Pershendetje...
A jeni ne dijeni per filmin "The Passion Of The Christ" nga Mel Gibson ?
Cfare mendoni per kete film ....?
Po, do ta shikoj filmin.
Nuk e di.
Akoma nuk di aq shume per filmin.
Jo, nuk do te shikoj filmin.
Pershendetje...
A jeni ne dijeni per filmin "The Passion Of The Christ" nga Mel Gibson ?
Cfare mendoni per kete film ....?
JO une per vete sdi asgje per kete film.....................
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
Hehehehe. Ky film me sa informacion kam une eshte nje film qe nxjerr ne pah nje te vertet midis shume te vertetash te fshehura. Ne kete film azreti Isa a.s ose Jezusi, kerkohet te vritet dhe vritet nga cifutet. Arsyeja shume e thjesht. Aty kishte vetem cifut dhe normal qe cifutet e vrasin. Po te kishte kinez ateher kinezet do ishin vrasesit.
Filmi behet nje shteg keqkuptimi midis jewish(cifuteve) dhe krishtereve. Ky film eshte munduar te parandalohet nga cifutet, te cilet sic dihet zoterojne Hollivudin. Por Mel Gipson ka insistuar qe filmi te shfaqet duke e sponsorizuar vete nje pjese te mire te shpenzimeve. Bindja per kete gje eshte shume e forte dhe kjo duhet te shfaqet- ka thene ai. Prit, prit se pak nga pak do hapen shume gjera si kjo.
HOLLAND...
Une pashe filmin dhe per nje gje ju siguroj, qe beni shume mire qe po i beni tani komentet mbi filmin, pa e pare akoma ate, se pasi ta shikoni, nuk do te gjeni dot shume fjale ta pershkruani.
Te pakten une e kam te veshtire ta pershkruaj me fjale.
Albo
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
Nuk e kam pa filmin por vetem ja kam pa permbajtjen ne internet.Te them te drejten nuk kam deshire te shoh kete film.Nuk e di se pse.Nuk me pelqen.
Pershendetje!![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
NJESH FARE
..:: VLORA Nr1!!! ::..
Filmi tregon shume mire qe jezusi ishte profet dhe njeri dhe se cifutet donin ta vrisinin por shume gjera jane hequr ne ate film .Psh mallikimi qe i ka bere cifuteve jezusi tek mateu eshte shkurtuar per shkak te mos quhej anti-simetik megjithese debatet per te u ben te shumta saqe Mel Gibson mori persiper nje pjese te shpenzimeve per shkak te mos sponsorizmit nga hebrejte e hollivudit .Ky fiml njehere eshte pershendtur nga papa nje here eshte mohuar. Mel Gibsoni eshte djali i nje prej krishterve qe ka shajt Papen duke thene ne nje liber te tij.A eshte papa katolik .E ka quajtur papen si puthes te kuranit.Por ky film mbi te gjitha tregon se si Zoti kristian i kryqezua cila bie ne kundershtim me llogjiken njerzore dhe se vuajtjet e jezusit si njeri i atribohen zotit me gjithese skena rrenqethese jane pergatitur ne kete film per te dhene nje efekt emocional sa me te madh tek njerzit dhe per te rritur besimin e besimtareve kristiane prape ky film le shume per te thene .Pse u dashka nje njeri ose aktor te luaje rolin e Zotit ne nje film kush eshte ky njeri dhe kush eshte Zoti ne realitet.Pytje te tilla sbesoj se e meritojne te marrin pergjigje ne kete teme.Prandaj le ti leme njerzit te analizojne se vertet jezusi qe Zot apo njeri dhe profet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fjala e drejte : 28-02-2004 mė 18:59
"Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".
33:23.
Prej besimtarėve kishte burra qė vėrtetuan besėn e dhėnė All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhėnė jetėn, dhe ka prej tyre qė janė duke pritur (ta zbatojnė) dhe ashtu nuk bėnė kurrfarė ndryshimi
Une filmin s'e kam pare akoma por kam degjuar qe Mel Gibson eshte detyruar te shkurtoje shume pjese nga filmi, si rezultat i "kercenimeve dhe pakenaqesive" qe disa jahude kane shprehur (sic duket me aq potence sa te mundesojne shkurtimin e filmit).
What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam
Filmi i fundit i Mel Gibsonit The Passion of Christ qė do dalė nė kinematė Amerikane mė 25 shkurt ka krijuar shumė debate tė ndryshme nė lidhje me vrasjen e Krishtit dhe anti-semitizmin. Filmi siē thotė Mel Gibson ėshtė derivuar nga Bibla me pėrjashtim tė njė versi tė cilin Gibsoni e shkurtoi se kishte frikė se mos do tė quhej anti-semitik. Te ungjilli i Mateut ėshtė njė mallkim i Jezu Krishtit mbi ēifutėt dhe fėmijėt e tyre. Ky film ėshtė mirėpritur nga njė pjesė e krishterėve tė cilėt e kanė konsideruar kėtė film si njė rast unik pėr tė pėrhapur fenė e tyre. Kėshtu qė shumė libra, fotografi dhe publikime mediale tė shoqėruara me propagandėn e filmit do tė jenė protagonist nė jetėn e shumė muslimanėve tė cilėt jetojnė nė vende ku tė krishterėt kanė disa pėrqindje nė popullsi. Misionarėt e krishterė janė duke u pėrgatitur pėr njė sulm me anė tė kėtij filmi...
Filmi sipas Mel Gibsonit njė herė ėshtė e pėrshėndetur nga Papa dhe pastaj ėshtė mohuar. Mel Gibson ėshtė djali i njėrit nga ekstremistėt mė tė egėr tė Amerikės interpretimi i tyre i biblės ėshtė tepėr strikt dhe jotolerant. Ai nė njė libėr ka thėnė A ėshtė Papa katolik? e ka quajtur Papėn si Puthės i Kuranit. Siē shihet Mel Gibsoni rrjedh nga njė familje shumė fetare tė krishterė dhe po me ato besime qė kanė ekzistuar qė nė kohėn e kryqėzatave kundėr muslimanėve dhe Inkuzicionit kundėr tė gjithė tė ndryshmėve.
Kjo ngjarje ėshtė njė ngjarje e madhe pėr kristianėt dhe fenė e tyre kur njė nga aktorėt mė tė mėdhenj tė Hollyvudit ka arritur tė realizojė njė film mbi jetėn e Zotit tė tyre ashtu siē thonė ata. Ne si muslimanė kemi tė gjithė mundėsinė qė kėtė ngjarje ta kthejmė nė njė ngjarje tė madhe pėr muslimanėt. Si do tė arrihet kjo?
Kush do ta kryejė?Dhe cila ėshtė dobia?
Ajo do tė arrihet me davetin islam duke ju kundėrvuar filmit me burimet mė tė sakta, ata tė Kuranit tė Shenjtė dhe tė Sunnetit tė Pejgamberit, alejhis selam. Nė hutbet e imamėve tė xhamiave duhet tė futen tema rreth Isait, alejhis-selam, tė cilat mund tė merren nga burime autentike islame. Ne kemi nevojė sot qė qė tė gjithė ta ngrejmė zėrin nė media televizive dhe gazetareske pėr tė mbrojtur indentitetin e Profetit tonė, Isait alejhis-selam dhe po ashtu tė ngrejmė lart fjalėn e Allahut dhe teuhidin. Tė gjithė daitė muslimanė e kanė pėr detyrė thirrjen nė islam dhe ky ėshtė njė rast i mirė pėr ti bindur njerėzit pėr tė vėrtetėn. Ėshtė obligim mbi disa tė urdhėrojnė pėr tė mirė dhe tė ndalojnė nga e keqja, pėr tė sqaruar publikun tonė shqiptarė pėr jetėn e ndershme tė Pejgamberit, Isa, alejhis selam dhe familjes sė tij. Po ashtu pėr tė refuzuar thėniet e tė krishterėve pėr Isain... Le tė vėjnė nė pah talentin e tyre thirrėsat islam duke pėrdorur mėnyra produktive dhe konstruktive pėr ti bėrė ballė valės sė propogandės misionare tė krishterė.
Kjo ishte e gjitha.
Indriti.
Injoranca nuk zhduket me top
Faleminderit per shkrimet tuaja.Mel Gibson ėshtė djali i njėrit nga ekstremistėt mė tė egėr tė Amerikės interpretimi i tyre i biblės ėshtė tepėr strikt dhe jotolerant. Ai nė njė libėr ka thėnė A ėshtė Papa katolik? e ka quajtur Papėn si Puthės i Kuranit. Siē shihet Mel Gibsoni rrjedh nga njė familje shumė fetare tė krishterė dhe po me ato besime qė kanė ekzistuar qė nė kohėn e kryqėzatave kundėr muslimanėve dhe Inkuzicionit kundėr tė gjithė tė ndryshmėve.
Megjithate, deshiroj qe keto shkrime te mos jene me gjykime te ndryshme per Mel Gibson (apo kedo qofte tjeter) dhe ate qe ai ka bere apo ka qene...!!
Vet Mel Gibson ka thene ne shume intervista nga revista me te ndryshme dhe TV stacione te ndryshme se filmi ka per qellim te tregoje oret e fundit te Krishtit ne toke, te reflektoje ne dashurine, sakrificen dhe faljen qe Perendia ka dhene per ne.....(te pakten sipas Bibles).
Une e kam pare filmin. Dhe une personalisht mendoj (dhe jam i bindur) qe filmi nuk eshte per anti-semitizem.
Filmi thjesht shfaq 12 oret e fundit te Krishtit ne toke, ashtu siq deshmon edhe historia.
Prandaj ju lutem qe te mos kaloni ne gjera qe nuk na takojne dhe qe jane paragjykime.
Me respekt,
I pari qė mbron ēėshtjen e vet duket sikur ka tė drejtė; por pastaj vjen tjetri dhe e shqyrton.
[Fj. e Urta 18:17]
Krijoni Kontakt