Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192

Post Ekzistenca e "zotit"

Ps: Une Nuk Jam Ateiste, Besoj Ne Zot, Ashtu Sic Une E Perceptoj, Apo Ashtu Sic Une Dua Ta Perceptoj Qe Te Jete Ne Kontekst Me Jeten Time, Dhe Land, Ti Bie Ne Kundershtim Diematrelaisht Me Thenien Tende Me Larte, Kur I Shkruan Engjellores Qe Zoti Eshte: "abstrakt, Si Pra E Parafytyron?" Nuk Eshte Kjo Nje Pike Qe Verifikon Apo Falsifikon Ekzistencen E Zotit Tim, Dhe Me Pak Peshen E Besimit Tim.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Gurracake
    Ps: Une Nuk Jam Ateiste, Besoj Ne Zot, Ashtu Sic Une E Perceptoj, Apo Ashtu Sic Une Dua Ta Perceptoj Qe Te Jete Ne Kontekst Me Jeten Time, Dhe Land, Ti Bie Ne Kundershtim Diematrelaisht Me Thenien Tende Me Larte, Kur I Shkruan Engjellores Qe Zoti Eshte: "abstrakt, Si Pra E Parafytyron?" Nuk Eshte Kjo Nje Pike Qe Verifikon Apo Falsifikon Ekzistencen E Zotit Tim, Dhe Me Pak Peshen E Besimit Tim.
    Jo ēdo gje qe ne besojme eshte automatikisht e vertete,ti nuk mund ta verifikosh ekzistencen e zotit tend
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Argumentet kundėr ekzistencės sė "zotit"

argumenta deduktive
    Argumentat deduktive kerkojne te demonstrojne konkluzionet e tyre duke u nisur nga premisa te verteta.
    @paradoksi i omnipotences(gjithfuqise).... dhe paradokset e tjera teologjike,demonstrojne qe perkufizimi dhe pershkrimi i zotit eshte logjikisht kontradiktor,dhe keshtu vertetohet jo egzistenca e tij.
    @argumenti transhendental i jo egzistences se zotit....kundershton egzistencen e nje krijuesi inteligjent,duke demonstruar qe nje qenie e tille do bente te varur prej tij logjiken dhe moralin,e cila eshte inkompatibel me pohimin presupozicionalist qe ato jane te domozdoshme,dhe kundershton efikasitetin e shkences.
    @kunderargumenti i argumentit kozmologjik(veza apo pula) deklaron qe nese universi do te kishte nje krijues atehere ky krijues duhet te ishte krijuar nga nje krijues tjeter dhe keshtu me radhe ne infinit.kjo sulmon premisen qe universi eshte causa seconda(shkaku i dyte)mbas zotit qe thuhet qe eshte causa prima(shkaku i pare).
    pergjigja e zakonshme eshte qe zoti egziston jashte kohes dhe hapesires dhe keshtu nuk ka nevoje per nje shkak,ky koncept gjeneron probleme logjike,permend Ockham razor,nese zoti ka egzistuar gjithmone,pse dhe universi te mos kete egzistuar gjithmone......tjetra, natyra e pafundesise se zotit do te perfshinte dhe universin tone,pra i bie qe dhe une dhe ti te jemi pjese e zotit.

ps.ju lutem islamikeve te mos sjellin video koti propagande, qe nuk thone asgje,po te doni sillni argumenta logjike....mos e qelbni temen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-03-2008 mė 11:45
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    @Argumenti i "asnje motivi"demonstron qe nje qenie e gjithe fuqishme(omnipotente) dhe perfekte nuk do te kishte asnje arsye qe te vepronte(do te ishte e kompletuar),veēanerisht duke krijuar universin,sepse nuk do te kishte deshira,deshira dihet qe eshte nje koncept subjektivisht human.meqenese universi egziston, ka nje kontradikte ketu.dhe keshtu nje zot i plotfuqishem nuk mund te egzistoje.

AJO QE ESHTE E KOMPLETUAR ESHTE DHE E VDEKUR
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    argument empirik
    argumenti i zbuleses inkonsistente kundershton egzistencen e divinitetit biblik/kuranor medio oriental i quajtur zot,i cili pershkruhet ne shkrimet e shenjta,si tenakh ebraike,bibla kristjane,apo kurani musliman.identifikohen kontradikta te medha ndermjet shkrimeve te ndryshme te ashtuquajtura te gjitha te shenjta,gjithashtu dhe ne brendesine e secilit shkrim ne vetvete.
    kush nga shkrimet ka te drejte??????asnjeri, secili eshte kontradiktor ne brendesine e vet dhe kontradiktor krahasuar me te tjeret.te gjitha shkrimet gabojne.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Pra kush i shkruajti kto librat e shenjt sipas teje?
    Sepse e kot eshte ajo perralla se ato ka munduar ti shkruante nje njeri i thjesht, e aq me pak nje analfabet si Muhamedi. Apo edhe ti e beson ate teorin qesharake se Kurani eshte shkruajtur nga civilizime jashtetoksore...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nuk me intereson fare se cili beduin e ka shkru kuranin,une po them te gjitha shkrimet jane kontradiktore ne vetevete dhe me njeri tjetrin...............ne menyre empirike vertetohet jo egzistenca e zotit,ai nuk do lejonte shkrime te shenjta kontradiktore nese egzistonte
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Argument tjeter empirik
    argumenti i disenjos/projektit te pamjaftueshem,kundershton idene qe zoti ka krijuar jeten, mbi bazen e faktit qe format e jetes demonstrojne nje projektim skars jo perfekt dhe keqedashes.
    format e jetes shpjegohen lehtesisht me evolucionin.....natyralizmin

ps.sam1r,une po sjell argumente ti iē,po ben vetem bla bla bla.......................gjeologjia nuk bazohet ke kuroni,mos fol pallavra.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    argumenta deduktive
    Argumentat deduktive kerkojne te demonstrojne konkluzionet e tyre duke u nisur nga premisa te verteta.
    @paradoksi i omnipotences(gjithfuqise).... dhe paradokset e tjera teologjike,demonstrojne qe perkufizimi dhe pershkrimi i zotit eshte logjikisht kontradiktor,dhe keshtu vertetohet jo egzistenca e tij.
    @argumenti transhendental i jo egzistences se zotit....kundershton egzistencen e nje krijuesi inteligjent,duke demonstruar qe nje qenie e tille do bente te varur prej tij logjiken dhe moralin,e cila eshte inkompatibel me pohimin presupozicionalist qe ato jane te domozdoshme,dhe kundershton efikasitetin e shkences.
    @kunderargumenti i argumentit kozmologjik(veza apo pula) deklaron qe nese universi do te kishte nje krijues atehere ky krijues duhet te ishte krijuar nga nje krijues tjeter dhe keshtu me radhe ne infinit.kjo sulmon premisen qe universi eshte causa seconda(shkaku i dyte)mbas zotit qe thuhet qe eshte causa prima(shkaku i pare).
    pergjigja e zakonshme eshte qe zoti egziston jashte kohes dhe hapesires dhe keshtu nuk ka nevoje per nje shkak,ky koncept gjeneron probleme logjike,permend Ockham razor,nese zoti ka egzistuar gjithmone,pse dhe universi te mos kete egzistuar gjithmone......tjetra, natyra e pafundesise se zotit do te perfshinte dhe universin tone,pra i bie qe dhe une dhe ti te jemi pjese e zotit.

ps.ju lutem islamikeve te mos sjellin video koti propagande, qe nuk thone asgje,po te doni sillni argumenta logjike....mos e qelbni temen.
    Argumente Pro egzistences se Zotit !!!

http://img236.imageshack.us/img236/3467/pic0gg.jpg
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga Fatrii Lexo Postimin
    Argumente Pro egzistences se Zotit !!!

http://img236.imageshack.us/img236/3467/pic0gg.jpg
    Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahaha cfare injorance

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ėshtė Sufizmi?
    Nga ocean nė forumin Komuniteti bektashi
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 15-11-2017, 01:42
  2. Mosekzistenca historike e "Muhamedit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 24-06-2015, 09:29
  3. Mosekzistenca historike e "Jezusit" dhe e "Pavlit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 06-03-2015, 11:37
  4. Ekzistenca e Zotit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 14:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •