e dashurise?Sa Romeo dhe Zhulieta ka ne ditet e sotme?
    Sigurisht keta dine te dashurojne!Nuk po flasim per njerezit pa ndjenja,ata e kane vendin ne nje kopesht zoologjik!
    Per mua Shekspiri eshte shume pak per ditet e sotme!
    Kush nuk ka dashuruar nuk ka ndjere kurre dhimbje dhe kush nuk dashuron nuk eshte i afte te dashuroje dhe si i tille nuk ndjen asnje lloj dhimbje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 23-04-2008 më 07:53
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Do shtoja dhe diçka tjeter......

"Fjalet boshe ose te kopjuara" qe ju duken disave,jane fjale te dalura nga shpirti dhe zemra e shume njerezve qe nuk kane gezuar asgje nga kjo jete por ne te kunderten kane dhene gjithçka.Njerez qe kane ditur te dashurojne dhe nuk jane vleresuar kurre.
    Edhe sot keta te vuajturit jane gati te flijohen per dashurine.Eshte fjale e madhe dashuria dhe nuk eshte nderrim parteneri ço dite e çdo jave,ose nje nate seks!
    Dashuria eshte gjeja me e bukur qe ekziston,me e lumtur!
    Por emrin e dashurise e perlyejne njerezit e keqinj te kesaj bote,viktima te shoqerise.Ata qe shkruajne ndonjehere per t'ia futur kot gjoja sikur kuptojne dhe jetojne dashurine e vertete,keta qe nxjerrin kokat si kerpurdhat nbas nje shiu te tmerrshem qe te le pershtypjen qe nuk do te pushoje kurre dhe perfshin gjithçka.
    "Carpe Diem"

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    perse dashurine (disa) duhet ta pershkruajne ne menyre dramatike

njerezit qe perdorin fjale te medha,poetike apo shekspirjane per mendimin tim jane njerez qe dashurine o nuk e njohin cfare eshte ose jetojne jashte realitetit.
    dashuria nuk eshte fjale, dashuria eshte veprime, eshte ndjene...
    sa here e kemi degjuar fjalet,po me le do vras veten,pa ty nuk jetoj dot, nese ti do me lesh jeta ime nuk do kete me kuptim,do ngelem vetem etj etj
    te gjithe kemi mbetur te zhgenjyer ne dashuri por ne fund kemi mbijetuar, kemi vuajtur per momentin jemi deshperuar por pastaj kemi njohur njerez te tjere dhe avazi ka filluar prape...veshtire qe dikush te vrase veten per dashurine e humbur..
    ne itali thone ''morto un papa se ne fa un'altro'' ''kur vdes nje pape do zhgjedhin nje tjeter''
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin

njerezit qe perdorin fjale te medha,poetike apo shekspirjane per mendimin tim jane njerez qe dashurine o nuk e njohin cfare eshte ose jetojne jashte realitetit.
    '
    Po dashuria eshte ndjenje,veprim por eshte dhe shprehje!!!!
    Sipas teje Shekspiri ka qene budalla?Nuk ka dashuruar ndonjehere?Sa Shekspira ka bota sot?!
    Ata qe skane çte thone,luten per papen dhe papa sme duket i nevojshem ketu!
    Dhe vete papa me se fundi lutet per njerezit dhe dashurine.
    "Carpe Diem"

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Po dashuria eshte ndjenje,veprim por eshte dhe shprehje!!!!
    Sipas teje Shekspiri ka qene budalla?Nuk ka dashuruar ndonjehere?Sa Shekspira ka bota sot?!
    Ata qe skane çte thone,luten per papen dhe papa sme duket i nevojshem ketu!
    Dhe vete papa me se fundi lutet per njerezit dhe dashurine.
    jam dakort me ty qe dashuria eshte dhe shprehje por per te shprehur dashurine nuk ka nevoje te perdorim fjale te medha.. persa i perket shekspirit shpresoj per te qe te kete qene i dashuruar por mos harro se ne veprat e shekspirit protagonistat kane vdekur gjithmone per dashuri, ne realitet kjo nuk ndodh pothuajse kurre...besoj dhe ti si ne te tjeret je dashuruar me shume se nje here , pra do te thote qe kur ka mbaruar nje dashuri nuk eshte se kemi vrare veten por kemi njohur dike tjeter dhe jemi dashuruar prape..
    persa i perket asaj thenjes per Papen qe shkruajta me pare ishte nje menyre per te thene qe edhe pse humbasim dashurine jeta vazhdon sepse dikush tjeter do hyje te beje pjese ne jeten tone
    Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 23-04-2008 më 08:48
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Larguar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Duke lexuar postime ne temat e Romances, kam vene re shum poezi/postime qe shprehen ne menyre shum makabre!!

------------------------------------------------.

A nuk duhet dashuria te jete nje ndjenje lumturie edhe gezimi, kur ne fakt na qenka tragjedi, ose me sakte na e pershkruajn si tragjedi? ------------------------------------------------------------------------------------------------ .

Si mund ti thuash dikujt qe "vdes per ty" kur ne fakt jam i bindur mese 1000% qe askush sdo te vdiste per te dashure/in e vet.

Nese un jam gabim, do te dale dikush te thote qe ktu e ke gabim? Edhe te me hape syte edhe mua (qe jam pa ndjenja, dmth nuk vdes per njeri, te pakten jo gjer me sot) te me thote se kjo eshte dashuria e vertete, edhe nuk eshte dashuria e vertete ajo qe mendon ti.. Pra, pa tragjedi!

Nuk jane kaq tragjike gjerat.
    Kriza (me sakte kaosi) ne te cilen jetojme ne aspektin shoqeror te pakten, veshtireson pak dallimin, porse dashuria e vertete ekziston.
    Thjesht, mund te themi se eshte nje lloj llotarie dhe duhet shume fat.
    Megjithese ne ato qe pershkruan ke shume te drejte, perseri ka nje zgjidhje, gjithmone ka nje zgjidhje. Nuk mund te besh llogari ne dashuri, sepse nuk eshte rrjedhoje e llogjikes, prandaj ndodhin keto dhe besoj tani(ne epoken tone) na udheheq llogjika, ndaj na "braktisi" dashuria.
    Gjynah te vdese njeriu, pa jetuar te pakten njehere kete ndienje spontane...
    Pershkrimi si"drame", te vijme tek titulli, eshte vetem deshtimi , ka dashuri qe nuk vdesin....
    Pac fat!
    Dajo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DAJO : 23-04-2008 më 10:34

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Nje here e nje kohe dikush ka thene.. "nese dashuria eshte si Vera, ma mbush edhe nje gote tjeter"

Por nese eshte dhimbje pa fund, vuajtje, etj etj,, sic e pershkruan Diana.. as qe dua ta provoj dashurine atehere (dmth jo kte te verteten te pakten, se kjo qenka gjith dhimbje) se ate dashurine fallco, ku dashuria eshte vetem lumtur, ate kam qejf ta provoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Apollyon : 23-04-2008 më 11:13
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin

Po ti mos i merr shkronje per shkronje se ato shprehje pasqyrojne gjendjen e njeriut shpirterisht, nuk eshte se jane veprime qe njeriu thote se me siguri do ti kryeje ne realitet; Jane metafora apo hiperbola qe perdoren per te perforcuar mendimin mbi gjendjen e njeriut kur vuan per shkak te dashurise!

Per mua shkrimet e shekspirit ne nje fare menyre jane shume realistike dhe kane shume vlere edhe per te tanishmen.
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emrat dhe Cilesite e Zotit!
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 17-11-2010, 03:33
  2. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •