Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 88
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Edhe ne Kur'an permendet emri "al massih" per isaun as., qe si thot eshpresmiri perkthimi ne greqishte eshte "christus".

Fjala e pershtatshme per te pershkruar fene kristiane eshte "katholicizmi", apo Feja Katholike!!!, Kristianet jane Ithtaret e fese Katholike, ashtu si muslimanet jane ithtaret e fese Islame, e jo asaj muslimane, nuk ekziston "feja" muslimane, por ekziston feja ISLAME. Ne kemi fatkeqsisht aq arsim te dobet fetare, saqe nuk kemi edhe definicione te sakta.

Dhe ketu eshte pyetja me vend, sepse TERM i vecant ne librat e shenjte, qe do te DALLONTE fene katholike nga feja cifute, NUK EKZISTON. Kur'ani permend te krishteret me disa fjale sa me kujtohet, nje nder ta eshte thjesht "nassarije", emri i vendit Nazareth, dmth. ata te nazarethit.

Flm
    albanish by nature

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Per emrin e Jezusit--Krisht!

I nderuari klod me trego pra se ku ne bibel shkruan se emri i Isait a.s. ka qen krishti se ti thua pasuesit e krishtit kan marr emrin te krishter un kam pas baben te krishter por nuk me kujtohet se diku ne asnj gjuh te botes shkruan se emri i Isait a.s. ka qen krishti as ne bibel por as ne asnj liber tjeter deri ne kohrat kur ja kan nis me ndryshue simbas qefit.
    te pershendes
    Nuk dua te zgjatem me diskutime te teperta.Ja ku thuhet ne Bibel se emri i Jezusit eshte Krishti. Mateu 16:13-17:

13 Pastaj Jezusi, mbasi arriti nė krahinėn e Cezaresė sė Filipit, i pyeti dishepujt e vet: ''Kush thonė njerėzit se jam unė, i Biri i njeriut?''.
    14 Dhe ata thanė: ''Disa Gjon Pagėzori, tė tjerė Elia, tė tjerė Jeremia, ose njė nga profetėt''.
    15 Ai u tha atyre: ''Po ju, kush thoni se jam unė?''.
    16 Dhe Simon Pjetri duke u pėrgjigjur tha: ''Ti je Krishti, Biri i Perėndisė tė gjallė''.
    17 Dhe Jezusi duke pėrgjigjur u tha: ''I lumur je ti, o Simon, bir i Jonas, sepse kėtė nuk ta zbuloi as mishi as gjaku, por Ati im qė ėshtė nė qiej.

Marku 8:27-29 :

27 Pastaj Jezusi shkoi bashkė me dishepujt e vet ndėr fshatrat e Cesaresė sė Filipit; dhe gjatė rrugės i pyeti dishepujt e vet duke u thėnė atyre: ''Kush thonė njerėzit se jam unė?''.
    28 Ata u pėrgjigjėn: ''Disa Gjon Pagėzori, tė tjerė Elia, dhe tė tjerė njė nga profetėt''.
    29 Dhe ai u tha atyre: ''Po ju, kush thoni se jam?''. Dhe Pjetri, duke iu pėrgjigjur i tha: ''Ti je Krishti''.

Lluka 9:18-20 :

18 Dhe ndodhi qė, ndėrsa Jezusi po lutej nė vetmi, dishepujt ishin bashkė me tė. Dhe ai i pyeti duke thėnė: ''Kush thonė turmat se jam unė?''.
    19 Ata duke u pėrgjgjur thanė: ''Disa thonė "Gjon Pagėzori", tė tjerė "Elia" dhe tė tjerė njė nga profetėt e lashtė qė ėshtė ringjallur''.
    20 Dhe ai u tha atyre: ''Po ju, kush thoni se jam unė?''. Atėherė Pjetri duke u pergjigjur tha: ''Krishti i Perėndisė''

Gjoni 6:67-69 :

67 Atėherė Jezusi u tha tė dymbėdhjetėve: ''A doni edhe ju tė largoheni?''.
    68 Dhe Simon Pjetri iu pėrgjigj: ''Zot, te kush tė shkojmė? Ti ke fjalė jete tė pėrjetshme.
    69 Ne kemi besuar dhe kemi njohur se ti je Krishti, Biri i Perėndisė tė gjallė''.

Pra deshmohet qarte se Jezusi eshte Krishti, Biri i Perendise se gjalle, ne te 4 ungjijte, pa permendur dhe letrat, ku ne cdo leter mesohet e njejta gje se Jezus eshte Krishti dhe eshte e vetmja rruge per ta njohur Zotin dhe i vetmi emer qe u eshte dhene njerezve per te shpetuar. Ne se deshironi me gjithe zemer te zbuloni dhe njihni vullnetin e Zotit lexoni Biblen dhe aty jepet gjithshka keni nevoje dhe tregohet rruga qe duhet ndjekur.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    emertimi KRISHT, per nga natyra eshte i njejte me emrat e profetit te islamit, i cili perpos sipas emertimit te vet, eshte thirur edhe me emrin RASSUL ALLAH apo NEBIJ. Ketu me duket keqkuptohet pyetja e parashtruar ne fillim, ndoshta edhe ish me karakter te pergjithshem, por sa e kuptoj une, islamway deshiron passazha ne bibel, ku definitivisht thuhet se feja Katholike, eshte feja e te krishtereve, si krahasim, ku ne islam thuhet se ISLAMI, dhe kjo ceket ne Kur'an, eshte feja e muslimaneve. Deri sa e kuptoj une, ketu eshte qellimi i islamway-t.

Flm

PS: pra, astrit, ti mund ketu krejt verzat e bibles ti sjellesh, dhe cdokund e ke fjalen krisht, si perkthim i posacem i fjales messias nga hebraishtja. Por ky nuk eshte qellimi i diskutimit.
    albanish by nature

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shuaib, besoj se pergjigjen e more, per me teper, sikur tha edhe Nuh Musa, termi mesia (Krishti) per Jesuin, gjendet edhe ne Kuran!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    KRYEPYTJA E TEMES ISHTE SE PSE KENI QUAJTUR VETE TE KRISHTER KISHTE DISA PERGJIGJJE QE THAN SE ISAI a.s. KISHTE QUAJTUR VETEN KRISHT APO APOSTUJT PRANDAJ PYETA POR PRAP NUK MORRA PERGJIGJJE NGA ASNJE PAL PSE: SE PYETJA IME ESHTE SE KU SHKRUAN NE BIBLEN E ISAIT a.s. SE AI ISHTE KRISHTI E JO NE ATO QE JAN SHKRUAJTUR ME VON NGA QEFET E NJERIUT EDHE AT E CEKA ME DUKET E ATO TRE CILAT THUE TI VELLA NUH MUSA SE EDHE PEJGAMBERIN s.a.w.s. ESHTE QUAJTUR RESULALLAH APO NEBIH I DIN SE QFAR D.M.TH. KAN ATO RESULALLAH ESHTE NE ARABISHT I DERGUARI KURSE NEBIH ESHTE VULA D.M.TH. MBAS TI NUK KA ME PEJGAMBER VELLA E JO SE JAN QUAJTUR NE DISA EMRA EDHE ISAI a.s. KA QEN RESULALLAH POR JO NEBIH PO EDHE TA MARRIM SE ESHTE QUAJTUR NE DISA EMRA PSE ATEHER SE KAN MARR EMRIN BIRI I MARJAMIT APO MESIASET SEPSE ESHTE QUAJTUR EDHE MESIA APO PASUES TE ISAI(JEZUSIT) SIQ KA CEKUR ME PAR KLODI SA ME DUKET KERKOJ NDJES NESE GABOJ POR KAN MARR PIKRISHT EMRIN TE KRISHTER NESE DONI UN DO TU TRGOJ PSE: KJO ESHTE PSE KURR ROMAKET DHE JEHUDET DESHTEN TA VRAJN ISAIN a.s. ME GOZHDIM NE KRYQ (GJE QE NUK KA NDODH ,POR NE VEND TE TIJ KA QEN PERSONI TJETER ) PASUESIT E TIJ DHE SIDOMOS ATA TE CILET ISHIN DISA GJENERATA ME TE VONSHEM MORREN EMRIN TE KRISHTER PER ARSYE TE LARGIMIT NGA INFLUENCA E JEHUDVE DHE PER INDENTIFIKIMIN E TYRE ME VEPREN E ISAIT a.s. DHE SIMBAS TYRE RINGJALLJES SE TIJ NGA KRYQI PER DIKE KETO DO TE DUKEN PALLAVRA POR SHKONE PYETNI PRIFTRIJT E JUV APO BESA EDHE PESHKOPT TE CILET SADO PAK KAN NJEFAR SINQERITETI DHE DO TE MERNI PO TE NJEJTEN PERGJIGJJE.NESE MUNDET DIKUSH KETU TE ME VERTETOJ SE ISAI a.s. KA MBAJT KRYQIN SA ISHTE GJALL ATEHER ME TE VERTET DO TJU PRANOJ POR VETEM ME FAKTE GJE QE SKAN MUJTUR TA BEN ASKUSH POR SIQ CEKU EDHE JIMMY(ALLAHU TE SHPERBLEFT) SE ISAI a.s. DHE ALLAHU s.w.t. JAN TE PASTERT NGA ATO SE QKA THONI JU.NESE DONI TE JU THEM
    LUS ALLAHUN QE TA UDHEZOJ AT PERSON I CILI ESHTE ME I SINQERTI NGA JU DHE AT PERSON I CILI ME TE VERTET DON TA GJEN UDHEN E VERTET.
    JU PERSHENDES TE GJITHEVE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    KERKOJ NDJES PER DREJTSHKRIMIN TIM SE ME TE VERTET NJERIU HAS NE DISA GABIME POR ME QENESE JEMI SHQIPTAR QE TE GJITH DHE ME PAK MUND INSHALLAH DO TA KUPTONI THELBIN E SHKRIMIT

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Shuaib1,

Nese do keni ndonjehere nevoje te korrigjoni ndonje gabim te mundshem, na lajmeroni.. dhe me rastin e pare, mund t'ju ndihmojme.

Ju lutemi vecse te gjithe anetareve, mos shkruani me germa te medha (sepse leximi behet i lodhshem)... e perpiquni te krijoni sa me shume paragrafe, duke e ndare mesazhin tuaj ne pjese (sipas idese).

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    te gjithe njerzit jane te afte te flasin, te shkruajne, t'a zgjasin problemin me llafet e tyre, te shajne, por nje llaf i urte i popullit tone thote
    llafet e teperta jane fukarallek
    duke lexuar pergjigjjet e kristjaneve per te mbrojtur fene e tyre
    vini re se sa flasin dhe si devijojne pergjigjjet e tyre nga tema
    duke folur e folur e folur
    po argumentet tuaja ku jane?
    ku pretendoni se e ka origjinen emri i fese tuaj?
    do ishte me mire te quheshit shenjtoret sesa kristjanet
    sepse vetem atyre i referoheni duke u larguar nga vete bibla juaj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1

Question Re: islamway

Postuar mė parė nga i krishteri
    po degjo ore sektar edhe mos fol gjera qe nuk i di. e du eshte difekti juaj si myslyman? ju degjoni dikush qe e thote por nuk e kini pare me syte tuaj, i besoni atij sepse ai eshte myslyman i zgjuar edhe i respektuar. me ra rasti qe te flisja nje dite me nje ēun nga fshatrat e fierit edhe me tha: Jezusi nuk ak thene kurre ne bibel qe ishte biri i Perendise...edhe filloj te me thoshte edhe shume gjera te tjera qe i kishte degjuar nga te tjeret por nuk kishin lexuar kurre biblen. kur i nxorra biblen u habit edhe nuk dinte seē te thoshte. i dashur mik une te keshilloj qe ne fillim lexoje Biblen edhe me pas fillo edhe lutju Perendise qe te te tregoje rrugen e vertet edhe te tregoj se ē'fare do te thote ajo qe ke lexuar ne Bibel.

keshilla e fundit eshte kjo: nese kerkon te arsyetosh Biblen do te dalesh jashte rruge, sepse Bibla besohet edhe nuk arsyetohet!!!

Zoti te ndihmofte!!!
    O shefo i lexoj pergjigjet tuaja por po dua te di se ne cfare vend ne bibel thote Jezusi se une jam i krishtere spo dua me dite se cfare tha Pali e cfare tha Gjoni.Mos devijoni nga tema.Pse ke gjete nje musliman qe se ka lexuar biblen del e jep tellallin.Po ju vete se keni lexuar biblen o derzi.Apo punoni sipas asaj strategjise:"Mbrojtja me e mire eshte sulmi" kjo strategji funksionon vetem kur ke mbojtesa e sulmues te mire.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

eh eh eh

i dashur mik ndoshta nuk ke kuptuar emrin Krshti edhe nuk e di se ēdo te thote i Krishtere. me thuaj; pse quhemi shqiptare(sepse kemi lindur ne shqiperi edhe kemi prejardhjen nga Shqiperia). ka nevoj qe nje te arsyetohet nje gje e tille??? mua do te me dukej pa mend. Nejse une te kuptoj sepse ti nuk e njeh Jezusin edhe prandaj flet ne kete menyre, po te njihje Jezusin do ta besoje gjithashtu edhe po do ta besoje do te ishe ndjekes i tij ose me qarte i Krishtere.

nese fjala Krisht do te thote i vajosur i Perendise, te krishtere do te thote te njejten gje por ne shumes(te vajosurit e Perendise).
    Nuk do mend per te kuptuar nje gje te tille(ndoshta sepse per ne te krishteret keto gjera jane fillestare; elementare), edhe mendoj se po te pyesesh nje ateist ta shpjegon nje gje te tille; si ka mundesi qe ti si myslyman nuk e kupton???

i dashur mik lexo Biblen me vemendje edhe lutju Perendise pasi e ke lexuar edhe mos bej gafen qe bejne shumica(te gjithe qe nuk njohin Jezusin). A e di se ku eshte gabimi yt?Gabimi yt eshte qe ne nisje...je nisur persiprapthi edhe prandaj ben edhe pytje persiprapthi(pa kuptim)...i dashur mik nuk po shkon perpara ne kete menyre por po shkon mbrapa(hapi syte edhe shiko se sa mbrapa je qe bene pyetje te tilla)!!!!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Kristianėt e Kosovės
    Nga toni007 nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:52
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Nje pyetje miqesore per kristianet ?
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 24-04-2004, 15:42
  5. A duan kristianet te zhvillohen spektaket e Miss-it?
    Nga Immaculate nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-12-2002, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •